Ram Kullanımı Sorunu...

Quantum99

Asistan
Reaksiyon puanı
57
Merhabalar. Operadan klasik bir şekilde bir dizi platformundan dizi izliyordum. Daha sonra dizinin bitmesine az kaldığı için arkadan spotify açtım. Aklıma nasıl estiyse görev yöneticisine girdim. Masaüstü pencere yöneticisi girdiğimden tam 1 gb ram kullanıyordu. Sonra 10 saniye içinde falan düşmeye başladı. Ancak dalgalanıyor. Görsel ekledim aşağıya. Pc de herhangi bir takılma şu anda olmamakta. Bilgi verirseniz sevinirim. 4 Gb Ddrr4 2400 mhz ram bulunmakta.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2020-11-19 233906.png
    Ekran görüntüsü 2020-11-19 233906.png
    137.8 KB · Görüntüleme: 119

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,077
Bendede arada bir oluyor donma yoksa fazla kafaya takma.

Quantum99

Asistan
Reaksiyon puanı
57
Acil bir ram daha ekleyip yükseltmem gerekiyor. 4 gb yetersiz kalıyor artık maalesef.

Reaksiyon puanı
427
Merhabalar. Operadan klasik bir şekilde bir dizi platformundan dizi izliyordum. Daha sonra dizinin bitmesine az kaldığı için arkadan spotify açtım. Aklıma nasıl estiyse görev yöneticisine girdim. Masaüstü pencere yöneticisi girdiğimden tam 1 gb ram kullanıyordu. Sonra 10 saniye içinde falan düşmeye başladı. Ancak dalgalanıyor. Görsel ekledim aşağıya. Pc de herhangi bir takılma şu anda olmamakta. Bilgi verirseniz sevinirim. 4 Gb Ddrr4 2400 mhz ram bulunmakta.
Bir Antivirüs programıyla taratın. Sonra
bilgisayarınızda bulunan Microsoft .NET Framework, Microsoft Visual C++ ve DirectX yazılımlarının güncel sürümlerini kullandığınızdan emin olunuz.

Görüntü +
S tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile açınız. Açılan pencereye SFC / SCANNOW yazıp ENTER tuşuna basınız. Sistem taraması %100 olunca bilgisayarınızı yeniden başlatarak durumu kontrol ediniz.

Sorunun devam etmesi durumunda, Görüntü + S tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile açınız. Açılan pencereye aşağıdaki komutları sırasıyla girerek ENTER tuşuna basınız.

Bilgisayarınızın BIOS, Chipset, ekran kartı ve diğer aygıtlarının, Windows 10 işletim sistemi ile uyumlu olan güncel sürücülerini kurunuz.

Görüntü + S tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile açınız. Açılan pencereye aşağıdaki komutları sırasıyla girerek ENTER tuşuna basınız.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,077
Bir Antivirüs programıyla taratın. Sonra
bilgisayarınızda bulunan Microsoft .NET Framework, Microsoft Visual C++ ve DirectX yazılımlarının güncel sürümlerini kullandığınızdan emin olunuz.

Görüntü +
S tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile açınız. Açılan pencereye SFC / SCANNOW yazıp ENTER tuşuna basınız. Sistem taraması %100 olunca bilgisayarınızı yeniden başlatarak durumu kontrol ediniz.

Sorunun devam etmesi durumunda, Görüntü + S tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile açınız. Açılan pencereye aşağıdaki komutları sırasıyla girerek ENTER tuşuna basınız.

Bilgisayarınızın BIOS, Chipset, ekran kartı ve diğer aygıtlarının, Windows 10 işletim sistemi ile uyumlu olan güncel sürücülerini kurunuz.

Görüntü + S tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile açınız. Açılan pencereye aşağıdaki komutları sırasıyla girerek ENTER tuşuna basınız.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
dostum bu kadar şeyi yapmasına cidden gerek yok bendede aynı oluyor sistem ile alakalı değil.
resim_2020-11-19_235840.png

Quantum99

Asistan
Reaksiyon puanı
57
Tekrar merhabalar. Bi süre takip ettim kullanımı. Hangi uygulamalara girince ne oluyor vs diye. Prime Video ya tarayıcıdan girip ( Opera ) yaklaşık 2 bölüm dizi izledikten sonra pencere yöneticisinin ciddi miktarda ram tükettiğini gördüm. Aşağıya görselleri eklıyorum. 1 dakika ara ile alınmış 2 ss .
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşin garip yanı hemen olmuyor 1 saat gibi bi süre sonra artışa geçıyor. Windows şaşırtıyor bazen :d

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2020-11-20 123421.png
    Ekran görüntüsü 2020-11-20 123421.png
    73.4 KB · Görüntüleme: 84
  • Ekran görüntüsü 2020-11-20 123634.png
    Ekran görüntüsü 2020-11-20 123634.png
    37.9 KB · Görüntüleme: 75

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,077
cok ilginc suan linuxtayim windowsta olsam yardimci olmaya calisirdim.