Project Natal Gerçek Oluyor, İşte Kanıtı!

Salt Okunur

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Microsoft'un geliştirdiği yeni nesil hareket algılayıcı Project Natal gerçek oluyor. Microsoft'un yüklü miktarda verdiği sipariş nedir?

İlk kez E3'te tanıtılan Project Natal, adeta bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibiydi. Üzerinizde hiçbir aparat bulunmadan, hareketlerinizi ekrana yansıtan cihaz, yepyeni bir oyun/eğlence deneyiminin de başlangıcı gibi görünüyor. Adeta çığır açacağı ön görülen Natal'ın, yayınlanan videolarına karşın bazı çevreler gerçek olmadığını düşünüyordu.

xbox-natal1248420419.jpg

Microsoft'un Xbox 360 oyun konsolu için Taiwan'dan istediği siparişler, Project Natal'ın ilk çalışmaları olarak değerlendirildi. Yüklü miktarda 1.3 megapixel'lik hareket algılayıcı kamera siparişi veren firma, bunları 2010'un ikinci yarısında almaya başlayacak.

Bu da demek oluyor ki, eğer söylentiler doğruysa Project Natal, 2010'un ikinci yarısından sonra satışa sunulabilir. Bilindiği üzere Bill Gates, "Natal'ın yayınlanmasına daha çok var" demişti. Henüz bu sistemin fiyatıyla ilgili bilgi maalesef verilmiş değil.

:: Project Natal ile en çok hangi oyunu oynamak istersiniz?

Yazan: Aykut Göker
SDN - http://shiftdelete.net

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
aynı anda çok kişinin oynayamayacağı bir sistem,sadece single player. bir kiş hareket edecek diğerleri kıpırdamayacak. bence tutmaz, hemde pahalı olur. hiç gereği yok...

Reaksiyon puanı
189
aynı anda çok kişinin oynayamayacağı bir sistem,sadece single player. bir kiş hareket edecek diğerleri kıpırdamayacak. bence tutmaz, hemde pahalı olur. hiç gereği yok...
sen öyle san. sadece benim tanıdığı bir sürü kişi var çıkınca bunu almak isteyen. öyle bir tutacak ki microsoft bu sefer konsol savaşında öne geçecek...

siriusian

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evowinds sanırım videosunu seyretmedin orada 2 kişi karşılık penaltı atıyorlardı birisi topa vuruyordu diğeri kaleciydi multi player destekliyecek gibi gözüküyo ama ne kadar kullanabilir olacak görücez.. Hem neden sadece konsollar için diyoruz Bill Gates Windows içinde gelicek dedi ama olmazsa sırf bunun için Xbox alıcam..

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
ben sadece hareket algılama işleminin tersliklerle dolu olacağına eminim. yok bu oyunu şöyle oynayın aranızda en az 2 mt mesafe olsun, yok aradan kedi, çocuk falan geçmesin:D algılayıcılar hassas olacağı için neredeyse mükemmelleştirilmiş bir ortam isteyecektir. sivri sinek uçsa algılayacak.hem Windows u da biliyoruz, project natal ne kadar iyi olabilir ki:D videoyuda izledim. ama reklamlar la gerçekler arasında fark vardır bunu anlarsınız. fiziksel olarak da insanı yoracağından eminim ergonomik bir çalışma olmayacağı kanısındayım. boşluğa tekme atmanın sakıncasını biliyormusunuz? kalça çıkmalarından tutun da lenflerde ve kaslar da zedelenmelere kadar yolu var. neyse çıksın da bir görelim. belki de "boş" ve "boşuna" konuşuyoruzdur.

ilave: bu arada Natal'e oyuncu gözüyle değil, mühendis gözüyle bakıyorum. eleştirilerim kötülemek amacıyla değil, sadece oluşabilecek aksaklıklara dikkat çekmek için.

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
ben sadece hareket algılama işleminin tersliklerle dolu olacağına eminim. yok bu oyunu şöyle oynayın aranızda en az 2 mt mesafe olsun, yok aradan kedi, çocuk falan geçmesin:D algılayıcılar hassas olacağı için neredeyse mükemmelleştirilmiş bir ortam isteyecektir. sivri sinek uçsa algılayacak.hem Windows u da biliyoruz, project natal ne kadar iyi olabilir ki:D videoyuda izledim. ama reklamlar la gerçekler arasında fark vardır bunu anlarsınız. fiziksel olarak da insanı yoracağından eminim ergonomik bir çalışma olmayacağı kanısındayım. boşluğa tekme atmanın sakıncasını biliyormusunuz? kalça çıkmalarından tutun da lenflerde ve kaslar da zedelenmelere kadar yolu var. neyse çıksın da bir görelim. belki de "boş" ve "boşuna" konuşuyoruzdur.

ilave: bu arada Natal'e oyuncu gözüyle değil, mühendis gözüyle bakıyorum. eleştirilerim kötülemek amacıyla değil, sadece oluşabilecek aksaklıklara dikkat çekmek için.

hocam ben de bi mühendis öğrenci gözüyle yaklaşıyorum hemen :D
boşluğa tekme atıp da o kadar abanmanın gereği yok :D
e3'teki tanıtımı izlediysen reklamdan biras daha fazlası vardı.
ayrıca büyük ihtimalle beni tanı dediğinde sseni tanıcak yani ortamdan sinek geçtiğinde bunu da tanısam ii olur die düşünmeyecek sistem :D

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Fight Night 4 ü oynamak isterdim fazla yorucu olur ama spor yapmış oluruz :)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
prince of persia dermişim :D evin duvarlarında yürümek falan :D gerçi xbox için varmıdır önce ona bakmak lazım :D

berkx2x

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar ben projet natalın videolarını izledim bu teknolji şuan böyle devam ederlerse robotlar ya 5 yıl yada 8 yıl sonra evlerde işlerde olurlar bu teknoloji süper(benim düşüncem) eğer böyle birşey çıkarsa xbox 360 ı ve project natalı alacağım ama şuan oyunları çok azmış