Program yazmak istiyorum

internetkurdu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaşım 15 bu işler için geç mi bilmiyorum web, masaüstü programları yazmak istiyorum ve internet üzerinden araştırdım bunların dilleri var. Hangi dil ile başlamamı önerirsiniz?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Python'a bak. Kolay ve pratik sade bir dil. Türkçe kaynakta var. Python Programlama Dili — Türkçe Kılavuz buradaki dersler çok iyi. Python dan sonra C# da öğrenebilirsin. Hevesin geçince bir kaç ayda öğrenmeyi bırakırsın tahminimce. :D

internetkurdu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mustafa Demiral yolladığın sayfanın /py2 , /py3 ü var fark eder mi onlar

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
python dilini öğrenince ne gibi kolaylıklar ile karşılaşırım

İlk defa programlama dili öğrenecek birisi için, programlama mantığını anlamak için ideal. Diğer dillere göre kalabalıktan uzak, kolay anlaşılır, tertipli ve güçlü bir dil.

internetkurdu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlk defa programlama dili öğrenecek birisi için, programlama mantığını anlamak için ideal. Diğer dillere göre kalabalıktan uzak, kolay anlaşılır, tertipli ve güçlü bir dil.
pythondan sonra hangi dili önerirsin ve phytonu ne kadar sürede öğrenebilirim

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
pythondan sonra hangi dili önerirsin ve phytonu ne kadar sürede öğrenebilirim

Senin dili hangi amaçla kullanacağına bağlı. Yukarıda dediğin gibi masaüstü programları yapmak istiyorsan C# dilini kullanabilirsin. Aynı zamanda C++'da kullanabilirsin C# yerine. Web tasarım için, HTML, PHP öğrenebilirsin. Bu konuda, photoshop bilmen, dinamik tasarımlar yapman da sana artı bir nokta sağlar. Python ile de web programlama yapabilirsin. Mesela işletim sistemi yazacaksın diyelim mutlaka C++, Assembly gibi diller kullanırsın. Çünkü diller işlemciye yakınlığı ile sınıflandırılır, bu dillerin işlemci ve ram'e ulaşımı kolaydır. İşlemciye uzak olan, yorumlanan bir dil ile(Python, Ruby, Matlap vb.) işletim sistemi yazılmaz. Bu dilleri yorumlanması için ek modül gerekir. Yani sen Windows üzerinde masaüstü programları yazmak istiyorsan C# aynı zamanda Python'da kullanabilirsin. C++'da kullanılabilir. Ama C# ve Python daha pratiktir. Linux tabanlı bir platformda da Python ile program yazabilirsin. Web içinde HTML, PHP, Aspx gibi dilleri araştırabilirsin. Dediğim gibi Python ile de web programlama mümkün. Oyun yazacaksan, C, C++ kullanabilirsin. Dediğim gibi işlemciye daha yakın oldukları için diğer yorumlanan dillere göre çok daha hızlı çalışırlar o nedenle oyunlarda daha avantajlıdır. Ama basit oyunlar için illa gerekli değil tabi. Python'un Pygame modülü ile de oyunlar yazılabilir. Dilleri öğrenme süren sana göre değişir. Ve düzeyleri var diyebiliriz. Aligoritmik düşünme yapın kuvvetli ise, öğrenip uygulaman çok daha kısa sürer. Dili öğrenirsin, ileri düzey de olsan her zaman kendini geliştirirsin yani bu konuda tam bir süre veremezsin kendine. Pythonu kavraman zaman almaz tahminimce. Ama kendini geliştirmen tabii zaman alır. Diğer diller içinde aynı şey geçerli.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,760
Bir kişinin kendi çabaları ile öğrenebilmesi kanıtlanmış tek programlama dili Basic. O da artık günümüz bilgisayarlarında desteklenmiyor, ve de İngilizce dil bilgisi gerektiriyor, ve de günümüz şartlarının program anlayışını yansıtmıyor. Yine adının içinde "Basic" bulunan ve günümüzün teknolojisine uyarlanmış alternetifleri var. Ama onlar da daha fazla çaba gerektiriyor ve Basic ile 100% uyumlu değiller. Orijinaline oldukça yakın olan ve 32 bit Bilgisayarlarda sorunsuz çalışan Vintage Basic'i keşf ettmiştim. Bazı bilgisayarlarda Türkçe karakterleri destekletemedim. Böylece orijinaline fazlasıyla daha yakın olmuş oluyor. Ancak her bilgisyarda aynı desteği sağlayamayınca, can sıkıyor. Microsoft, alternatif olarak "Small Basic"i piyasya sürdü. Onunda kodları çok uzun ve çocuklar bu kodları hatırlamakta güçlük çekiyorlar. Ve Lisans şartlarında sadece ve sadece kişisel kullanım için izin veriliyor. Bu durumda Python şu an tek güncel alternetif oluyor. Bana göre ise Python yeni başlayan biri için fazlasıyla kapsamlı. Tabii ki herkes her zaman herşeyin en iyisine veya en büyüğüne sahip olmak ister. Ama bana göre, bir konuya kısıtlı olan ve de odaklanmayı kolaylayştıran bir uygulama, başlangıç için daha uygun olur. Öyle bir uygulamayı da de henüz keşf edemedim. Başının çaresine bakmalısın.

algea

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Microsoft Visual Studio Express’i bir incele. Revaçta bir sürü dil ve geliştirici ortamı var ama Microsoft kuralları geçip gidecek gibi değil. Sonuçta kullandığın işletim sisteminin dilini ve geliştirme ortamını seçmekten fayda görebilirsin…

Tembel34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Önce Algoritma mantığını çözmeni tavsiye ederim. Ondan sonra C ve C++ ile bir iki deneme yapabilirsin. Ardından C# ile çok daha ileri seviye projeler yapman mümkün