PS4 Kasıyor!

Bilalcelik24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merbaha yaklaşık 3 yıl önce ps4 fat kasa aldım ilk başlarda güzel güzel oynuyordum lakin bu son zamanlarda fps düşüşü yaşıyorum mesela mount and blade warband oynarken büyük savaşlarda fps düşüşü rahat hissediliyor fakat oyundayken kafamı başka yöne çevirdiğim zaman fps tekrar sabitleniyor diğer örnek gta5 oynarken araba ile şehir içinde giderken hızlandığımda fps düşüyor.Bu sorunlar sadece bendemi oluyor yoksa herkestemi böyle? Ps4 kasamın etrafı boş hava alacak şekilde bıraktım ve oyun oynarken çok fazla ısınmıyor bu kasmaların sebebi nedir yardımcı olursanız çok sevinirim

salih akay

Asistan
Reaksiyon puanı
187
Merbaha yaklaşık 3 yıl önce ps4 fat kasa aldım ilk başlarda güzel güzel oynuyordum lakin bu son zamanlarda fps düşüşü yaşıyorum mesela mount and blade warband oynarken büyük savaşlarda fps düşüşü rahat hissediliyor fakat oyundayken kafamı başka yöne çevirdiğim zaman fps tekrar sabitleniyor diğer örnek gta5 oynarken araba ile şehir içinde giderken hızlandığımda fps düşüyor.Bu sorunlar sadece bendemi oluyor yoksa herkestemi böyle? Ps4 kasamın etrafı boş hava alacak şekilde bıraktım ve oyun oynarken çok fazla ısınmıyor bu kasmaların sebebi nedir yardımcı olursanız çok sevinirim
Genellikle bu sorun fanların dolmasından ve cihazı iyi soğutamamasından oluyor ancak temizlenebilir eğer kendinize güveniyor iseniz youtube üzerinde playstation 4 fan temizliğini gösterenler var temizlenmesi sonucu düzelme görülecektir,ancak kendinize güvenmiyor iseniz bu işlemi yapmanızı tavsiye etmem.

Reaksiyon puanı
6,371
1- Zaten cihaz 3 yıllık zaten bir performans düşüşü olacaktır.
2- @salih akay'ın da dediği gibi fanları temizleyin. Baya detaylı bir temizlik yapmanızı öneririm.

Bilalcelik24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Genellikle bu sorun fanların dolmasından ve cihazı iyi soğutamamasından oluyor ancak temizlenebilir eğer kendinize güveniyor iseniz youtube üzerinde playstation 4 fan temizliğini gösterenler var temizlenmesi sonucu düzelme görülecektir,ancak kendinize güvenmiyor iseniz bu işlemi yapmanızı tavsiye etmem.
Ama kasaya dokunduğum zaman fazla bi sıcaklık yok

salih akay

Asistan
Reaksiyon puanı
187
Cihazı masüstü bilgisayar gibi düşünün nasıl ki bilgisayarın işlemci fanı pis kalırsa işlemci ısınmasından dolayı kasma oluyorsa playstation xbox gibi cihazlarda da aynı şekilde işlemci soğumadığından kasma fps düşüklüğü vs gerçekleşecektir bunlar normaldir.Yılda 1-2 kez temizlerseniz eski verimi almaya devam edebilirsiniz.

salih akay

Asistan
Reaksiyon puanı
187
Cihazın arkasına doğru elleyiniz ağır sıcaklık varsa temizleme işlemini gerçekleştirinz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

baya etkiler dostum işlemci ısınır ve tam anlamıyla işlevini gerçekleştiremez.
ne kadar bir performans düşüşü olur ve tamir edilebilirmi

Bilalcelik24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Cihazın arkasına doğru elleyiniz ağır sıcaklık varsa temizleme işlemini gerçekleştirinz.

baya etkiler dostum işlemci ısınır ve tam anlamıyla işlevini gerçekleştiremez.
ilk açtığım zaman hemen oyuna girip test ediyorum daha makina oda sıcaklığındayken ve yine fps düşüşü hissediliyor

salih akay

Asistan
Reaksiyon puanı
187
ilk açtığım zaman hemen oyuna girip test ediyorum daha makina oda sıcaklığındayken ve yine fps düşüşü hissediliyor
İşlemci denilen şey çabuk ısınır fan düzgün çalışmazsa o yüzden hemen bu sorunlar baş gösterir.

Bilalcelik24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Temizleme işlemini yapınız farkı göreceksiniz.

Yada birinden yardım alın yapamam derseniz.
3 ay önce sadece fan bölümünü açtım fazla toz göremedim bende kapattım açıkcası bilmediğim için açmayı uygun görmedim

salih akay

Asistan
Reaksiyon puanı
187
3 ay önce sadece fan bölümünü açtım fazla toz göremedim bende kapattım açıkcası bilmediğim için açmayı uygun görmedim
Detaylı temizlik yapmanız gerek yüzeyden göremezsiniz youtubedeki videolardan nasıl nereleri temizlemeniz gerektiğini görebilirsiniz .

Bilalcelik24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Detaylı temizlik yapmanız gerek yüzeyden göremezsiniz youtubedeki videolardan nasıl nereleri temizlemeniz gerektiğini görebilirsiniz .
Yardımın için sana çok teşekkür ederim yardım alıp ps4 ü detaylı temizlettireceğim tekrar teşekkür ederim