Ram bitermi ?

RoyaLDeviL007

Asistan
Reaksiyon puanı
0
LG G2 kullanıyorum ve elim boşaldıkça ( hihihi :D ) ram boşalt tuşuna basıyorum ekrana Widget ekledim işte 1.2 boş ram diyor bazen 800'e iniyor bazen 900 oluyor anlamıyorum neden böyle ? devamlı coğalıp yükseliyor ? merak ettiğim konu ise şu: indirdiğim oyunlar ramımı benden kalıcı olarak alıyorlarmı (Oyun yüklü kaldığı halde) öyle ise şu anda asphalt 8 airborne indiriyorum 1.55 GB boyutu hani ram'ımı alırmı ? telefonumu yavaşlatırmı ? 2GB ram var fakat diğer 1 gb nereye gitti merak ediyorum :D

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526
LG G2 kullanıyorum ve elim boşaldıkça ( hihihi :D ) ram boşalt tuşuna basıyorum ekrana Widget ekledim işte 1.2 boş ram diyor bazen 800'e iniyor bazen 900 oluyor anlamıyorum neden böyle ? devamlı coğalıp yükseliyor ? merak ettiğim konu ise şu: indirdiğim oyunlar ramımı benden kalıcı olarak alıyorlarmı (Oyun yüklü kaldığı halde) öyle ise şu anda asphalt 8 airborne indiriyorum 1.55 GB boyutu hani ram'ımı alırmı ? telefonumu yavaşlatırmı ? 2GB ram var fakat diğer 1 gb nereye gitti merak ediyorum :D

Sistem kullanıyor 1 gbtını.İndirdiğin oyunlar ramini kalıcı olarak almaz.Ramin azalması çoğu kişinin sandığının aksine iyi bişey çünkü işlemci tarafından hızlı bir biçimde erişebildiği yerdir. ve sonuç olarak telefonun daha hızlı tepki vermesini sağlayan yer ve kullanılmayan her mb ram elindeki gücü kullanmamaktır ve telefonunuzda 200mb boş ram kalsa bile(ki böyle bişeyi yapmanız gerçekten zor) telefonuzu yavaşlatmaz.

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Var ki kullanıyor ya olmasaydı :D Bence şükret :D

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
android çok ram kullanır normal bende s4 var o da bazen 1.80 a kadar çıkıyor sen ramı silme o zaman daha çok yoruyor telefonu o kendi nerde ne ayarlıcagını ayrlıyor.....

RoyaLDeviL007

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yardımlarınızdan dolayı cok teşekkürler, Ram boşaltma Widgeti ekrandan kaldırdım telefon kendi halletsin ben aklını karıştırmıyım ozaman :D

Bu arada birşey daha sorucam. Mesela oyun açıyorum oynuyorum, oyunu kapattıktan sonra arka planda açık kalıyor ya hani Ana ekran tuşunu basılı tutunca cıkan yerdende temizliyorum, sonra ayarlardan Genel > Pil > e tıklıyorum ve aşağıya iniyorum orda oyunum halen açık gözüküyor %28 şarj kullanıyor diyor bende yandan durdur diyorum ve halen orda duruyor %28 Şarj alıyor diyor fakat tekrar durdur'a tıklayamıyorum yani oyunu kapattıktan sonra daha az şarj alsın diye habire pil yerine gelip hep durdur demek zorundamıyım ?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Benim widget'ta 230'a kadar düştüğünü gördüm ram'in ama gerçek değeri göstermiyor. 100mb daha az gösteriyor. Görev yöneticisini açtığınızda bunu görebilirsiniz. Ram'in azalması kötü bir şey değil. Dediğim gibi o değerlerde bile telefon son hızda çalışıyor. Ancak ram azaldıkça üzerine ekstra yüklediğiniz şeyler için ram'de yer kalmayacak ve telefonu zorlayacak. Tabi bu telefon için bu dediğimiz neredeyse imkansız.
Pil Kullanımından Durdur dediğinizde o uygulama durdurulur ve o butona tekrar basamazsınız. O artık durmuştur. Orada sadece görüntüsü kalıyor.