Powercolor PCS+ 4890 mı yoksa Sapphire 4890 Toxic mi?

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Arkadaslar baslikta da belirttigim gibi

POWERCOLOR ATI PCS+ HD4890 1GB 256BIT GDDR5 (DirectX 10.1) PCI-E x16 2.0 EKRAN KARTI

veya

SAPPHIRE TOXIC ATI HD 4890 1GB 256BIT GDDR5 (DirectX 10.1) PCI-E x16 2.0 EKRAN KARTI

ekran kartlarindan birini alacagim. Hangisini onerirsiniz?
Akdenizde yasagidim icin havalar cok sicak kasa ici havalandirmama cok fazla güvenemiyorum. Powercolor'ın sogutmasinda bellekler sogutulmuyor ancak Sapphire de belleklerde sogutmada sanirim. Hangisini onerirsiniz?

NOT: Egzos fanı olarak kullanabilecegim 12 cm'lik sessiz calisan bir fanda onerebilirseniz süper olur.

PSU: 650 W FSP marka sanirim almayi dusundugum bu ekran kartlarinda problem cikarmaz.

Üsooo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PowerColor markasının yaratıcısı olan TUL Corporation, dünyanın en hızlı Radeon HD 4890 ekran kartını geliştirdiğini açıkladı. PowerColor HD 4890 PCS+ adı verilen kartın adındaki PCS+ kısaltmasının anlamı "Professional Cooling System PLUS" yani profesyonel soğutma sistemi. GDDR5 belleklerin hızı 4400 MHz ve GPU hızı 950 MHz olan kartta ZEROtherm soğutucu yer alıyor. 52 yapraklı ve 4 bakır ısı borulu soğutma sistemi siyah nikel kaplamasıyla çok hoş görünüyor. Bu kaplama oksitlenme riskini de düşürüyor. Fan hızı sıcaklığa göre otomatik olarak ayarlanıyor...

googla PCS+ yazsan bir sürü test çıkar biraz araştır arkadaşım ..

Bu kartın hem hızı daha fazla TOXİC'ten hemde soğutması daha iyi ...

En hızlı HD 4890 Powercolor'dan geldi | PC Labs

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
PowerColor markasının yaratıcısı olan TUL Corporation, dünyanın en hızlı Radeon HD 4890 ekran kartını geliştirdiğini açıkladı. PowerColor HD 4890 PCS+ adı verilen kartın adındaki PCS+ kısaltmasının anlamı "Professional Cooling System PLUS" yani profesyonel soğutma sistemi. GDDR5 belleklerin hızı 4400 MHz ve GPU hızı 950 MHz olan kartta ZEROtherm soğutucu yer alıyor. 52 yapraklı ve 4 bakır ısı borulu soğutma sistemi siyah nikel kaplamasıyla çok hoş görünüyor. Bu kaplama oksitlenme riskini de düşürüyor. Fan hızı sıcaklığa göre otomatik olarak ayarlanıyor...

googla PCS+ yazsan bir sürü test çıkar biraz araştır arkadaşım ..

Bu kartın hem hızı daha fazla TOXİC'ten hemde soğutması daha iyi ...

En hızlı HD 4890 Powercolor'dan geldi | PC Labs

testleri okudum arkadasim :) Ancak toxic'in sogutucusunun powercolordan iyi oldugu yazmiyordu. Hatta bazi arastirmalarda PCS+'nin bellekleri sogutmamasi nedeniyle - puan verilmisti. O nedenle takiliyorum zaten. Yoksa hiz olarak Toxic'ten daha iyi ama bellekler sogutulmadigi icin Toxic'de ise bellekler sogutuldugu icin aklimda soru isareti kaliyor