Premiere Pro mu yoksa Final Cut Pro mu?

Tufansmsk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
İki programı da kullandım ama hangisi daha iyi kararsız kaldım ikisininde arayüzleri kolay hangisi daha profesyonel?
PREMİERE PRO MU YOKSA FİNAL CUT PRO MU?

Son düzenleyen moderatör:

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,591
Kolaylık olayı konusunda bir şey diyemem, ancak macOS işletim sistemine sahip bir bilgisayarınız varsa kesinlikle Final Cut Pro daha fazla performans verecektir. Profesyonel video edit ile uğraşanların Mac kullanmasının sebebi de bu aslında. Premiere'de Windows bilgisayarlarla arada fark olmazken, Final Cut Pro'da Apple ürünleri uçuyor.

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Final Cut Pro'da işler biraz daha kolay yürüyor ve Mac kullanılıyorsa çok daha hızlı çalışılıyor. Basit ya da yarı amatör işler için Final Cut kullanmak daha pratik olur ancak profesyonel bir iş yapılıyorsa ikisinin arasında Premiere Pro daha öne çıkar. Eğer öğrenmek için soruyorsan daha yaygın kullanılması bakımından Premiere Pro ile açılışı yap, diğerlerine daha sonra geçersiniz. Zaten hepsinin mantığı hemen hemen aynı, birini öğrendikten sonra yapacağın tek şey diğer programlarda arayüzde neyin nerde olduğunu kafana yer etmen olur. Diğer farkları zaten artık tecrübe kazanacağın için çözmende daha kolay olacaktır.
Ayrıca Da Vinci Resolve programına da mutlaka göz at bence. Daha büyük projelerde kullanılması açısından öne çıkan program Da Vinci Resolve.