Programlama temelinden sonra

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

selamf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
S.a arkadaşlar ben bir şeyi merak ediyorum somut örnekler verirseniz daha iyi anlarım.Şimdi biz diyelimki pascal da yada başka bir dilde temel programalama mantığını hallettik.İşte do,while do,select case falan hepsinin ustası olduk diyelim.Ee bundan sonra bundan sonra ne yapacağız arkadaşlar yani nereden temin edebileceğiz daha somut ve daha mahiyet alanı geniş kapsamlı olan komutları.İşte ne bileyim kurslara falan mı yazılıcaz ? yada kendimiz mi kütüphane oluşturucaz (?) ?

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Eğer İngilizce biliyorsan herşeyi öğrenirsin. Pascal 'ın kendi sitesinde a dan z ye herşeyi anlatılmış.Örnek programlarda var bir sürü.

NET FW ile uğraşıyorsan MSDN var, herşeyi anlatmış...Yani İngilizcen varsa, internette bir sürü kaynak var.

selamf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
doğru söylüyorsun kernel :) teşekkür ederim.

üstad birde bu pascal'ın sitesinin linkini bana versene sana zahmet arattım bulamıyorum.

oduncu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Öğrenmek istediğin diller yanında php,html,jquery,css de öğrenmen çok iyi olacaktır. Devir artık bulut devrine gidiyor. Web tabanlı programlama dilleri ile platform (pc, mobil, mac,linux...) sıkntısı da çekmezsin yazdığın uygulama her ortamda çalışır.

fatih_gocer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kernel ve oduncu arkadaşlar güzel açıklama yapmış. bende şunu eklemek istiyorum;
Eğer gerçekten bu işi yapmak istiyorsan önce kendine bir dil seçmelisin(Vb.Net,C#,Java,Asp.Net,Php). Bu dillerden sonra database mantığını bilmelisin.(Oracle,MySql,Sql). Eğitimlere gidebilirsin ama malesef eğitimler asla yeterli değildir. Bol bol uygulama yapıp kendini geliştirmelisin. Bu işte en önemli şey tecrübe dir. Günümüzde pascal kalmadı zaten pascal ile işin mantığını öğrenirsin.(for,while,if ...). İstersen sana eğitim videoları yollarım(İstediklerin elimde varsa tabi.) Bu konu ilgili bana mail atabilirsin.

selamf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Pascal öğreniyorum temel açısından.İşe yarar güzel videolar varsa özel mesajlardan gönderebilirsin linklerini.Ayrıca teşekkür ettim.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Öğrenmek istediğin diller yanında php,html,jquery,css de öğrenmen çok iyi olacaktır. Devir artık bulut devrine gidiyor. Web tabanlı programlama dilleri ile platform (pc, mobil, mac,linux...) sıkntısı da çekmezsin yazdığın uygulama her ortamda çalışır.
php hariç hepsine katılırım. ama artık neredeyse her dilin web framework'ü var. direk web scripting'e ihtiyaç yok yani. ama html, css, javascript ( özelinde jquery, YUI ..) her zaman ekmek yedirirler :)

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
[MENTION=14790]annttiigs[/MENTION] neden php hariç ? :D

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Bol bol kod yazmak artık sıradaki. Kod yazdıkça kullandığın dili etkili kullanmayı öğrenirsin.

selamf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
teşekküler herkese cevablardan ötürü