Ram Ekran İşlemci Hakkında Bilgi ?

maxsipowe1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Öncelikle Selamun Aleykum Dıyerek Konuya Baslıyalım...

Benım Her Zaman Kafamı Karıstıran Sorular Var Ve Bu Shiftdelete Aılesı Ile bu Sorunları Kafamdan Atmayı Dusunuyorum.

Öncelıkle Su Sekılde Baslıyalım Arkadaslar[Ben Bır cok ekran kartı Islemcı Ve ram Hangısı Oncelık Gelmelı Dıye Bırcok Arastırma Yaptım Ama Her Yaptıgım Arastırmada Kafam Iyıce Karıstı] Bunun Sonucunda Sıze Basvurma Geregı Duydum.
Öncelıkle Ekran Kartı Alırken Uyulması Gereken Temel Etkenler Neler Mesela (Mhz Degerlerı Mı Sanıyedekı Gonderdıgı Bıt sayısı Mı ? Bellek Arabırımımı ? )
Bunu Gectıkten Sonra Ram Alırken 4 Gb Ram Ile 8 Gb Arasnda Kı farklılıklar Nasıl olur ? Mhz Degerlerı Etkılı Mıdır ? Dual Yapmak Ne Kadar Önemlıdır ? Dırek 4 4 Takmak Yerıne Ornegın 2 2 2 2 de Takabılırız Dort Slota ?
Bunlar Hakkında Bıraz Bılgı Bu Yazımda Herkes Yararlanacaktır Bır Tek Kullanıcı Olarak Dusunmeyelım Lutfen.
Örnegın Anakart Herkesın Aklında Olan En Temel Konu Bana Gore Anakart Almamız GerektıgınDe Islemcımıze Gore Ramımıze Gore Ekran Kartımıza Gore Hangı Anakartları Secmelıyız Ornegın Bende ( 1 Gb Ram 512 Ekran Kartı ( Dahılı ) Intel Cıft Islemcı 3,20 Mhz Degerınde )
Buna Uygun Bır anakart Nasıl Alabılırım Dıkkat Etmem Gereken Kurallar Veya ?
Mesela Benım Anakarkatımın En Yuksek Ram Mıktarını Nasıl Olcebılırım
Yanı Su Kadar Desteklıyor Veya Ekran Kartı Olarak Da Dusunebılırız?
Bunlar Hakkında Bır Genel Bılgı Yazarsanız Sevınırım...
Hayırlı Gunler Arkadaslar...

Sezer_53

Asistan
Reaksiyon puanı
0
öncelikle aleyükümselam ekran kartında dikkat etmen gereken bit'tir belleğinin okadar önemi yoktur zaten 256bit lik ekran kartları 1gb den aşağı değildir.RAM de ise kapasitesi ve Mhz si önemlidir Mhz zaten RAM in hızıdır 4gb yerine 8gb alırsan performans artışı sağlayabilirsin benim önerim 2x4 şekinde almam RAM ini artırmak istediğinde anakartında boş slot ta kalır ve DDR2-DDR3 diye soltları vardır bunlara dikkat etmen lazım .Anakart almak biraz zordur çünkü almayı düşündüğün parçalarla uyumlu olup olmadığını incelemek zorundasın intel bir işlemci alıcaksın tabikide intel uyumlu bi anakart almam lazım ama pin sayılarına dikkat etmen gerek . Yeni bir anakart alıcaksan ürünü araştırdığın yerde bilgileri verir eğer elindeki anakart uygun alıcaksın everest ultimate,aida32 gibi programlarla anakartın hakkında bilgi edine bilirsin karışık gelirse anakartının modelini internetten araştırabilirsin

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Güzel kardeşlerim.kaç defadır diyorum ama nafile.önemli olan bit değil.önemli olan model kodu.örneğin nvidia için gtx460 bi önceki serinin orta-üst seviye ekran kartıdır.ama gt420 gibi bişi en alt modellerdendir.400 kaçıncı nesil olduğunu ifade eder.20 veya 60 ı da serisi.mesela şu an son nesil 500.en üst seviyesi de gtx590 dır.ati-amd kartlar ise son nesil hd6000 dir.en üst seviye 6990dır.burada ise 6870 orta seviyenin en üstü,6450 ise alt seviye karttır.bu işleri öğrenmek zordur.siz tam olarak parçalarınızı kodlarıyla yazın,almayı düşündüklerinizi de yazın,fiyat sınırı belirleyin biz tavsiyemizi yapalım.bir de ramlerin 4x 2gb olması kötüdür.ama 4x4gb veya 2x4gb güzeldir.çok sayıda ram pek hız artırmaz,ama ram slotlarını doldurur ve ilerde ram yükselticeğiniz zaman sıkıntı yapar.4gb ram günümüz için fazlasıyla yeterlidir.ama eğer pc kullanmayı iyi biliyor,grafik tasarım falan yapıyorsanız 8gb daha güzel olur.ama paranız varsa 2x4gb almak sizi ilerde ram yükseltmekten uzun süre uzak tutar.

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bana 5670 ddr5 ekran kartı lazım biyasa bügünler bahalı ucz yer varmı bilen arkadaşlar
Bide markası asus ve saphire olsun

maxsipowe1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sezer_53
user-offline.png
Öncelıkler Cevabın Icın Tesekkur Edıyorum. 4 Gb Ile 8 Gb Arasında Zaten Buyuk Bır Fark Vardır Lafındanda Bellı Zaten 4 Ile 8 Arasındada Bılgısayar Terımı Olarak Cok Fark Oluyor. 2x4 Ile 4X2 Arasındakı Fark Nedır ? Bunlar Arasında Ne fark Olabılır Tekınde 4 Slot Ram Doluyor Dıgerınde Sadece 2 Slot Ram Doluyor. Buna Karsılık Olarak Alacagım Performansı Etkıler Mı ? Pın Sayılarını Gosteren Program Onerebılır mısın ? Everest Cpu'z Gıbı programlar Ile Bulamadım.

zebaniselo
user-online.png
Kardeşim Sana da Su Sorularım Olacaktı Ram dekı Mhz Degerlerı Bılgısayar Performansını Nasıl Etkıler ? Ornegın 333Mhz Bır Ram Ile 800Mhz Bır Ram Arasındakı Fark Nedır ?

Sezer_53

Asistan
Reaksiyon puanı
0
zebaniselo dedinde haklısın markaya göre değişir 256 bit kartın var bilgisayarın bunun hepsini kullanamazsa 256 bit olmasının pek bir önemi yok
maxsipowe1 RAM lerini 2x4 yada 2x2x2x2 gibi seçmenin en kolay yolu anakartındır. Eski anakartlarda RAM deki bilgiler kuzey köprüsüne gitmeden önce bios a giderlerdi şmdi dual channal (sanırım böle yazılıyo) destekli anakartlarda doğrudan kuzey köprüsüne gidiyor eğer böle bir anakartın varsa 4 soketi varsa aynı marka aynı model 2x2x2x2 bu şekilde yerleştirirsen pc nin performansında artış olacaktır ayrıca RAM in kapasitesini önemsemeyen arkadaşlara RAM in kapasitesi düşük olursa sıkça hardiske başvurur hardiskte çok yavaş olduğundan sistem de yavaşlamış olur aynı marka model al dememin sebebi anakartında dual channal özeliği yoksa işlemler biostan geçmek zorunda birinin hızı düşükse biride yüksekse tek şeritli bi yolda 300 basan bir araba 100 le giden bi kamyonun peşine takıldığını düşün mecburen ada 100 le gitmek zorunda :D bide pin sayısı değil soket tipi önemi DDR2 DDR3 gibi yazılar görürsün bide anakartının desteklediği en büyük RAM mhz sini everest programında açılan ilk sayfada anakartlara tıkla 3. başlığın altında yol türü yazıyor gerekli bilgileri görürsün

dr.watson

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir sistem kurarken sunlar goz onune alinir
once bir anakart belirlenir bunun teknolojileri goz onunde bulundurulur diger markalardan fiyat karsilastirilmasi ve fiyata gore ozellik karsilastirilmasi yapilir teknik konularla fazla kafani karistirma buradaki onemli husus butcene gore en iyi karti secmendir hatta dolar kurundan alisveris yapicaksan dolardaki oynamalari beklemelisin aceleci olman senin zararina hatta bu surecte yeni teknoloji ile donatilmis ayni paraya alabilecegin distribitor un yeni getirdigi urunlere bakma firsati yakalaya bilirsin.anakart gercekten cok onemlidir. ilerde aciklayacagim,
Ekran karti secerken overclock yapicaksan oncelikle anakartin diger bilesenlerinide goz atmalisin bunlar islemci o.c ve ram o.c ve bunlarda anakart tarafindan o.c ile desteklenmeli gerci gunumuzde nerdeyse standart oldu ama ben sana en verimli sistemin kurulmasindaki kistaslari sunmaya calisacagim ve dogru sistem tamamen anakarta baglidir, butcene gore belirledigin ekran kartini .kartin ozellikleri genelde onemli ozellikleri zaten basligidir, geri kalan arastirma safhasi.ekran kartini belirledin diyelim kesinlikle ekran kartinin testlerine goz atmalisin internetten ihtiyacina gore oyunsa grafikse bu soru isaretlerini giderdikten sonra islemci secimi icin anakart kitapcigina bakmalasin burada islemci karti destekliyomu cok sorun yasayan var mi bunlara anakart islemci referans kitapcigindan bakmalisin genelde sitesinde verilir.
islemci ddr frekansina gorede ram secimi yapman gerekir oda soyledir,
gene anakartin kitapcigindan referans alirsin kartin ram test reaksiyonlarina bakarsin hatta testlerde ornegin 4 slotlu bir anakartta 2x2x2 ramlarin hangi slotta daha verimli calistigini dair bilgilerde bulabilirsin. listeden sana uygun rami belirsin boylelikle cok saglikli uyumlu sistem kurmus olursun. gelisi guzel sistem malesef uzun vadede sorunlar cikartiyor genelde sans isidir ama en azindan donanim uyum problemini sen cozmus oluyorsun, ve sistem gerektigi gibi isler elektrik beslemesinden kaynakli sorunlar genelde anakarta zarar verir..donma yapmaz cakilma yapmaz bunlari yaptigin zaman kasapliktan bir ust seviye olan bilincli kullanici durumuna gecersin.

ben sana su ozellik bu ozellik demedim cunku bunlari internette hazir hazir canli testlerle bulabilirsin onemli olan uyumdur, ben butcene gore bilgisayar toplaman icin ip uclari verdim
mesela 1500 tl varsa bunlari ayrimlara bol planli yaparsan daha dogru olur.
ve kesinlikle ornegin x islemci 300 lira y islemci 350 lira
burada sende 50 tlden 3 tane ram aldin birtanesini eksilt ve y islemci al cunku islemcini zor degistirirsin ama rami ekleye bilirsin, kolay gelsin.

Ornegın 333Mhz Bır Ram Ile 800Mhz Bır Ram Arasındakı Fark Nedır ?
sordugunun yanitida birinin 333 olmasi digerinin 800 olmasi bunlar yazma ve okuma hizlaridir frekans da denir,
ve farklari birinin digerinden yuksek olmasi ve pahali olmasi new olmasi da denebilir,

Sezer_53

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İşlemciyle ilgili AMD alırsan soketlerde pek sorun çekmezsin anakartıda değiştirmek zorunda kalmazsın AMD nin soketleri geriye dönük oluyor İntel de ise tam tersi her yeni modelde soket deiştiriyorlar.Eğer aynı marka 2 işlemci aralarında kullanırken anlayamyacağımız farklar varsa 50 tl düşük olanı alın derim bunu RAM e deilde işlemci için iyi bir soğutma yapılabilir.Yukarda RAM lerle ilgili gerekli bilgiyi paylaştığımı düşünüyorum tekrar anlatmamın gereği yok

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
400mhz ramler yaklaşık olarak 2.5-3gb saniye okuma yazma hızlarına sahiptir.800 mhz ise 6gb-5.5gb saniye okuma yazma hızlarına sahiptir.o yüzden ddr2 rad alma.üretimi durdu duracak,ve pahalanacak.ddr3 ise çok uzun süre idare eder.1333mhz ile 1600 arasında çok fark yoktur ama fiyat farkıda nerdeyse yoktur.paran varsa 1600mhz alırsın,para azsa 1333 alırsın o bile fazlasıyla yeterli.hd5670 soran arkdaşa da diyorum ki sen fiyat söle daha rahat yardımcı oluruz.

Sezer_53

Asistan
Reaksiyon puanı
0
400mhz ramler yaklaşık olarak 2.5-3gb saniye okuma yazma hızlarına sahiptir.800 mhz ise 6gb-5.5gb saniye okuma yazma hızlarına sahiptir.o yüzden ddr2 rad alma.üretimi durdu duracak,ve pahalanacak.ddr3 ise çok uzun süre idare eder.1333mhz ile 1600 arasında çok fark yoktur ama fiyat farkıda nerdeyse yoktur.paran varsa 1600mhz alırsın,para azsa 1333 alırsın o bile fazlasıyla yeterli.
haklısın :)

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ekran kartı aldım markasu Asus gt440 1gb ddr5 bimeks aldım kampanyadan yaralandım
Vatandan 245 diyordu
Gold mağazaya gitim 240
dediler
Bimeks metropot gitin 212 tl aldım