Programlamaya Başlayacağım Birkaç Sorum Var

slipknot44

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaslar programlama olayına gerçekten çok uzağım. Yani tam anlamıyla sıfırdan baslıyorum olaya. Python ile başlayacaktım ama arkadaşım C ile başla Python'ın yeterince işlevsel değil falan dedi. Ama Python dışındaki programlama dilleri için internetten sıfırdan başlayan birisi için Türkçe kaynak bulamıyorum. İngilizcem kötü değil ama Türkçe kaynaktan çalışarak başlamak istiyorum. Bazı yerlerde programlamaya başlamadan önce algoritmaları öğrenin tarzı şeyler yazıyor. Sizce sıfırdan başlayacak olan ben nasıl bir yol izlemeliyim?

KAcoder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Flowchart algoritma programı var programlamaya girişte mantığı kavraman açısından iyidir.

Aeolian

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Milyon tane Türkçe C kaynağı var. Classları Structureları anlatıp bir iki string örneği yapıp dosya okuyup yazıp bırakıyorlar en sonunda. Yeni başladığına göre senin için gayet yeterli. Eğer devam etmek istersen class olayını ve kullanımını özellikle çok iyi öğren c++ c# oop ve birçok dil ve programlama biçimi tamamen class kullanımı üzerine dayalı . Ben sana direk kaynak vermek isterdim ama hatırlamıyorum ama biraz araştırırsan bulabilirsin.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,903
Genellikle bu tür sorulara, programlamadan hiç bir şey anlamayanlar cevap yazmayı severler. Çünkü kendilerinden daha az bilen birini bulduklarına inanırlar. Ve kısıtlı olan bilgilerini tekrarlyarak, kendi eksikliklerini (bilinç altında) gidermeye çalışırlar. Bu durum, onlar için yararlı, sorusu olanlar için kafa karıştırıcı olur.

Canın nereden başlamak ve en çok ne merak ediyorsan, oradan başlayabilirisn. Önemli olan, kendin anlayabileceğin bir seviyede bir kaynak bulabilmek. Ne anlayabileceğin, senin bilgi altyapına (seviyene) bağlı bir durum.

Programlamaya ilk adım için özel programlama araçları var. Programlama öğrenme amaçlı geliştirilmiş ve daha ileri seviyede (tecrübeli) olanlar için programlama araçları var. Ama elinde anlayabileceğin bir kaynak yoksa, o ilk adımlar bile gerçekleşemiyor.

"Çocuklar için programlama" veya "Yeni başlayanlar için programlama" gibi terimleri İnternet'ten araştırısan, bu tür araçlara veya hakkında kaynaklara erişebilirsin.

nobody946

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ben visual basic ile başlamıştım ancak bu forumdan biri bana c# tavsiye etti, bende sana c#'ı tavsiye ediyorum.

phoenix_

Doçent
Reaksiyon puanı
0
python 'u öneririm. genel mantığı anlamak için dili gayet yalın. daha sonra ne istediğine karar verir, ona devam edersin. zaten C nin "işlevsel" kısımlarına kadar olan kısmı öğrenmiş olacaksın, sadece biraz söz dizimine dikkat etmen gerekecek :)

sonofchapan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
how to c program deitel bu kaynagın türkçesinin pdf ni rahatlıkla bulabilirsin ve fazlasıyla açık yazılmış bir çalışma, üniversitedeki ders kitabımdır.