PSU dan gelen cızırtı

Liseli_13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
FSP markalı 450 watt psum var bu gün öğlen pc yi açacağım sıra kabloyu prize bağlayınca psudan bi cızırtı geldi ve bende fişten çektim , psu yu kasadan çıkartıp tek başına elektriğe bağladığımda ses gelmedi sorum şu bilgisayarı çalıştırırsam psu patlar mı veya bilgisayar bozulur mu?

Semih10

Doçent
Reaksiyon puanı
840
Ses yeni mi gelmeye başladı daha öncedende böyle bir ses var mıydı

Liseli_13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Psu fanından olabilir veya devre elemanlarına fazla yük bindiği için olabilir
şöyle diyeyim anahtarı 1 e çevirmeden 0 ken ses geliyor , ekran kartının 6 pinini çıkarıp denemek işe yarar mı? (onboarddan)
Mesaj otomatik birleştirildi:

işlemcininki dahil 3 fanı, 6 pini, 8 gb ramin 6 sını söktüm ve cızırtı yine geliyor :/

İlginç şekilde elektriksel ses artık prizdende geliyor.

Son düzenleme:

Semih10

Doçent
Reaksiyon puanı
840
şöyle diyeyim anahtarı 1 e çevirmeden 0 ken ses geliyor , ekran kartının 6 pinini çıkarıp denemek işe yarar mı? (onboarddan)

işlemcininki dahil 3 fanı, 6 pini, 8 gb ramin 6 sını söktüm ve cızırtı yine geliyor :/

İlginç şekilde elektriksel ses artık prizd
Çok garip fan ve pinlerle alakalı olsa sökülüp takılınca düzelirdi başka birşey var galiba sorun başka bir bileşende

Liseli_13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Çok garip fan ve pinlerle alakalı olsa sökülüp takılınca düzelirdi başka birşey var galiba sorun başka bir bileşende
Yardımın için çok teşekkür ederim ama bilgisayarı çalıştırıp kendimi riske atmıyacağım en iyisi parçaları satmak, iyi akşamlar

enes.wtp

Asistan
Reaksiyon puanı
744
Coil Whine sorunu olabilir. Sistemin nedir? PSU yüke giriyor ise ses yapmış olabilir.

Liseli_13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sorun psuda değil prizde çıktı uan odanın prizinde denediğimde hiç bir ses veya sorun yoktu, yardımlarınız için teşekkürler.