Ps4 mü Ps3 mü ?

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
arkadaşlar yeni bilgisayar toplamak istiyordum 5000 liraya kadar bütçem vardı ondan vazgeçtim konsol almayı düşünüyorum sizce biraz daha bekleyip ps4 ün fiyatının düşmesini mi bekleyim yoksa ps 3 mü alayım yani kafamda çok soru var kısacası

ps3 mü alayım (oyun fiyatları ucuz oldğu için) yoksa ps4 mü alayım

ps4 fiyatı ve oyunlarının fiyati düşer mi ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

yok mu yardımcı olacak

yardım edin lütfen

bluecat.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bekleyemeyecek gibiysen veya model takıntın yoksa al ps3 ü oyunlarıda ucuz zaten.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Sony PS3'e en fazla 2 yıl daha destek verir. Sadece bazı oyunlar PS3'e çıkar. Sony PS3'e Next-Gen oyun çıkarmaz.

Birçok PS3 oyunu da PS4 remake edilip çıkarılacak.

PS4'ün fiyatı kısa vadede düşmez. Oyunları Gittigidiyor, Sahibinden, Sanalpazar, N11, Gibi yerlerden güvenilir satıcılardan ucuza alabilirsiniz. Ben buradan alıyorum http://www.psoyunu.com/

PS Plus hesabı alarak da daha ucuza alabilirsiniz, Her ay ücretsiz oyun da veriliyor.

3500 Liraya günümüz oyunlarını ultra ayarlar da oynayabileceğiniz bir PC toplayabilirsiniz. Kalan para ile de PS4 alınır. PS4 ex oyunlarını PS de oynarsınız. Her iki platforma çıkan oyunları da PC de.

Bütçeniz varsa kesinlikle tercihiniz PS4 olsun.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Sony PS3'e en fazla 2 yıl daha destek verir. Sadece bazı oyunlar PS3'e çıkar. Sony PS3'e Next-Gen oyun çıkarmaz.

Birçok PS3 oyunu da PS4 remake edilip çıkarılacak.

PS4'ün fiyatı kısa vadede düşmez. Oyunları Gittigidiyor, Sahibinden, Sanalpazar, N11, Gibi yerlerden güvenilir satıcılardan ucuza alabilirsiniz. Ben buradan alıyorum http://www.psoyunu.com/

PS Plus hesabı alarak da daha ucuza alabilirsiniz, Her ay ücretsiz oyun da veriliyor.

3500 Liraya günümüz oyunlarını ultra ayarlar da oynayabileceğiniz bir PC toplayabilirsiniz. Kalan para ile de PS4 alınır. PS4 ex oyunlarını PS de oynarsınız. Her iki platforma çıkan oyunları da PC de.

Bütçeniz varsa kesinlikle tercihiniz PS4 olsun.

benim bilgisayarım gta 4 ü bile açmıyor(tee 5 senelik oyun) yani benim illa bir canavar almam gerekiyordu pcde de yeni oyun çıktımı sistem yetecek mi yetmeyecek mi diye sıkıntılar yaşanıyor ama konsol alırsam 5-6 sene gider hiç sıkıntı olmaz yani ben bir konsol ve şöyle orta dereceli 1300-1400 e laptop alsam daha iyi olmazmı

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
benim bilgisayarım gta 4 ü bile açmıyor(tee 5 senelik oyun) yani benim illa bir canavar almam gerekiyordu pcde de yeni oyun çıktımı sistem yetecek mi yetmeyecek mi diye sıkıntılar yaşanıyor ama konsol alırsam 5-6 sene gider hiç sıkıntı olmaz yani ben bir konsol ve şöyle orta dereceli 1300-1400 e laptop alsam daha iyi olmazmı

PS3 için destek 2 yıl sonra bitecek. Yeni nesle geçiş en az 7 yıl yapılmaz, Yeni nesle geçiş yapıldıktan sonra da PS4 destek 2-3 yıl devam eder bu yüzden sizin için PS4 daha iyi olacak

Yanında bir laptop veya masaüstü alırsınız. Buna ihtiyacınız doğrultusunda karar verirsiniz.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
PS3 için destek 2 yıl sonra bitecek. Yeni nesle geçiş en az 7 yıl yapılmaz, Yeni nesle geçiş yapıldıktan sonra da PS4 destek 2-3 yıl devam eder bu yüzden sizin için PS4 daha iyi olacak

Yanında bir laptop veya masaüstü alırsınız. Buna ihtiyacınız doğrultusunda karar verirsiniz.

hayır yani sony veya microsoft gelecek yeni konsollarını 4-5 sene sonra çıkarmıyacak mı ?

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
O kadar kısa süre de çıkaracaklarını zannetmiyorum. iki konsolun da ömrü PS3 kadar olacaktır.

benim dediğimde bu zaten yani yeni konsollar çıkana kadar bilgisayar sistemi kaç kere değişecek yeni ekran kartları falan çıkacak oyun yapımcılarıda ona göre çıkaracak oyunu kosol yani pahalı geliyor gibi ama öyle bakıldığında da ucuz (Sen mi bana cevap yazıyon ben mi sana bilemedim :D )

ss1984

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İkisi arasında seçim yapacaksan ps4 derim kesinlikle. Yeni nesil konsolları zorlayacak oyunlar henüz piyasaya çıkmadı. Belki 1 yıl sonra bu oyunları görebiliriz. Ama şu an bile ps3 ile ps4 arasında dağlar kadar fark var. İki konsolda da watch_dogs oynadım. Arada gerçekten büyük fark var. Bu nba 2k14 için de geçerli. Ayrıca infamous : second son ile yeni killzone da güzel oyunlar . Eylül ayına kadar bu oyunlar seni idare eder. Eylülden sonra zaten oyun yağmuru başlar. :)

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
İkisi arasında seçim yapacaksan ps4 derim kesinlikle. Yeni nesil konsolları zorlayacak oyunlar henüz piyasaya çıkmadı. Belki 1 yıl sonra bu oyunları görebiliriz. Ama şu an bile ps3 ile ps4 arasında dağlar kadar fark var. İki konsolda da watch_dogs oynadım. Arada gerçekten büyük fark var. Bu nba 2k14 için de geçerli. Ayrıca infamous : second son ile yeni killzone da güzel oyunlar . Eylül ayına kadar bu oyunlar seni idare eder. Eylülden sonra zaten oyun yağmuru başlar. :)

hımm saol :)

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Siz soruyorsunuz ben cevaplıyorum. :) Bir kere daha söylüyorum, 7 yıldan önce yeni nesle geçiş yapılmaz. 7 yıl sonra yeni nesil konsollar çıksa da Sony 10 yıl PS4 destek verir. Yani 10 yıl çıkacak oyunları PS4 de oynarsınız.

E3 konferansı bugün başlıyor, Sony yarın E3 etkinliğinde PS4 için bomba oyunlar duyuracaktır.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Siz soruyorsunuz ben cevaplıyorum. :) Bir kere daha söylüyorum, 7 yıldan önce yeni nesle geçiş yapılmaz. 7 yıl sonra yeni nesil konsollar çıksa da Sony 10 yıl PS4 destek verir. Yani 10 yıl çıkacak oyunları PS4 de oynarsınız.

E3 konferansı bugün başlıyor, Sony yarın E3 etkinliğinde PS4 için bomba oyunlar duyuracaktır.

ben seni anladım dostum teşekkür ederim bende hala bunu dile getirmek istiyordum yani rahat ps4 le 10 yıl çıkarırız dur bakimm o zaman 13+10=23 ozaman üniversite 2 de falan yeni konsola geçerim :D

swineworld

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence ps3 şuanda iyi hem oyun seçeneği çok fazla hemde aksesuar alternatifi daha fazla ayrıca sony playstation plus üyeliği yaptığın zaman ps4 oyunu satın alıp ps3 te oynayabiliyorsun ve ayrıca daha ince ve daha hafif bende ps4 ve ps3 arasında kaldım ama sonunda ps3 ü seçtim çünkü ps4 te çıkan oyunları ps3 te de çıkarıyorlar ôrneğin assasin creed black flag ps4 ve assasin creed black flag ps3

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Bence ps3 şuanda iyi hem oyun seçeneği çok fazla hemde aksesuar alternatifi daha fazla ayrıca sony playstation plus üyeliği yaptığın zaman ps4 oyunu satın alıp ps3 te oynayabiliyorsun ve ayrıca daha ince ve daha hafif bende ps4 ve ps3 arasında kaldım ama sonunda ps3 ü seçtim çünkü ps4 te çıkan oyunları ps3 te de çıkarıyorlar ôrneğin assasin creed black flag ps4 ve assasin creed black flag ps3

PS4 oyunları PS3 de oynanmıyor. Dediğiniz gibi olsaydı kimse PS4 geçiş yapmazdı.

Şu an için PS3 oyunlarınıda PS4 de oynamak mümkün değil. Ancak Sony'nin ileride çıkaracağı bulut sistemi benzeri playstation now ile PS3 oyunlarını PS4 de oynamamız mümkün olacak. Bu sistem şu an beta aşamasında. Bu durumun tam tersi olmaz. Yani PS4 oyunları PS3 de oynanmaz.

PSN PLUS üyeliği, Dijital oyun almak için işe yarar. Her ay ücretsiz oyunlar da verilir. PSN PLUS üyeliği alıp PS4 oyunlarını PS3 de oynayamazsınız. Öyle birşey yok.

Çıkacak olan Assassin’s Creed Unity eski nesil konsollar için çıkmayacak. Destek yavaş yavaş kesilecek. PS3'e 2 yıl daha destek verilecek.

LuckyDreamer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
5000 tl lik bir pcden vazgecip 500 tl lik konsola geçmen hangi mantık işine sahipseniz bilemedim

kaba17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Başlıkta belirttiğim gibi bu kasım ayı gibi Ps3 almayı düşünüyorum 600-650 tl civarı ki oyunlar ucuz şu anda. Staj yapıyorum ve aylık 250 280 arası bi ara alıyorum. Şu anda 450 kendimde var babamdanda 300 tl çıkmasını rica edip bi ps3 almayı düşünüyorum. Lakin ps4de gözüme çok cazip geliyor. Şu anda fazla oyun yok birde 1000tl den fazla bi fiyatı var. oyunlarıda 150 tlden aşşağı değil. Düşüncem şu an ps3 alıp ağustos ayına kadar kullanıp sonra Ps4 almayı düşünüyorum. Oyun fiyatlarıda ucuzlar ps4de indirime girer gibime geliyor. Her ay 200tl stajdan koyarsam 200x8= 1600 tl yapar sizce düşüncem doğrumu yoksa 3 4 ay daha bekle Pc monitörüne bağlayıp oynarsınmı dersiniz yoksa Agustos ayı gibi bi led tv almayı düşünüyoruz dediğim şekilde mi yapayım. Şu 2, 3 yıl içinde çıkan oyunları pc yüzünden oynayamadım zaten onun için ps3e özel oyunları oyna sonra geçiş yap dersiniz. Okuyup cevaplarsanız çok müteşekkir olacağım.

Ayrıca ps3 içeriğide scart kompozit kablo mevcut mu ?

kaba17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benimde gönlümden Ps4 geçiyor aslında. Kuzenimde var çok beğenmiştim :). Vga girişli bir monitörüm var 21inç di sanırsam emin değilim. Lakin şubata kadar beklemem gerekiyor. Ve şu günlerde biraz taktım alıyım diye ondan ps3e yöneldim ki Ps4ü alırsam en az 5 yıl sorun çıkmaz diyede düşünüyorum. Ps4üde alırsam şubat gibi sanırsam o dönemde karne indirimine falan girer bi 100 tl falan :) Şu anın piyasa fiyatları ne kadar acaba bir bilginiz var mı ? Genelde sony garantilileri 1500e gördüm.
jYDBoD.jpg
[/URL][/IMG]
2Qljbd.jpg
[/URL][/IMG]

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Çeviricilerle vga girişine bağlanır ancak pek kaliteli görüntü vermez. Ben birkaç kuruş daha fazla verip sony eurasia garantili alınmasından yanayım. En son hizlial bir kapmanya başlatmıştı 1250 TL'ye sony eurasia garantili satıyordu kısa süre içinde stoklar tükendi. Alacağınız zamana kadar ucuzlar.

http://www.hizlial.com/sony-playstation-4-500-gb-oyun-konsolu/10337929

kaba17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aralık ayı gibi sanırsam Bütçem 750 tl ye kadar çıkar babamdanda 500 tl kadar isterim sanırsam. Oyunsuz kalırım o ayrı bi konu :) Sanırsam yılbaşına doğru alma imkanım var :)
Sony garantili 1300 e buldum ithalatcıda 1200 sony garantili alıp 100 tl fazla vermeye değer mi ?

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Aralık ayı gibi sanırsam Bütçem 750 tl ye kadar çıkar babamdanda 500 tl kadar isterim sanırsam. Oyunsuz kalırım o ayrı bi konu :) Sanırsam yılbaşına doğru alma imkanım var :)
Sony garantili 1300 e buldum ithalatcıda 1200 sony garantili alıp 100 tl fazla vermeye değer mi ?
Tabi ki değer paralel İthalat alma bir sorun çıkartabiliyorlar Sony Tr alın mutlaka değer.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
200 Lira da olsa değer. Sony eurasia garantili olmayanda sorun çıkarsa başınız çok ağırır sony garantililer de ufak bir sorunda bile değişim yapılıyor.

kaba17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2.el kırılmış ps3 al 400 tl
Alıcak olursam orjinal alırım güven yok bende internet alışverişinde lakin şu playstationcılarından yakalayabilirsem alırım. Ama online oynamak için alacağım ki kırıklarda bu mümkün değil. Teşekkür ederim cevabın için

200 Lira da olsa değer. Sony eurasia garantili olmayanda sorun çıkarsa başınız çok ağırır sony garantililer de ufak bir sorunda bile değişim yapılıyor.
Tabi ki değer paralel İthalat alma bir sorun çıkartabiliyorlar Sony Tr alın mutlaka değer.
Dediklerinizi dikkate alacağım alacak durumda olursam Sony eurasia garantili alıyım ozaman

drake565

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Alıcak olursam orjinal alırım güven yok bende internet alışverişinde lakin şu playstationcılarından yakalayabilirsem alırım. Ama online oynamak için alacağım ki kırıklarda bu mümkün değil. Teşekkür ederim cevabın için

Dediklerinizi dikkate alacağım alacak durumda olursam Sony eurasia garantili alıyım ozaman
Kırıklarda online oynayabilirsin bir şekilde yapılıyodu
Güvenmiyosan orjinal al kırdır