Poco X3 mü ? Reno 4 mü ?

SsametÖzkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Tüm özellikler tabiki önemli ama ben kameraya daha çok önem veriyorum daha çok kullanıyorum. Kamera için hangisi alınır ? X3 şuan 3200 TL civarlarında Reno 4 3800 TL civarlarında. 600 TL daha çıtayı yükseltmeye değer mi Reno 4 ?

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
Kamera içinse Reno4 öneririm.
Mesaj otomatik birleştirildi:

M51'e de bakılabilir.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Fiyat farkına değmez bence. Kamera istiyorsanız alabilirsiniz tabi ama bence aradaki fiyat farkına değmez.

batuhan67

Doçent
Reaksiyon puanı
557
Ben ikisi arasında kesinlikle oppo reno 4 alırım bu fiyatlarda m51 ve realme 7 proyada bakılabilir ama nedense bu fiyat segmentinde favori cihazım reno 4 çok hafif ve şık olduğu için

SsametÖzkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Fiyat farkına değmez bence. Kamera istiyorsanız alabilirsiniz tabi ama bence aradaki fiyat farkına değmez.
Değmez mi diyosunuz anladım. Arada çok farkları yok yani ama kararsız kaldım biraz sadece. Bi çok yönden hatta x3 daha önde.

batuhan67

Doçent
Reaksiyon puanı
557
Değmez mi diyosunuz anladım. Arada çok farkları yok yani ama kararsız kaldım biraz sadece. Bi çok yönden hatta x3 daha önde.
Kanka bence değer bırak pocoyu Allah aşkına onun yerine o zaman realme 7 pro al xiaominin yazılımı realme ve oppo kadar stabil değil yani güzel de yine sıkıntılar var

SsametÖzkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Ben ikisi arasında kesinlikle oppo reno 4 alırım bu fiyatlarda m51 ve realme 7 proyada bakılabilir ama nedense bu fiyat segmentinde favori cihazım reno 4 çok hafif ve şık olduğu için
Katılıyorum Reno 4 tasarım olarak çok daha şık klas duruyor. En azından poco x3 e göre :)

alpotter

Profesör
Reaksiyon puanı
4,115
İkisi arasından Oppo Reno 4'ün daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Realme 7 Pro, Realme 7 ve Samsung Galaxy M51 de düşünebilirsiniz. Ön kamerada bu fiyatlarda en başarılı cihazın Realme 6 Pro olduğuna eminim.

SsametÖzkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Kanka bence değer bırak pocoyu Allah aşkına onun yerine o zaman realme 7 pro al xiaominin yazılımı realme ve oppo kadar stabil değil yani güzel de yine sıkıntılar var
Xiaomi kullanmadığım için yazılım problemleri hakkında bişiy diyemiyorum tabi. Duydum sorunları olduğunu forumda da okudum. realme 7 proyu da düşündüm tabi ama fotoğraflarda bu kadar iyi olan telefonun video performansı beni tatmin etmedi sadece.

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
M51 tavsiye ederim. Şuan kullanıyorum. Kamera çok güzel, pil 7000mAh'lik ve beni yaklaşık iki gün götürüyor. Saatimi bağlayıp AOD açarsam 1 gün götürüyor.

SsametÖzkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
İkisi arasından Oppo Reno 4'ün daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Realme 7 Pro, Realme 7 ve Samsung Galaxy M51 de düşünebilirsiniz. Ön kamerada bu fiyatlarda en başarılı cihazın Realme 6 Pro olduğuna eminim.
Teşekkürler. 6 pro ile 7 pro nun fiyatları da kafa kafaya yani almışken 7 pro alınır herhalde.

MertTT9

Asistan
Reaksiyon puanı
101
Xiaomi redmi note 9 pro kullanıyorum yazılımsal problemleri (azıcık) var. Bazen bir uygulamadan ana ekrana dönünce (navigasyon tuşları kapalı kullanıyorum, belki bununla alakası vardır) sadece duvar kağıdı gözüküyor. Aşağıdan yukarı sürükleyip son uygulamalar sekmesine girer gibi yapıp girmeyince düzeliyor. (Bitek böyle anlatabildim, tekrar ana ekrana dönme hareketini yapınca işte.) Bu bir sorun mu bilmiyorum ama dönme sensörü çok fazla hassas. (bu bir + da olabilir) Ha bir de ekran dönünce Chrome da gezerken sayfa yukarı doğru çıkıyor. :D

Reaksiyon puanı
307
600₺ az bir meblağ değil, Poco X3 kullanıcısıyım yazılımsal problemleri var (önemsiz)

Mesela şarj olurken bazen göstergesi yanlış gösteriyor şarj 100 gözüküyor çıkarıyorsun 98 sonra tekrar takıyosun 93 gibi

Bi kaç yazılımsal sorunu daha vardı formatladım düzeldi bir daha yapmadı.

Onun dışında mükemmel ben çok memnunum.

64 Mp kamerası aşırı iyi çekiyor iPhone 11 Pro Max kamerasıyla eşdeğer.

Sesi çok yüksek ve kaliteli, arkası titriyor (oyunlarda his vermek amaçlı)

Bataryası da iyi 1 saat wild rift oynadım 1 saat pubg oynadım sürekli telefon elimde 4 saat 36 dakikadır oynayıp mesajlaşma vs yapmışım 3 saat 5 dakika da normal kalmış telefon, şuan şarjım %44 bu değerleri de iPhone 11 Pro maxle kıyasladım bataryada da daha iyi

Donma kasma hiç rastlamadım 6 GB ramin genelde 3.7 / 4 Gb boş kalıyor.

Yazılımsal küçük hatalar harici çok iyi telefon bence 600₺ ekstra vermeye değmez ki ben OPPO' ya pek güvenen biri değilim XİAOMİ daha güvenilir bir marka bence...

SsametÖzkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
M51 tavsiye ederim. Şuan kullanıyorum. Kamera çok güzel, pil 7000mAh'lik ve beni yaklaşık iki gün götürüyor. Saatimi bağlayıp AOD açarsam 1 gün götürüyor.
M51 de 3600 TL civarlarında aslında o da düşünülebilir. Video çekiminden memnunmusun peki görüntü sabitleyicisi iyi çalışıyor mu ?

batuhan67

Doçent
Reaksiyon puanı
557
Teşekkürler. 6 pro ile 7 pro nun fiyatları da kafa kafaya yani almışken 7 pro alınır herhalde.
Aynen almışken realme 7 pro alınır ben açıkçası realme 7 pro çıktıktan sonra realme 6 pronun fiyatını 2900 3000 kere düşer diye düşünüyordum zaten o fiyata düşse ilk onu öneririm

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
M51 de 3600 TL civarlarında aslında o da düşünülebilir. Video çekiminden memnunmusun peki görüntü sabitleyicisi iyi çalışıyor mu ?
Ortalama diyebilirim. DH Forum'da bazı arkadaşlar performansı iyileştirmek için Google Camera yüklüyorlardı. Zaten bu cihazın en büyük farkı pili.

SsametÖzkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Xiaomi redmi note 9 pro kullanıyorum yazılımsal problemleri (azıcık) var. Bazen bir uygulamadan ana ekrana dönünce (navigasyon tuşları kapalı kullanıyorum, belki bununla alakası vardır) sadece duvar kağıdı gözüküyor. Aşağıdan yukarı sürükleyip son uygulamalar sekmesine girer gibi yapıp girmeyince düzeliyor. (Bitek böyle anlatabildim, tekrar ana ekrana dönme hareketini yapınca işte.) Bu bir sorun mu bilmiyorum ama dönme sensörü çok fazla hassas. (bu bir + da olabilir) Ha bir de ekran dönünce Chrome da gezerken sayfa yukarı doğru çıkıyor. :D
Bu sorunlar gündelik kullanımda sık sık oluyorsa problem olabilir. Ama nadir olan şeylerse önemsiz olabilir tabi kişiden kişiye göre değişir :)

batuhan67

Doçent
Reaksiyon puanı
557
600₺ az bir meblağ değil, Poco X3 kullanıcısıyım yazılımsal problemleri var (önemsiz)
Hocam yazılımsal problemleri var ama önemsiz diyorsunuz nasıl oluyor o Allah aşkına bir ara ekran 120 Hz ken arayüzde 60 Hz gibi diyen siz değil miydiniz ben mi yanlış hatırlıyorum

SsametÖzkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8

Mesela şarj olurken bazen göstergesi yanlış gösteriyor şarj 100 gözüküyor çıkarıyorsun 98 sonra tekrar takıyosun 93 gibi

Bi kaç yazılımsal sorunu daha vardı formatladım düzeldi bir daha yapmadı.

Onun dışında mükemmel ben çok memnunum.

64 Mp kamerası aşırı iyi çekiyor iPhone 11 Pro Max kamerasıyla eşdeğer.

Sesi çok yüksek ve kaliteli, arkası titriyor (oyunlarda his vermek amaçlı)

Bataryası da iyi 1 saat wild rift oynadım 1 saat pubg oynadım sürekli telefon elimde 4 saat 36 dakikadır oynayıp mesajlaşma vs yapmışım 3 saat 5 dakika da normal kalmış telefon, şuan şarjım %44 bu değerleri de iPhone 11 Pro maxle kıyasladım bataryada da daha iyi

Donma kasma hiç rastlamadım 6 GB ramin genelde 3.7 / 4 Gb boş kalıyor.

Yazılımsal küçük hatalar harici çok iyi telefon bence 600₺ ekstra vermeye değmez ki ben OPPO' ya pek güvenen biri değilim XİAOMİ daha güvenilir bir marka bence...
Bizzat X3 kullanıcısı olarak yorumlarınız önemli çok yardımcı oldu teşekkürler. Yazılımsal olarak problemsiz hatasız telefon pek yoktur yani her markanın ufak da olsa problemleri vardır bence.

600 TL bu devirde önemli aynen. Amacım da değer mi değmez mi artı eksi yönleri nelerdir diye danışmak çünkü kararsız kalabiliyor insan :)