Ram Artışı PC Performansını Etkiler mi??

rapper256

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
RAM'i attırman performansı kesinlikle arttıracaktır. Bilgisayarın +4 GB RAM'ı destekler, ama muhtemelen hala 32 bit XP kullandığın için sadece 4 GB'ının biraz eksiğini görebilirsin. 8 GB'lık bilgisayarı 16 GB'a çıkartınca bile perfomansta artış gözükür, 2'den 4'e çıkartınca haydi haydi görülür.
Nereye 8 GB'lık bilgisayarı 16 GB'a çıkartınca bile performansta artış görülür? 8 GB Ram PC için gayet yeterlidir ve fazlasının masaüstünde, programları çalıştırmada(mühendislik için kullanılan profesyonel programları kastetmiyorum) performans getirisi olmaz.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Nereye 8 GB'lık bilgisayarı 16 GB'a çıkartınca bile performansta artış görülür? 8 GB Ram PC için gayet yeterlidir ve fazlasının masaüstünde, programları çalıştırmada(mühendislik için kullanılan profesyonel programları kastetmiyorum) performans getirisi olmaz.
Offf offf, offf offf. Bilgisayarlarda aynı anda tek program mı çalışıyor? Bilgisayarında aynı anda Chrome'lar, Excel'ler açıkken Battlefield 4 oynamak istersen, RAM yetersizliği yüzünden bilgisayar swap file'a yani HD'ye yazmaya başlar. Bu da oyunda FPS kaybı olarak sana geri döner, öldürülürsün. (Yaşanmış bir olay), RAM 16 olunca bu da problem olmaz. Extrem bir örnek ama böyle birşey de var.

rapper256

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Offf offf, offf offf. Bilgisayarlarda aynı anda tek program mı çalışıyor? Bilgisayarında aynı anda Chrome'lar, Excel'ler açıkken Battlefield 4 oynamak istersen, RAM yetersizliği yüzünden bilgisayar swap file'a yani HD'ye yazmaya başlar. Bu da oyunda FPS kaybı olarak sana geri döner, öldürülürsün. (Yaşanmış bir olay), RAM 16 olunca bu da problem olmaz. Extrem bir örnek ama böyle birşey de var.
Bilgisayarda aynı anda tek program çalışmıyor ama 50 tane program çalışmayacağı da kesin. Bilgisayarında ne diye Excel açıkken Battlefield 4 oynuyorsun kardeşim şaka mısın? İstediğin kadar Chrome aç, Battlefield 4 oynarken 8 GB ram'de sıkıntı yaşamazsın. E oyunda FPS kaybı yaşamak istemiyorsan kapatacaksın kardeşim Chrome'u, Excel'i. Şu anda 26 Chrome, 17 Firefox sekmesi ve Windows Live açık ve tüketilen ram miktarı 4,87 GB civarında. Ee sen de Battlefield 4'ü bu kadar çok sekme açıkken oynama hatasına düşmeyeceğine göre? Oyun oynayacak adam gidip de 50 tane sekme açıp, Excel açıp da oyun oynamaz. Bütün arka plan programlarını kapatır, öyle oynar. Hatta Razer Game Booster falan kullanır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim pc eski ve içinde iki tane ram var. İşlemscisi intel coleron ama 2000 lerden kalma bir ğcdir. Ramların toplam boyutu 1 gb birini çıkarınca ekranda yenileye tıklıyodum baya bi bekliyosum. Yani diyeceğim şu ki ram inde baya etkisi vardır performans arttırmada.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler ben 3 gb ram olan bir bilgisayara sahibim ama lol ü kaldırırmı bilemiyorum bi yardım etsenez ? :huh:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Yardım beyler Ram görüntü kalitesini etkiler mi film izlerken 1080p film açıyorum görüntü cok dandik gibi geliyor 4 gb ram vardı 2 parça halinde birini cıkarmak zorunda kaldım görüntü gelmiyodu birini cıkarınca görüntü geliyor etkiler mi videoların kalitesini

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Anakart Adı Foxconn G31MV(-K) 2gb ram eklesem performans artışolurmu