• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

R7 240 İçin İşlemci Önerisi

bozukbazukax2

Öğrenci
Arkadaşlar,Sapphire R7 240 2 gb .Darboğaz yapmayacak uygun fiyatlı işlemci önerir misiniz.
Anakart: P5G41T-M LX3

Pekala, son olarak duo e5500 kullanıyorum , gözle görülür darboğaz var çünkü herhangi bir oyunda CPU kullanımı uzun süre %100 de kalıyor bundan mütevellit bazen bellek kullanımından sistem hatası alıyorum.Afterburnerdan takip ettiğimde ise GPU %20 lerda iken dahi CPU %95 in altına düşmüyor.Termal macunu yeniledim virüs taraması da yaptım sonuç alamadım .Örnek olarakta 80 FPS aldığım bir yerde birden 10 lara düşüp tekrar yükseliyor belli aralıklarla böyle gidiyor.Kararsız kaldım zira düşük sistemde işlemci yenilesem bile fayda gelmeyebilir ,asıl sorum şu quad a geçsem fayda görürmüyüm.Ayrıca sıcaklık problemi de yaşamıyorum normal değerler..Uzun olduğu için kusura bakmayın.

GPU kullanımının yüzde 20 olması demek,neredeyse e.kartının hiç kullanılamaması,yani dardoğazın alası demek.Cpu nun da yüzde 95 olması ,işlemcinin yetmeyip ,iyice zorlanması. Yan i her halukarda ,quad bi işlemci, bu değerleri değiştirecektir. GPU kullanımı artar,işlemci kullanımı da düşer. İstenen de bu zaten. :)

Drop olayları yine de olabilir ama bu driverlerden falanda olabilir. Ancak ne kadar drop yapsa da ,10 fps lere kadar yapamayacağı için, bariz takılmalar azalabilir. Bilmem,anlatabildim mi.

GPU kullanımının yüzde 20 olması demek,neredeyse e.kartının hiç kullanılamaması,yani dardoğazın alası demek.Cpu nun da yüzde 95 olması ,işlemcinin yetmeyip ,iyice zorlanması. Yan i her halukarda ,quad bi işlemci, bu değerleri değiştirecektir. GPU kullanımı artar,işlemci kullanımı da düşer. İstenen de bu zaten. :)

Drop olayları yine de olabilir ama bu driverlerden falanda olabilir. Ancak ne kadar drop yapsa da ,10 fps lere kadar yapamayacağı için, bariz takılmalar azalabilir. Bilmem,anlatabildim mi.
Çok iyi özetlediniz :) Bir de grafik ayarlarını artırıyorum CPU da yine düşüş olmuyor ve de online oyunlar artık işlemci bazlı olmaya başladı ama anlamadığım nokta şu : mütevazı sayılır bi kart nasıl oluyorda böyle performans veriyor?

R7 240, çok çok kötü bi kart değil. Nice ,daha eski ve ondan güçsüz kartlar var.

Üstad , o zaman quaddan bana uyanı alıyorum perf. açısından pek fark olmaz heralde
2 çekirdekli bir işlemciden 4 çekirdekli bir işlemciye geçeceksin,bilgisayar rahatlayacaktır.Aynı şekilde işlemcin yetersiz geldiği için ekran kartı da tüm gücünün kullanamıyordu,oyunlarda da fps in artacaktır :)

2 çekirdekli bir işlemciden 4 çekirdekli bir işlemciye geçeceksin,bilgisayar rahatlayacaktır.Aynı şekilde işlemcin yetersiz geldiği için ekran kartı da tüm gücünün kullanamıyordu,oyunlarda da fps in artacaktır :)
Perf açısından derken quadın kendi arasında seçecepim işlemci ,yanlıs anlasılmasın :)

C2D 8400 ile kaldıran, çoğu eski bilgisayar için 720p orta-yüksek ayarlarla çalıştırılabilen bir çerez ekran kartı diyebiliriz. Yani C2D 8400 ile de çalıştırsanız da bir sıkıntı yaşamazsınız. :)