Power Grubu'nun lisansı iptal ediliyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
pover.png

Bomba gelişme…

DMC genel müdürü Samsun Demir’in açıklamalarını okuyunca şok olacaksınız.
Çünkü Powertürk lisans iptaliyle karşı karşıya… Hatta durum daha da vahim…

İşte müzik dünyasının en önemli isimlerinden DMC genel müdürü Samsun Demir’in az önce Uçankuş’a yaptığı açıklama:

“Powertv ve powerfm her zaman müzik sektörüyle uyumsuz bir politika izledi.

Maalesef satış listelerine , şarkının popüleritesi gibi kriterler hiç bir zaman geçerli olmadı.
Call Center dedikleri bir yöntemden bahsettiler.

Nasıl bir call center'sa Kenan Doğulu, Tarkan, Serdar Ortaç, Mustafa Sandal'ın son şarkı ve klipleri şu anda radyo ve tvlerinde yok.

İsim vermek istemiyorum ama Emir var, Tan var, Özgün var , Tuğba Özerk var...

Bu bir tür manipulasyondan başka bir şey değildir.

Gelelim lisans iptaline neden olan asıl konuya...

Power grup ipower adında bir telefon, tablet aplikasyonu yapmış apple store'a koymuş.

İzin almadan üstelik diğer radyolarda olmayan bir özellik koymuş aplikasyona...

Şarkı çalarken anında indirebiliyorsunuz şarkıları.

Bir gün baktık ki şehre dev panolar koymuşlar 1 milyon kişinin indirdiği aplikasyon diye reklama çıkmışlar.
Meslek birliğine ilettik. Aplikasyonla ilgili hemen mahkemeden tespit yaptırdık...

Şarkı indiriliyordu ve lisans almadıkları için korsan anlamına geliyordu. Üstüne bu aplikasyona reklam almışlardı... Pes artık...

Hemen aplikasyondan indirilme özelliğini kaldırdılar ve bize bizde indirme yok ki diye mesaj attılar yani inkar ettiler.

Oysa bilirkişi tespitini yapmıştı bile.

Bunun üzerine lisans sözleşmeleri iptal edildi.

Hala şu ana kadar bir ödeme yapmadılar.

Üstüne yatmaya çalıştılar bir teklifte bulunmadılar...

Bilirkişi tespitini de gönderiyorum size…”

İşte bilirkişi tespiti:

birincisayfa.JPG

ikincisayfa.JPG

ucuncusayfa.JPG

Ve işte konuyla ilgili MÜYAP’tan gelen bilgi:

“Power Gruba dahil

i) Power FM
ii) Powertürk Radyo
iii) Powertürk TV
iv) PowerXL Radyo
v) Fenomen İzmir/Çağ Radyo
vi) Fenomen İstanbul
vii) Fenomen Ankara

logolu televizyon ve radyo kuruluşlarının meslek birliğimiz ile imzaladığı Yayın İzin Sözleşmeleri 01.10.2012 tarihi itibariyle feshedilmiştir. Sözleşmelerin feshi ile birlikte yukarıda logoları belirtilen tüm yayın kuruluşları aleyhine 16.10.2012 tarihinde delil tespit başvurusu yapılmış olup, dosya halen bilirkişi incelemesindedir.

Bu inceleme neticesinde tanzim edilen rapor karşı tarafa tebliğ edilecek ve sonrasında Power Gruba ait ve yukarıda adları belirtilen rtadyo-televizyon kuruluşları aleyhine şikayet başvurusu yapma ve tazminat davası açma imkanına sahip olunacaktır.

Yukarıdaki paragrafta özetlenen çalışmalara ek olarak,

i) Power FM'e ait www.powerfm.com.tr adlı web sitesi
ii) Powertürk Radyo'ya ait www.powerturk.com adlı web sitesi
iii) Power Türk TV'ye ait www.powerturk.tv adlı web sitesi
iv) Power XL Radyo'ya ait www.powerxl.com.tr adlı web sitesi
v) Fenomen İzmir, Fenomen İstanbul ve Fenomen Ankara logolu radyo kuruluşlarına ait www.radyofenomen.comve www.powerlove.com.tr adlı web siteleri aleyhine delil tespiti yaptırıldı. Bilirkii raporu geldi, tebliğe çıktı. Karşı taraf itiraz etti. İtiraza cevap hazırlanıyor.

Üsküdar Cumhuriyet Savcılığında Power Türk TV adlı yayın kuruluşu aleyhine şikayet başvurusu yapıldı.

Klipsiz adlı program bakımından Power Türk TV aleyhine delil tespiti yaptırıldı”

MÜZİK DÜNYASINA BOMBA DÜŞTÜ

İşte bu gelişmeler bugün müzik dünyasına bomba gibi düştü.

Şu anda müzik şirketleri, sanatçılar, besteciler sadece bu konuyu konuşuyor.

UçanKuş

DMC Genel müdürü Samsun Demir’in ardından Müyorbirbaşkanı Ahmet Koç’dan da powertürk olayıyla ilgili açıklama geldi.

Koç Uçankuş’a şu açıklamayı yaptı:

Birincisi Powertürk sektörü ikiye böldü.

Çünkü kendilerine göre bir çizgi oluşturmuşlar vesözde buna dayanarak istedikleri şarkıyı çalıp istedikleri şarkıyı çalmıyorlar.

Ama kendilerine ait müzik kanallarını dinlediğinizde,çalınan şarkılara bakıldığında kendileriyle çeliştikleri çok net ortada.

İkinci konu ise Power’ın izinsiz mobıle aplikasyonlaşarkı indirmeye izin veriyor olması. Bunun için bizden izinlerin alınmasıgerektiği halde bize başvurmadılar. Kendilerini uyardık ama herhangi bir geridönüş olmadığı için hukuki yasal süreci başlattık.

Kısacası bizim parayla sattığımız hizmeti, Powerkendi kurduğu sistemle kullanıcıyla indirme imkanı sunuyor. Sistemin iptaliiçin yasal süreci başlattık.

Ahmet Koç
Müyorbir başkanı

UçanKuş

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
abi power devam etsin müziğe en iyi dj ler ve müzikler burada çünkü

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Anlamadığım nokta şu.
Evet o aplikasyon izinsiz olabilir, suçtur da,
çalınan şarkılardan kime ne?
Ben radyo açacağım, istersem sadece geçmişten çalarım. Günümüze ait veya bazı seçtiğim kişileri hiç çalmam, kime ne?
Örneğin, atıyorum hiç rap çalmam.
Ceza mı almam lazım?
Amma saçma kavramlar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Anlamadığım nokta şu.
Evet o aplikasyon izinsiz olabilir, suçtur da,
çalınan şarkılardan kime ne?
Ben radyo açacağım, istersem sadece geçmişten çalarım. Günümüze ait veya bazı seçtiğim kişileri hiç çalmam, kime ne?
Örneğin, atıyorum hiç rap çalmam.
Ceza mı almam lazım?
Amma saçma kavramlar.

bence haberi tam olarak okumamıssın trt müzigin hiç rap yayınladığı gördünmü ? hayır çünkü bir tarzı var kanalın.. power grubunun kanalları ise hit şarkıları çalmak durumunda zaten pop şarkıları oynatıyorlar sabahtan akşama adamlar bazı sanatçıların hit şarkılarını yayınlamıyor böyle bir saçmalık olmaz zaten

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
bence haberi tam olarak okumamıssın trt müzigin hiç rap yayınladığı gördünmü ? hayır çünkü bir tarzı var kanalın.. power grubunun kanalları ise hit şarkıları çalmak durumunda zaten pop şarkıları oynatıyorlar sabahtan akşama adamlar bazı sanatçıların hit şarkılarını yayınlamıyor böyle bir saçmalık olmaz zaten

Ben haberi okudum da, sana şunu sorayım madem anlıyamadın yazdıklarımı.
Şu aplikasyon olayını geç.
Müzik yayını için söylüyorum.
Ben X radyosunun sahibiyim.
DJ'lerime söyledim.
Atıyorum hiç Kenan Doğulu çalınmayacak, dedim.
Kime ne?
İster hit çalarım, ister çalmam.
Mecbur tutabilir misin, şunu çalacaksın diye?

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Ben haberi okudum da, sana şunu sorayım madem anlıyamadın yazdıklarımı.
Şu aplikasyon olayını geç.
Müzik yayını için söylüyorum.
Ben X radyosunun sahibiyim.
DJ'lerime söyledim.
Atıyorum hiç Kenan Doğulu çalınmayacak, dedim.
Kime ne?
İster hit çalarım, ister çalmam.
Mecbur tutabilir misin, şunu çalacaksın diye?
Zaten kimseyi de zorlamıyorlar radyomuzu dinleyin diye beğenmeyen dinlemez olur biter tamamen haklısın.

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
haklarında açılan davalar ne çaldıklarından veya çalmadıklarından değil, sanırım sadece telefon programlarından dolayı ve korsan indirmeye izin verdiklerinden dolayı mahkeme açmışlar.

Karlo

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
en kaliteli yerli müzik kanalı bu,umarım sorun çözülür.