hp 15-bw016nt laptopum da 4GB 2400MHz CL17 Samsung marka bir RAM takılıydı. Ben bunu yükseltmek için 4GB 2400MHz CL17 Cricual marka bir RAM daha taktım 8GB RAM olarak bilgisayarda görünüyor fakat CPU-Z programında Memory sekmesindeki Channel kısmında Dual yazması gerekirken Single yazıyor. Moralim çok bozuldu bunun sebebi nedir? RAM' lerin yerini falan mı değiştirmem gerekir? Çözümü var mıdır?Dual Channel olayı, iki kanal kullanmak. Yol gibi düşünün. 2 şeritli yol mu daha rahat akar tek şeritli yol mu? Marka aşırı önemli değil. CL ve MHz değeri uyumluluk için daha önemli. G.Skill, Corsair, XPG, HyperX gibi bilindik markalar arası uyum sorunu olmaz genelde.
Yeni ekran kartına geçmek gibi bir değer sizce önemli değilse öyle devam edinBence yalandan ibaret . Çok araştırdim ama test yapanı bulamadim . 2 single ile 1 dual arasında fark yok bence .
Ekran kartı ne alaka ? Burada single channel vs dual channel konuşuyoruz .Yeni ekran kartına geçmek gibi bir değer sizce önemli değilse öyle devam edin
Demek istediğim dual channel çoğu oyunda yeni bir ekran kartına geçmek kadar etkili olacakatırEkran kartı ne alaka ? Burada single channel vs dual channel konuşuyoruz .
Biz burada apu hakkında konuşmuyoruz . Ayrıca single channel tek modül ram değil 2 tane tek modül ramim takılması demek .Demek istediğim dual channel çoğu oyunda yeni bir ekran kartına geçmek kadar etkili olacakatır