R9 380 kırmızı ekran sorunu

ErayCatak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Temmuzda aldığım Sapphire marka R9 380 4 gb ekran kartımda sorun yaşıyorum, gta 5 oynarken birden oyun dondu ekran kırmızı oldu arka planda oyunun sesi takıldı driver güncel windows güncel değil msi afterburner açıktı ondan baktım sıcaklığa en fazla 76 derece olmuştu bu sorunu nasıl çözerim ekran kartımda mı sorun var? Acaba windows 7 format mı atsam sürücüler en iyi hangi işletim sisteminde çalışıyor?
EKRAN KARTINI İLK ALDIĞIM ZAMANLARDAN BERİ BÖYLE HATALARLA KARŞILAŞIYORUM, ARADA EKRAN GİDİYOR SİNYAL YOK DİYOR, ARADA EKRAN KIRMIZI OLUYOR
VGA MONİTÖRÜM VAR KUTUDAN ÇIKAN DÖNÜŞTÜRÜCÜ İLE KULLANIYORUM.
GTA 5 orjinal değil

Sistemim: İ5 6402P - Sapphire R9 380 4 gb - Msi h110m pro vd- zalman zm600 le psu

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Yaşadığın sorunları videoya çeksen yada fotoğraf atsan kesin bir şey söylerim. Sık sık karşılaşıyor musun bu hatalarla ? Başka bir ekran kartı ile denedin mi ? Skylake chipset ve Skylake işlemciye sahipsin, windows 10'dan başka işletim sistemi kullanma. Üzerinde hangi işletim sistemi var diskin ?

ErayCatak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yaşadığın sorunları videoya çeksen yada fotoğraf atsan kesin bir şey söylerim. Sık sık karşılaşıyor musun bu hatalarla ? Başka bir ekran kartı ile denedin mi ? Skylake chipset ve Skylake işlemciye sahipsin, windows 10'dan başka işletim sistemi kullanma. Üzerinde hangi işletim sistemi var diskin ?
Dün gece hiç beklemediğim anda hata verdi telefonu açıp kameraya girene kadar bilgisayar res attı kendi kendine, sık sık olmuyor mesela aylarca csgo lol oynadım hâlâ da oynarım ama bu oyunları oynarken hata almadım, yada internette gezerken film izlerken falanda almadım battlefield 1 betasında ve gta 5 de sık sık aldım windows 10 64 bit var bilgisayarda şuan.

ugrygl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Aynı kartı kullanıyorum. Dediğiniz sorunu yaşamadım şu an a kadar. Hemen hemen aynı oyunları bende oynuyorum. Kartı da abd den almıştım umarım sorun çıkmaz. Ben Win 7 64 bit kullanıyorum. Windows 10 için evet sürücüler mevcut ama çok gerekli değilse win 7 ye geçmeni öneririm.
Ufakta bir araştırma yaptım yabancı sitelerden bu sorun için yardımcı olması amacıyla. Win 10 da bu problemi yaşayanlar çoğunlukta. Win 7 de fazla yok. Sürücü olarak hangi sürümü kullanıyorsunuz bilmiyorum ama 16.3.1 sürümüne dönenlerde bu problem bir daha yaşanmamış. Birde güç kaynağı ile ilgili söylenenler var. Zaten pc nin kendini kapatması durumları genellikle psu ile ilgili. Tabi işlemciniz ve diğer donanımlarınızı bilmiyorum ama ben 600 Wattlık güç kaynağı aldım. 500 yeterli deniyor ama 600 Wattın altındaysa psu değiştirmenizi öneririm. Yetersiz kalıyor olabilir. Siz yinede psu nuzu bir kontrol edin.

ugrygl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Yukarıda sistem ve psu bilgilerini vermişsiniz kusura bakmayın tekrar bakınca gördüm. Büyük ihtimalle yazılımsal bir problem bu.

ErayCatak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Aynı kartı kullanıyorum. Dediğiniz sorunu yaşamadım şu an a kadar. Hemen hemen aynı oyunları bende oynuyorum. Kartı da abd den almıştım umarım sorun çıkmaz. Ben Win 7 64 bit kullanıyorum. Windows 10 için evet sürücüler mevcut ama çok gerekli değilse win 7 ye geçmeni öneririm.
Ufakta bir araştırma yaptım yabancı sitelerden bu sorun için yardımcı olması amacıyla. Win 10 da bu problemi yaşayanlar çoğunlukta. Win 7 de fazla yok. Sürücü olarak hangi sürümü kullanıyorsunuz bilmiyorum ama 16.3.1 sürümüne dönenlerde bu problem bir daha yaşanmamış. Birde güç kaynağı ile ilgili söylenenler var. Zaten pc nin kendini kapatması durumları genellikle psu ile ilgili. Tabi işlemciniz ve diğer donanımlarınızı bilmiyorum ama ben 600 Wattlık güç kaynağı aldım. 500 yeterli deniyor ama 600 Wattın altındaysa psu değiştirmenizi öneririm. Yetersiz kalıyor olabilir. Siz yinede psu nuzu bir kontrol edin.
Yardımınız için teşekkür ederim bahsettiğiniz driveri kuracağım ddu ile güvenli moddayken mi silmem gerekiyor driverleri bilginiz var mı?Driveri kurdukltan sonra just cause 3, rust, gta 5 vs vs deneyeceğim.