PSU ekran gelmeme sorunu

cagatay913

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar bugün öğlen PC de dark souls 1 oynuyordum ve birden oyun dondu acaba ssd nin kablosumu çıktı diye baktım yok sonra PC yi kapattım tekrar açtım ama tam açılırken çat diye kapandı tekrar denedim gene olmadı sonra gidip dedem den boşda duran bir powe supply aldım bu sefer kapanmadı ama ekran gelmedi NOT: Eski PSU 180W- yeni 450W neden böyle oluyor acaba yardım edebilecek varmı şimdiden teşekkürler. Sistemim: Amd radeon 5450hd 3gb ram asus m2npvmx anakart amd athlon x2 4800+ 2.5 ghz işlemci

Son düzenleme:

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Ekran kartını söküp Onboard üzerinden çalıştırmayı deneyin, eğer ekran gelmezse büyük ihtimal RAM ile ilgili problem olabilir, birden fazla RAM varsa deneme yanılma yöntemi ile tek tek farklı slotlarda deneyin, RAM arızalarında bilgisayar çalışır fakat POST Screen gelmez.

cagatay913

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ekran kartını söküp Onboard üzerinden çalıştırmayı deneyin, eğer ekran gelmezse büyük ihtimal RAM ile ilgili problem olabilir, birden fazla RAM varsa deneme yanılma yöntemi ile tek tek farklı slotlarda deneyin, RAM arızalarında bilgisayar çalışır fakat POST Screen gelmez.
Anakarttaki olana taktım gene olmadı 512 mb lik ram vardı çıkartıp denedim gene olmadı ama dediğim gibi eski olanı taktığımda açılp kapanıyor yeni olanı taktığımda sorunsuz çalışıyor ama ekran gelimiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ramde olsa PSU ları değiştirdiğimde niye kapanma sorunu olmuyor

Son düzenleme:

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
PSU ları değiştirdiğimde niye kapanma sorunu olmuyor
RAM'de olup olmadığını anlamak için ekran kartını söküp sistemi onboard da çalıştırmanız gerekiyor, eski PSU bozulmuş olabilir aynı zamanda RAM vb. bazı parçaları da bozmuş olabilir bu ihtimalleri göz ardı etmemek gerekiyor. Mümkünse yeni bir RAM bulup o şekilde test edin.

cagatay913

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
RAM'de olup olmadığını anlamak için ekran kartını söküp sistemi onboard da çalıştırmanız gerekiyor, eski PSU bozulmuş olabilir aynı zamanda RAM vb. bazı parçaları da bozmuş olabilir bu ihtimalleri göz ardı etmemek gerekiyor. Mümkünse yeni bir RAM bulup o şekilde test edin.
Yeni bir ram bulma şansım yok maalesef ama PSU ile alakalı ve güç ile alakalı olabilir çünkü bütün forumlar aynısını diyor

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Ben PSU'dan olduğunu pek zannetmiyorum, eski PSU'da problem olduğu belli ama yeni PSU'da arıza olduğunu dair bir şeyler göremiyorum. İşlemci, PSU ve RAM dışındaki her şeyi çıkartıp test eder misiniz?

cagatay913

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ben PSU'dan olduğunu pek zannetmiyorum, eski PSU'da problem olduğu belli ama yeni PSU'da arıza olduğunu dair bir şeyler göremiyorum. İşlemci, PSU ve RAM dışındaki her şeyi çıkartıp test eder misiniz?
Ok

Ram 4 tane ama

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Tüm ramleri tek tek farklı slotlarda test edin, test etmeden önce RAM bacaklarını silgi ile silin.

cagatay913

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Son düzenleme:

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Olmuyor bence psu
PSU yetersiz gelirse sistem problemsiz çalışır fakat ufak bir yük bindirdiğinizde yeniden başlatır, PSU kapasitörlerinde veya diğer parçalarında problem olursa sistem hiç bir şekilde tepki vermez. Büyük ihtimal eski PSU diğer parçaların arıza vermesine sebep oldu.

cagatay913

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
PSU yetersiz gelirse sistem problemsiz çalışır fakat ufak bir yük bindirdiğinizde yeniden başlatır, PSU kapasitörlerinde veya diğer parçalarında problem olursa sistem hiç bir şekilde tepki vermez. Büyük ihtimal eski PSU diğer parçaların arıza vermesine sebep oldu.
Hangi parçalar

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
İşlemci olabilirmi
Düşük bir ihtimal ama imkansız da değil, ben yine de RAM arızası üzerinde duruyorum, zamanında bu ve bunun gibi problemlerle çok uğraşmıştım genelde slot veya RAM arızası oluyor.

cagatay913

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Düşük bir ihtimal ama imkansız da değil, ben yine de RAM arızası üzerinde duruyorum, zamanında bu ve bunun gibi problemlerle çok uğraşmıştım genelde slot veya RAM arızası oluyor.
bu yeni olan psu 450w fazla geldiği için olabilirmi eski olan ise 180w sizin dedğiniz gibi yetersiz gelen bir psu

Bu arada ram lerde olmuyor

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
bu yeni olan psu 450w fazla geldiği için olabilirmi eski olan ise 180w sizin dedğiniz gibi yetersiz gelen bir psu

Bu arada ram lerde olmuyor
Fazla olması daha iyi, bir problem çıkartmaz. Eski PSU ramlerin hepsini yakmış olabilir, 180W PSU'da büyük ihtimal PFC yoktur bu yüzden böyle bir durumla karşılaşmak gayet normal.