Öneri Poco X3 pro

enesakinci41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Telefon almayı düşünenler poco X3 pro 12.999 TL oldu daha fazla zam gelmeden almak istiyenler için çok cüzi bir rakam ayrı zamanda oyuncular için tam bir fiyat performans ürünü almak istiyenler için bir resmini bırakıyorum

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-11-03-16-31-11-271_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-11-03-16-31-11-271_com.android.chrome.jpg
    53.9 KB · Görüntüleme: 69

irsuya

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
3,253
13.000 TL'ye X3 Pro f/p olamaz. Bizzat kullandım her şey içerisindeki işlemci değil maalesef. Çok sorunlu bir cihazdı.

irsuya

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
3,253
S21 850 dolar, 12.500 TL. X3 Pro 250 dolar, 13.000 TL.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Telefon almayı düşünenler poco X3 pro 12.999 TL oldu daha fazla zam gelmeden almak istiyenler için çok cüzi bir rakam ayrı zamanda oyuncular için tam bir fiyat performans ürünü almak istiyenler için bir resmini bırakıyorum
O fiyat uydurma. Ederi şuan en fazla 8000 civarı. O paraya S21 falan var diye biliyorum.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Kronik şarj entegresi sorunu, düşük kalite, ısınma sorunu ve kötü ekran. Daha ne olsun?
PMIC'ten mi bahsediyorsun? S20 FE'nin SD 865'li versiyonunda da aynı PMIC var ama PMIC kaynaklı olduğu söylenen sorun, S20 FE'de yok. Xiaomi'nin yaptığı bir hatadan kaynaklı muhtemelen. Abartma dediğim, 8000 TL'yi bile hak etmiyor demen. O kadar da değil. RN10s, 6500 civarı falan galiba. Öyleyse F/P denilebilir 8000 civarında Poco X3 Pro bulunuyorsa. IPS LCD 120Hz yerine bence de AMOLED 120 Hz olmalıydı. Düşük kalite derken? Bence sağlam. Ek olarak SD 860'ta çok throttle olmuyor diye biliyorum.

Son düzenleme:

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
Poco X3 Pro kötü bir cihaz değil fakat o kadar etmez. Adamın elinde kalıp da, pahalıya satmanın kafası bir başka tabi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kronik şarj entegresi sorunu, düşük kalite, ısınma sorunu ve kötü ekran. Daha ne olsun?
PMIC sorunu olduğunu hepimiz biliyor elbette ama şarjdayken abanmazsan ve çok aşırı zorlamazsan sıkıntı olmaz. Telefon elbette biraz ısınacak, amiral gemisi bir SoC var ne de olsa . Ben kullandığımda RN8 Pro'dan daha iyi soğutma deneyimi yaşamıştım. Ekran kötü derken?

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Kesinlikle o fiyata o cihaz alınmaz. Galaxy S21 tavsiye ederim.

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
Poco X3 Pro kötü bir cihaz değil fakat o kadar etmez. Adamın elinde kalıp da, pahalıya satmanın kafası bir başka tabi.

PMIC sorunu olduğunu hepimiz biliyor elbette ama şarjdayken abanmazsan ve çok aşırı zorlamazsan sıkıntı olmaz. Telefon elbette biraz ısınacak, amiral gemisi bir SoC var ne de olsa . Ben kullandığımda RN8 Pro'dan daha iyi soğutma deneyimi yaşamıştım. Ekran kötü derken?

IPS olması kötü yapar. Ayrıca aynı telefonu bende kullandım. Anormal derecede ısınıyor. 120 Hz zaten direk boş iş 1 günü çıkarmıyor. 60 Hz Amoled daha iyiydi. Kalastan farkı yok, gereksiz kalın ve ağır bir telefon.

irsuya

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
3,253
PMIC'ten mi bahsediyorsun? S20 FE'nin SD 865'li versiyonunda da aynı PMIC var ama PMIC kaynaklı olduğu söylenen sorun, S20 FE'de yok. Xiaomi'nin yaptığı bir hatadan kaynaklı muhtemelen. Abartma dediğim, 8000 TL'yi bile hak etmiyor demen. O kadar da değil. RN10s, 6500 civarı falan galiba. Öyleyse F/P denilebilir 8000 civarında Poco X3 Pro bulunuyorsa. IPS LCD 120Hz yerine bence de AMOLED 120 Hz olmalıydı. Düşük kalite derken? Bence sağlam. Ek olarak SD 860'ta çok throttle olmuyor diye biliyorum.
Şunu söyleyebilirim ki genel anlamda kalitesiz, içine işlemci koymakla olmuyor eğer gerçekten kaliteli bir telefon üretip içine o SoC u koysaydı o telefon f/p olurdu, sırf işlemcisi iyi diye gerçekten sorunlu bir telefon öneremem ya da aldırmam mesala, daha önce kullandım 1 kere düştü, telefonu aşağıya doğru tuttuğumda ve düşük parlaklıkta telefon göz kırpıyordu ve gerçekten rahatsız ediciydi, arayüz zaten berbat. Şunu atlamamak lazım ki, 3000 TL olduğu zamanlar o işlemci ve 120 Hz varken bu sorunlar göz ardı edilebilirdi diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
IPS olması kötü yapar. Ayrıca aynı telefonu bende kullandım. Anormal derecede ısınıyor. 120 Hz zaten direk boş iş 1 günü çıkarmıyor. 60 Hz Amoled daha iyiydi. Kalastan farkı yok, gereksiz kalın ve ağır bir telefon.
Şöyle söyleyelim öyleyse, aslında IPS var diye kötü demeyelim de IPS'i ortalama diyebiliriz. IPS cihazlı şeye göre kötü bir cihaz değil ama elbette ben de AMOLED beklerdim. Ayrıca 2 tür IPS panel var Poco X3 Pro'da kullanılan, birisi kötü. Kalın olmasına ve ağırlık konusunda sana katılıyorum. Bu arada bende anormal derecede ısınma sorunu pek olmadı günlük kullanımda, sadece oyun oynarken ısınıyordu biraz. 120 Hz'e gelirsem ekran süresini denedim, 1 günü ucu ucuna çıkartıyordu ve batarya optimizasyonu MIUI'da pek iyi değil açık konuşalım, Custom ROM'la kullandığımda aşağı yukarı 1.5 günümü çıkarıp 7 - 8 saat ekran süresi aldığımı hatırlıyorum 60 Hz ile. 120 Hz konusunda bir diğer sözüm şu, akışkanlık ya da Geometry Dash, PUBG vb. oyunlarda yüksek Hz deneyimi yaşamak zorunda kaldığında işe yarayabilir. 120 Hz zaten benim gözümde her zaman kullanılmasına gerek duyulmayan bir şey.

Şunu atlamamak lazım ki, 3000 TL olduğu zamanlar bu sorunlar göz ardı edilebilirdi, o işlemci ve 120 Hz ekran varken.
Poco X3 Pro dönemi çoktan geçti. 5000₺ olduğu dönemler satın alınması mantıklı olduğu son dönemlerdi ve hatta M52 5G olduğu zamanlarda sırf M52'de AMOLED var diye artık pek mantıklı cihaz olmamaya da başlamıştı. Ben 3500₺ olduğu dönemde almıştım, o zamanda harika F/P oranına sahipti.

Şunu söyleyebilirim ki genel anlamda kalitesiz.
Kalitesiz demekten çok hatalı bir anakart tasarımına sahip olduğunu söyleyeyim. SoC'un hemen arkasına PMIC koymak ne demek arkadaş?

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Poco x3 pro ya 13k tl vermek benim gözümde parayı çöpe atmak ile eşdeğer.