Haber Putin: Ruble ile ödeme yapılmazsa Rus gazı sözleşmeleri durdurulacak

Reaksiyon puanı
114
Rusya Devlet Başkanı Putin "Ruble ile ödeme yapılmazsa Rus gazı sözleşmeleri durdurulacak" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin Ruble ile ödemelere ilişkin açıklamasında Gazprombank'ta gaz ödemelerine özel hesap açılması gerektiğini söyledi.

Putin "Gaz tedarikleri için ödemeler 1 Nisan'da başlayacak. Eğer hesap açılmaz ve Ruble ile ödeme yapılmazsa Rus gazı sözleşmeleri durdurulacak" dedi.

Euro ve dolar cinsinden işlemlerin bloke edileceğini ifade eden Putin "Ruble ile ödeme, egemenliğimizi güçlendirmek anlamına geliyor. Bu sayede ticarette ulusal paramızın payını artıracağız" diye ekledi.

Rusya'ya karşı ekonomik savaşın yıllar öncesinden başladığını belirten Putin "ABD, küresel istikrarsızlıktan kar elde edecek" dedi.

Sizce, Türkiye bu durumdan etkilenecek mi?

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
592
Türkiye yi bilmiyorum lakin dişe diş oynuyorlar sonuçları hep birlikte göreceğiz. ben Rusya'yı hep haklı buldum. Zelenski yani sen ırkını tanımıyor musun seninde kölenin Rus. Natoya izin verir mi adamlar yakınlarında ezelden beri batı doğu böyle bir şey rakipleşme içinde dünya.. Türkiye titiz bir strateji izlemeli duygusal bakmamalı ilişkilere.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Zelenski yani sen ırkını tanımıyor musun seninde kölenin

Zelenski tam Rus değil bu arada. Kendisi Yahudi bir ailenin çocuğu ! Direk Vikipedi'de bile öyle yazıyor. SSCB zamanında da Rus olarak kabul etmiyorlar yani kendilerini daha Ukrayna kurulmadan önce bile.

Üstüne onun seçilmesi çok değişik bir iş. Bir film çekiyor filmde dalga geçtiği olayın benzeri şekilde ve filmde geçen isimle Halkın Hizmetkarı partisini kurup aynı bizim ülkede ki seçim gibi 2 turlu seçimde 2. tura kalıp tepki oylarıyla iktidar oluyor :) Karşıda ki aday kim olursa olsun ona oy veririm diyen muhalifler sayesinde iktidar oluyor anlayacağın. Ve ülkenin hali ortada...

Konu Hakkında ki görüşüm şuan Petrol ve Gaz Rusya'nın tek gelir kaynağı neredeyse bunu Rubleye çevirecem veya satmayacam demek Rusya'ya kaybettirir. Bütün ülkeler 3-5 ay zorluk sıkıntı çeker beli ama sonra illaha bu Gaz petrol bulunur ama Rusya satacak adam bulamaz. Dünyadan soyutlamış ambargo altında bir ülke olur sonuç olarak.

Benim korktuğum şimdi Avrupa ülkeleri ve ABD ortak karar alıp biz tamam artık gaz almıyorum kimse almayacak diye dayatırsa sıkıntı. Bizi zorla taraf olmaya zorlayacak bir hamle olur.

Chou Tzu-yu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
61
Mantıklı bir karar olduğunu düşünüyorum.