Programsız Klasör Şifreleme -kaçmaz-

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ikra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ikra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Klasör şifreleyin, gizleyin! Programsız!:blink:
kilit2.jpg

saniyede Klasör gizleyin, şifreleyin! Programsız! :hammer:
Birçoğunuz bilirler "Folder Lock" tipi programlarla gorunmesini istemediğiniz klasörleri gizleyebilirsiniz. Şimdi size vereceğim kod ile, yardımcı program kullanmadan bu işi küçücük bir .bat dosyası ile yapacağız.

Masaüstüne sağ tıklayın. "Yeni Metin Belgesi Oluştur" u seçin. Aşağıda vereceğim kod u Copy/paste şeklinde açmış olduğunuz notepad dosyasına yapıştırın

cls
@ECHO OFF
title Folder Locker
if EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK
if NOT EXIST Locker goto MDLOCKER
:CONFIRM
echo Are you sure u want to Lock the folder(Y/N)
set/p "cho=>"
if %cho%==Y goto LOCK
if %cho%==y goto LOCK
if %cho%==n goto END
if %cho%==N goto END
echo Invalid choice.
goto CONFIRM
:LOCK
ren Locker "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
echo Folder locked
goto End
:UNLOCK
echo Enter password to Unlock folder
set/p "pass=>"
if NOT %pass%== BURAYA PASSWORD YAZILACAK goto FAIL
attrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Locker
echo Folder Unlocked successfully
goto End
:FAIL
echo Invalid password
goto end
:MDLOCKER
md Locker
echo Locker created successfully
goto End
:End

Şimdi yukarıda kırmızı ile belirttiğim kısma klasörü kullanıma açmak için gerekli passwordu yazacaksınız. İstediğiniz bir passwordu ekledikten sonra
dosyayı kaydedin. Normal olarak txt olarak kaydedecek. Uzantısını bat a çevirmek gerekiyor. Bunun için ;
Başlat
bilgisayarım
C yi tıklayın
Yukarıdan Araçlar---->Klasör seçenekler--->Görünüm ---> "Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" nin yanındaki tik i kaldırın ve Tamam deyip çıkın.

Masaüstüne döndüğümüze Yeni Metin Belgesi.txt şeklinde hazır olan dosyamıza mouse ile 1 kere tıklayarak ne isim vermek istiyorsanız verin ve sonuna .bat ekleyerek kaydedin ----> dosyaismi.bat şeklinde.

Şimdi bu oluşturduğumuz .bat dosyasını, harddiskinizde kullanacağınız yere koyun. Mesela d:

Dosyaya tıkladığınızda, koymuş olduğunuz klasörde "Locker" isimli bir klasör oluşturacak. Bu sizin gizli olarak kullanacağınız klasör. Gizlemek istediğiniz dosyaları bu klasörün içine taşıyın ve tekrar oluşturduğumuz dosyaismi.bat isimli dosyaya tıklayın. "Are you sure u want to lock the folder? y/n" şeklinde sorduğunda "Y" dedinizmi locker isimli klasör görünmez olacaktır. Tekrar kullanmak istediğinizde dosyaismi.bat a tıklayın parola soracak. Parolanızı girin ve Locker isimli klasör tekrar görünür olacaktır...

alıntıdır TARAFIMDAN DENENMİŞTİR:yes:

nes_cafe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler ikra güzel bir çalışma ellerine sağlık

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Hii... 2.5 yıl önce en çok kullandığım şeydi bu. :) Aah ah, ne kadar çok kurcalardım o dosyaları... Hala duruyor eski bilgisayarımda "Locker"larım. :flowers:

pacbell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2 yıldır File Securer kullanıyorum. Çok memnunum. Hemen hemen tüm programları denedim. bence en kullanışlı ve güvenli olanı bu.

glabra76

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet denedim. Çalıştırdım.ve çalıştı teşekkürler eline sağlık

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
bazı virüs programları zararlı icerik olarak görebilir (tam bilmemekle beraber)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Çok saçma. O bat dosyasını açınca şifre görünüyor zaten. Ancak bilinçsiz kullanıcılardan gizlenebilir bu yöntemle. :)

cyberfalcon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Total Commander la görünüyor, ama yine de oldukça işe yarar bir yöntem

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Çok saçma. O bat dosyasını açınca şifre görünüyor zaten. Ancak bilinçsiz kullanıcılardan gizlenebilir bu yöntemle. :)

+ bat dosyasını başka şifreli bir dosyayla değiştirdiğinde kişi kendisi de göremez dosyasını bir daha. :) Zaten böyle bilgisayardan anlamayan kişilerle kullanıyorsan bir bilgisayarı, o zaman yararlı bu şey.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Linux'te klasör gizlemek: mv klasör .klasör :D

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Emeğine sağlık gerçekten güzelmiş. Benim bir zamanlar pcim çalınmıştı. İllegal bir şeyim, parola ve şifrelerim asla pcde olmasa da, aslında bazı dosyaları saklıyorum. Mamafih bu gizleme olayını asla Dos modunda dahi şifresiz göstermeyecek bir program arıyorum. Acaba bu başarmışmıdır?
Tekrar sağol kolay gelsin.

cyberfalcon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Emeğine sağlık gerçekten güzelmiş. Benim bir zamanlar pcim çalınmıştı. İllegal bir şeyim, parola ve şifrelerim asla pcde olmasa da, aslında bazı dosyaları saklıyorum. Mamafih bu gizleme olayını asla Dos modunda dahi şifresiz göstermeyecek bir program arıyorum. Acaba bu başarmışmıdır?
Tekrar sağol kolay gelsin.

Öyle birkaç program var şu anda aklımda olan 2 tanesi "Magic Folder" ve "Hide Folder" Microsoftunda öyle bir programı vardı galiba

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Truecrypt kullanın derim, hem ücretsiz hem de çok başarılı bir program.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Linux'te klasör gizlemek: mv klasör .klasör :D

windowsta klasör gizlemek: attrib +h klasöradı

ayrıca linuxta niye klasör gizleyeceksin ki, zaten masaüstünü görecek kadar açmak bile başlı başına bir uzmanlık istiyor. Onu açan kişi gizli klasörü görmeyi de bilir zaten...

Not: bu mesajı Jeaquares'de okusun...

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332

ayrıca linuxta niye klasör gizleyeceksin ki, zaten masaüstünü görecek kadar açmak bile başlı başına bir uzmanlık istiyor. Onu açan kişi gizli klasörü görmeyi de bilir zaten...

Nihahahaa :biggrin:

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
arkadaşlar basit bir algoritmayla yapılmış program arkadaşımıza teşekkür ederim böyle birşey açtığı için bilginiz oldu en azından bildiğim daha ağır şifrelemelerde var ama onuda siz bulamazsınız.fazla derinlere inmeyelim :)

cyberfalcon

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Gizli dosyaları göster seçeneği ile o klasörler görülebilir. Ayrıca Total Commander gibi dosya yöneticilerini kullanarakta görebilirsin. Ama benim verdiğim programlarla programı açmadan gizlediğin klasörleri göremezsin.

mylegend

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar siz en iyisi bi dosya şifreleme programları kullanın bunu kırması bile çok basit :d Hemen Anlatım

Şimdi siz bununla locker klasörü şifrelediniz.
Araçlar-Klasör Seçenekleri-Görünüm Menüsüne Giriniz.
Gizli Klasörleri Gösteri Seçin.
"Korunan İşletim Sistemi Dosyalarını Gizle (Önerilen)" Bu Seçeneği Devre Dışı Bırakın.
Daha sonra ocker dosyasının oluşturduğunuz yere bakın. "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" böyle bi dosya göreceksiniz. onun adını deiştirin. Mesela Adınızı Yazı Oraya. Daha Sonrası Malum Zaten Deneyin Görün :)))

By-eXe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
O .bat olarak kaydettiğin dosyaya sağ tıkla "düzenle" veya "birlite aç/not defteri" yaparak düzenleyebilir veya şifreyi değiştirebilirler, bilmeyenler yapamaz tabii. Saçma bişey ama iyide bişey :)

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201

Doğru söylüyorsun, Linux'te dizin yada dosya gizlemeye gerek yoktur. Çünkü hiçbir kullanıcı, diğer bir kullanıcının dizin ve dosyalarına erişemez. Buna yetkisi yoktur.