Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba arkadaşlar. Ben herhangi bir programlama dili bilmiyorum, başlamak istiyorum. Hangi dilden başlamalıyım, ne gibi kaynaklar (yardımcı olabilecek kitap, site vb.) kullanmalıyım? Ayrıca hangi diller hangi sistemlerde kullanılabilir?
programlama ile ne yapmak istiyorsun bilmiyorum ama ..
ingilizcen yoksa öncesinde yada beraberinde mutlaka ingilizce öğrenmeni tavsiye ederim. Türkçe ile bişeyler öğrenir bir noktaya gelirsin, yenilikleri takip edebilmek için mutlaka ingilizce gerekir.
programala ile ilgili olarak ta, çoğu kişi c visual basic flan diyecektir ..
c ile herşeyi yapabilmek belki mümkündür ancak, c bu pencereden bakınca çok zordur, bunu kolaylaştırmak içinde c den sonra c++, c++ dan sonra da c# çıkmıştır .
ben c# diyorum, türkçe döküman bulmak kolay çok fazla var ..
ha visual basic bu da kolay bir dildir, ancak bazen bir işi yapmak için kabiliyetleri yetersiz kalabilir, ör: biraz eski bir örnek olacak ama vb6.0 da çalışma zamanında dinamik dizi oluşturamıyordunuz, şimdilerde nasıl bilemiyorum ...
ha bu soruya verilecek cevap ne yapmak istediğinize bağlı olarak bile değişir.
Yani birçok programlama dili vardır, farklı işler yapmak için .. matematik mühendislik işleri için, web için, grafik için vs..