Psikolojim bozuluyor galiba.

Bizzle

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bazen yarın uyanacam daha iyi bir insan olacam daha sevecen ve sevilen biri olacam etrafımdakiler beni sevecek ve önderleri olarak görecek. Ama biraz sonra içimdeki bu azim sönüyor hiç kalıcı olmuyor. Sıradan bir insan olmak istemiyorum ama enerjim ve iradem de o kadar yüksek değil. Karekterimle mi alakalı. Yani karakterim sağlam değil mi? Anlamadım... Başkaları gibi bir şeyi tutkuyla sevemiyorum ve buna çok üzülüyorum. Ne yapmalıyım?

Bizzle

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İçimden geliyor zaten. Sık sık bu istek var ama boşa gidiyor.

Bizzle

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ne için ki bu? Benim durumum çok farklı. Zahmet oldu...

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,647
Böyle dedi

Sempatik bir görüntünün, tüm kapıları açan bir anahtar olduğunun farkındasınız. Çevrenizle ilişkilerinizde kendinize fazlasıyla güveniyorsunuz ve beceriklisiniz.
Dikkat etmeniz gerekenler: Düzgün davranmaya o kadar uğraşıyorsunuz ki, içinizdeki "ben" bir türlü dışa çıkamıyor. Ara sıra taşkınlıktan çekinmeyin. İçinizdeki "ben"i dışarıya çıkarın, gerçekten neyi arzuluyorsanız onu yapın ve herkes sizi daha az sevecek diye endişelenmeyin.

Bizzle

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Forumda bir psikiyatrist yok mu?

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Ya hayat o kadar kasmaya değmez rahat ol, yaptığın işten zevk almıyorsan zorlama kendini, yoksa eninde sonunda mutsuz olursun..

Bizzle

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu biraz içimi ferahlattı ama şu var kimseyi sevemiyorum ki. Yani hiç bir şeyden zevk almıyorum.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Hey!!

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
hayatına yeni şeyler kat. yeni bir şey al. yeni yerler gez.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
öncelikle sorununu forumda çözeceğine dair düşüncenden kurtul. "sorunumu çözün hu hu" diyerek kişisel problemini çözemezsin. yoksa bırak toplumda bişeylere liderlik etmeyi, en fazla bu forumda mod olursun :)

Bizzle

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O da iyi. Peki nerden çözebileceğim ile ilgili bir fikir verebilir misin? Psikiyatrist demede. [MENTION=101833]topalsolucan[/MENTION]

Bizzle

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kendin çözersin. mantığı elden bırakmadan ne istediğine karar ver ve o yolda çok çalış. ve umutsuz kaldığın anda zamana bırak herşeyi. zaman herşeyin ilacıdır.
N'olur dalga geçtiğimi sanma çok film izliyor musun?

GraFitee

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bazen yarın uyanacam daha iyi bir insan olacam daha sevecen ve sevilen biri olacam etrafımdakiler beni sevecek ve önderleri olarak görecek
Çok yanlış bir davranış.Başkaları için bir şeyler yapmana veya onların önderleri olmana gerek yok.Bu tür davranış içerisinde olman yetişme şeklinden kaynaklı, daha çok cocuklukla anıların ve davranışlarınla ilgili gelişen ruh haline cok ters.Normalde bunu istemıyorsun fakat içinde bulunduğun bu boşluğu doldurman gerekıyor,düşüncelerin ve tepkilerinde bu yana kaymış durumda.Öncelikle sana bu boşluğu yaratan nedenın kaynagına ınmen gerek!.Yalnız mı yaşıyorsun? Bağımlı olduğun bir şeylerın(alkol,uyusturucu,oyun bağımlılığı vs vs) aniden bırakma kararı mı aldın? Artı olarak içine kapanık karakter davranışların var.Gerçek dünyayla hayal dünyası arasında kalmış gibisin.Bu tür davranışlara girdiğinde bir sirkelenmen gerek!.Zihnını oyunlar ve hobilerle meşgul etmeye çalış.Cok sıkıntıya gırdığınde yada düşünceler içinde kaybolduğunde zihnınde dört işlem matematik alıştırmaları yap.Yada seslice veya sesız 1 den 100 kadar say.Zıhnını bu şekilde mesgul ederek bu tür düşüncelerden kurtulman gerekıyor ki sıkıntılarından zamanla kurtulasın. Kötü alışkanlıklarla ilgili durumun söz konusu ise bır anda bıraktınsa normaldir.Tavsıyem zamana yayarak bu alışkanlıklarından uzaklaşman.Ki bu sayede içinde oluşan boşluk duygusundan kurtulasın.Yalnız isen de kafanda yalnızlıkla ilgili hiçbir düşünceye izin verme.Yukarıda belirtdiğim zihnını bu tür düşüncelerden uzaklastıracak işlerle ugras.Ve baskalarını bir kenara bırak kendını tanı ve zevklerıne göre yaşa.VE SIRADAN BIR İNSAN DEĞİLSİN SIRADAN INSANLAR FARKINDALIK OLGUSU YOKTUR SENDE BU VAR.(FARKLISIN)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
çok yanlış yerdesin tıbbi yardım alman daha sağlıklı olur internet tedavi amaçlı kullanmak için uygun değil.

asişair

Asistan
Reaksiyon puanı
0
En iyi doktor sensin kendini kendin bilirsin.Farklı konulara odaklan

Bizzle

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=402332]GraFitee[/MENTION] bu analizi nasıl yaptığını bilmiyorum (bilmek isterim) ama söylediklerinin hepsi yani baştan aşağı hepsi doğru sigara, alkol, uyuşturucu gibi bir bağımlılığım yok ama kendimce kötü olan bir alışkanlığımı düzenlemeye çalışıyorum. Ayrıca yalnızım şu aralar. Öyle hayaller kuruyorum ki delirdiğimi düşünüyorum. Boşlukta olduğumu sanıyorum. Hiçbir şey ilerlemiyor gibi... Çok yorgun hissediyorum. Neyse kafanızı şişirdim. Çok teşekkürler. :)

GraFitee

Asistan
Reaksiyon puanı
4
@GraFitee bu analizi nasıl yaptığını bilmiyorum (bilmek isterim) ama söylediklerinin hepsi yani baştan aşağı hepsi doğru sigara, alkol, uyuşturucu gibi bir bağımlılığım yok ama kendimce kötü olan bir alışkanlığımı düzenlemeye çalışıyorum. Ayrıca yalnızım şu aralar. Öyle hayaller kuruyorum ki delirdiğimi düşünüyorum. Boşlukta olduğumu sanıyorum. Hiçbir şey ilerlemiyor gibi... Çok yorgun hissediyorum. Neyse kafanızı şişirdim. Çok teşekkürler. :)
Yazdıklarımdan kendine uygun olanları kararlılıkla! yapabilirsen, sıkıntılarını bir nebze olsun azaltabilirsin.İnsan yalnızlığa uygun bir canlı değil.Mutlaka ama mutlaka ailen olsun, sevdiklerinden herhangi birisi olsun haftada birkaç defa, yarım saat dahi olsa görüşmeye çalış.(telefon,bilgisayar vs aletle değil).Tüm çabalarına rağmen sıkıntıların devam ediyorsa, geç olmadan bir uzmanla görüşmende fayda var.

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
bendede boyle bir durum olmustu. sonra bende bir alisveris cilginligi basladi alisveris yaptikca para harcadikca mutlu olmaya baslamistim genelde teknolojik aletlere deli oluyordum. ama bir sure sonra ondanda zevk almamaya basladim.isi biraktim köye babaannemin yanina tasindim bahce islerine verdim kendimi sebze yetistirdim.baktim daha mutlu oluyorum.iste hayat bu demeye baslamistimki kadincaz öldü.bende neyapsam derken kendimi yurtdisinda buldum burada yeni bir hyata basladim sukur su an iyiyim :)

Bizzle

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=402332]GraFitee[/MENTION] Yardımın için teşekkürler.. :)

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Maddeler halinde:
1-Kimseye kendini sevdirmeye çalışma insanlar menfaati olmadan kimseyi sevemez.(Aile ve kanbağı olan insanlar hariç)
2-Kimsenin menfaati için bir şey yapma.Başkasının menfaatini sağlayarak kendini sevdirmeye de çalışma senden nefret etsin daha iyi.
3-Kimsenin önderi olmaya çalışma önce kendi önderin ol.
4-Kendini sev ama herkesi alçak kendini üstün görme.
5-Sadece kendine hesap verdiğin ve tek nüfuslu bir dünyan olsun o dünyanın sahibi sen ol.
6-Kendinin hem patronu ol hem işçisi.
7-Mantığınla gün sonu analizi yap ve yanlış yaptıkların için kendini suçlamadan aşağılamadan küçük görmeden eleştir.Kötü bir davranışın sonuçlarından önce öyle davranmanın sebeplerini araştır.
8-Ve her şeyden önce kendine güven.Kendine güvenirken bunu insanlara hissettirme ama seni pısırık aciz kendine güvensiz olarak da görmelerine izin verme.

Ve bu dünyada huzura kavuşabileceğini aklından çıkar.Sadece ölüler huzurludur.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Maddeler halinde:
1-Kimseye kendini sevdirmeye çalışma insanlar menfaati olmadan kimseyi sevemez.(Aile ve kanbağı olan insanlar hariç)
2-Kimsenin menfaati için bir şey yapma.Başkasının menfaatini sağlayarak kendini sevdirmeye de çalışma senden nefret etsin daha iyi.
3-Kimsenin önderi olmaya çalışma önce kendi önderin ol.
4-Kendini sev ama herkesi alçak kendini üstün görme.
5-Sadece kendine hesap verdiğin ve tek nüfuslu bir dünyan olsun o dünyanın sahibi sen ol.
6-Kendinin hem patronu ol hem işçisi.
7-Mantığınla gün sonu analizi yap ve yanlış yaptıkların için kendini suçlamadan aşağılamadan küçük görmeden eleştir.Kötü bir davranışın sonuçlarından önce öyle davranmanın sebeplerini araştır.
8-Ve her şeyden önce kendine güven.Kendine güvenirken bunu insanlara hissettirme ama seni pısırık aciz kendine güvensiz olarak da görmelerine izin verme.

Ve bu dünyada huzura kavuşabileceğini aklından çıkar.Sadece ölüler huzurludur.
Cok guzel aciklamissin.

krkmzmrt

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Hobiler edin Kitap oku Yeni şehirler gez Arkadaş edin arkadaş ve kitap çok önemli kendini bir bütünün parçası gibi Hisset sen bozulursan o parçada bozulacakmis gibi düşün bol bol tatlı ye kütüphaneye git okuma salonlarına katil spor merkezlerine git Maç izle parklara git Dediklerimi yap 1 hafta sonra gel çözülmezse ben birşey değilim :)