Ram eklersem faydalari neler

Kuzeyyyy41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Ram eklersem pc nin isinma hizi yavaslar mi
Daha az isinir mi

Reaksiyon puanı
1,338
Isınmaya fayda etmez ama donma takılmalar filan azalır bildiğim kadarıyla.

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Isınmayla alakası yok , onun için kasaya fan eklemek gerekir. Rami de çiftlersen çift kanal çalışacağı için güzel bir fps artışı elde edersin.

Kuzeyyyy41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Isınmayla alakası yok , onun için kasaya fan eklemek gerekir. Rami de çiftlersen çift kanal çalışacağı için güzel bir fps artışı elde ederin
Benim ki laptop
Mesaj otomatik birleştirildi:

Isınmayla alakası yok , onun için kasaya fan eklemek gerekir. Rami de çiftlersen çift kanal çalışacağı için güzel bir fps artışı elde edersin
Fps artisi 20 30 artar mi

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Oyunlarda ekran kartı kullanımın düşük kalıyorsa etki eder ama ekran kartı full kullanılıyorsa bir etkisi olmaz, msı afterburner ile oyun içinde izleyebilirsin. Senin sisteminde fps artışı yapacağını sanmıyorum. Ama büyük boyutlu oyunlar oynuyorsan Ram sınırını geçen onlarda etki eder. Ram yetmediğini takılmalardan vs. anlarsın. Laptop ısınır mecburen aşırı ısınmadan kaynaklı da takılma olabilir yine onu da izleyebilirsin oyun içinde. Laptopların kaderi bu kaçamıyorsun malesef :D Soğutma bile alsan kurtarmıyor çoğu zaman. Masaüstü toplasaydın keske, eğer laptopa çok ihtiyacın yoksa.

Taşınabilir bir platforma ihtiyacın yoksa amaç oyunsa onu sat masaüstü topla :D

ScorFy

Doçent
Reaksiyon puanı
363
Benim ki laptop

Fps artisi 20 30 artar mi
Oyunun rami ne kadar kullandığı önemli, bende yakın zaman içerisinde yükselttim. Eskiden Rami fazla kullanan oyunda aldığım Fps ile arasında 2-5 Fps arası bir değişim oldu. Ama bu değişim her oyun için geçerli değil rami az kullanan oyunlarda değişim olmadı