Yardım Rainbow Six de Yüksek Sıcaklık Alıyorum

ReptiliaN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
benim bilgisayarım amd ryzen 5 3400g ram : 2x8 xpg 3000mhz anakartım : b450mk-ıı buda kasam : Power Boost VK-P3305B 500W
ama rainbow da 75-80 fps almama rağmen 81-82 derece alıyorum maça girdikten 1 dakika sonra neden acaba ?

iyi biri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Sıcaklık artışı normal durumlarda kasa içi havalandırması yeterli değil ise veya hava akışını engelleyecek şekilde kablolar var ise veya tozlanmış ise fanlarda toz birikmiş ise veya 6 ay ile 1 yıl arasında yenilenmesi gereken termal macun yenilenmemiş ise (iyi bir marka termal macun işlemci ve ekran kartınız için kullandığınızı varsayarak söyledim bunu) veya fan veya fanlarda bir sorun varsa olabilir, diğer bir konu ise ekran kartı veya işlemci üreticisinin mhz indirmesi olabilir ama bu başka bir konu bununla alakalı değildir diye düşünüyorum. Öncelikle donanım ve yazılım kurulumları çok iyi olmalıdır, temiz format ( klavye ve fare ve C diski hariç iç ve dış fişleri çıkartarak) atmak bilgisayarcı için bile mümkün olmayabilir çünkü en iyi yol flaş disk ile format atmaktır fakat buna rağmen okuma yazma hataları olabilir ve tekrar format atılması gerekebilir, sürücülerin yüklenmesi; sürücüler tek tek yüklenmeli ve her yüklemeden sonra bilgisayar yeniden başlatılmalı, örnek vereyim Windows kurulumundan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve çipset sürücünüzü en güncel hali ile yükledikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıp ekran kartı sürücünüzü yükleyip bilgisayarınızı yeniden başlatın bu bütün sürücüler için hatta tüm uygulama, program ve oyunlar için geçerlidir. Şayet donanımsal bir sorun yok ise bu çözüm önerilerim sorunu çözebilecektir. Bios ayarları defoult yani varsayılan olmalıdır eğer ileri düzey bir bilgisayar kullanıcısı değilseniz, ilk bu yapılmalı sonrasında format işlemine geçilebilir. Eğer hız aşırtma ve veya oyun moduna ayarlıyorsanız bios u otomatik olarak hız aşırtması yapıyor olabilir bu bir sorun değil ama mesela diyelim ki ekran kartı güncellemesi geldi ve siz bunu (DDU ile güvenli mod da) kaldırıp son versiyon sürücüyü yüklemek istiyorsunuz o zaman çipset sürücünüzü de (kendi utility ugulaması ile) kaldırıp yeniden yukarıda anlattığım şekilde yüklemeniz gerekiyor, bilgisayarınızda hiç hız aşırtması olmasa bile tüm yüklemeleri anlattığım şekilde yaparsanız hatalı yükleme gibi sorunlardan kurtulma ihtimalini arttırmış olursunuz.

readers

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim bilgisayarım amd ryzen 5 3400g ram : 2x8 xpg 3000mhz anakartım : b450mk-ıı buda kasam : Power Boost VK-P3305B 500W
ama rainbow da 75-80 fps almama rağmen 81-82 derece alıyorum maça girdikten 1 dakika sonra neden acaba ?
Kasayı uzun süredir temizlemiyorsan temizlik yapmanı + termal macun değiştirmeni öneririm...