Podyumda Şimşek Çaktı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HRNKC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
16346405.jpg

Avrupa Halter Şampiyonası’nda Sibel Şimşek koparma, silkme ve toplamda 3 altın madalya kazanma başarısı gösterdi. Neslihan da bronz aldı.

ANTALYA’da devam eden Avrupa Halter Şampiyonası’nda ay yıldızlı takımın başarılı ismi Sibel Şimşek, 63 kiloda, koparma- silkme ve toplamda 3 madalya aldı. Neslihan Okumuş ise aynı kategorilerde bronz kazandı.

3 Altın Madalya

Kepez Spor Salonu’ndaki yarışmalarda Sibel Şimşek, kilosunda çok rahat bir müsabaka çıkardı. Sibel, koparma kategorisinde ilk denemesinde 100 kilo kaldırdı. Madalyayı garantileyen sporcumuz en yakın rakibine 6 kilo fark atınca, ikinci ve üçüncü hakkını kullanmadı. Bu kiloda diğer temsilcimiz Neslihan Okumuş kilo dezajantajı ile Belaruslu rakibine bronz madalyayı kaptırdı. Macaristanlı Nicoletta Nagy 94 kilo ile ikinci, Belaruslu Liudmila Bril 93 kilo ile üçüncü oldu.
Sibel Şimşek, silkmede ise ikinci hakkında 125 kilo kaldırarak, en yakın rakibine 9 kilo fark atarak ikinci altın madalyaya uzandı. Sibel Şimşek toplamda 225 kilo ile günü 3 altın madalya ile tamamladı.

Neslihan Bronz Aldı

Neslihan ise koparma müsabakalarının tersine silkmede iyi bir performans ortaya koydu. Türk halterci ilk hakkında 110, 2. denemesinde ise 113 kiloyu kaldırmayı başardı. Neslihan Okumuş, son hakkında da 115 kiloyu kaldırarak, tartı farkıyla bronz madalyanın sahibi oldu.
Macaristan’dan Nikoletta Nagy, silkmede 116 kiloyla gümüş madalya alırken, toplamda da 210 kiloyla yine gümüş madalya kazandı.
Öte yandan erkekler 77 kiloda Semih Yağcı, silkmede 4. toplamda ise 5. sırada yer aldı.

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Anam bende bişey oldu sandım :D

Tebrikler

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Helal olsun sana...

Türkiye asıl sizlerle gurur duyuyor.

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
şimşek çaktı diyince bende ne sandım ya.. Hey ALLAH'ım.. Süper haber.. başarılarımızın devamını diliyorum.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Tebrikler.
Başlığı görünce bende yanlış anladım başta :D

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Biz Türk'üz.
Şimşek olur çakarız,yıldız olur kayarız :P

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Simsek cakti diyince aklima baska bi sey geldi :)