Plus Linux Geliştirici Alımı

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkdaşlar Plus Linux tek başıma yavaş yürüyor :)
Bu yüzden geliştirici alacağım .
İstenenler
-Daha önce linux kullanmış olması
-Linux'u bilmesi
-Haftada bir de olsa bakabilmesi

Program yazan arkadaşlar lütfen katılın (diğerleri de) sürekli destek vermeniz zorunlu değil.
Web tasarım foto tasarım falan

Başvuru kağıdı:
Başvuru:Geliştiricilik
Kullandığınız Dağıtım:
Kullandığınız Sürüm:
Ne yapacaksınız:
Ne biliyorsunuz:
Kendinizi Tanıtın:

*Örnek doldurma
Başvuru:Geliştiricilik
Kullandığınız Dağıtım:Ubuntu
Kullandığınız Sürüm:11.10
Ne yapacaksınız:Kurulum Programı
Ne biliyorsunuz:Qt
Kendinizi Tanıtın:Uzun uzun anlatabilirsiniz.

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Plus Linux İle İlgili Tanıtım Yazısı
Plus linux bir linux dağıtımıdıraynı Ubuntu Pardus Truva gibi bir linux dağıtımıdır.Ubuntutabanlıdır . Sloganı Linuxtan daha fazlası aslında bundan herşeyanlaşılıyor.Biz son kullanıcıya Linuxtan daha fazlasını vermekistiyoruz.Bizim öyle para kazanmak gibi bir niyetimiz yok bizkullanıcıya tam bir linux vermek istiyoruz ve bunun içinuğraşıyoruz ... Masaüstü ortamı olarak Gnome 2kullanacağız.Neden mi Gnome 3 varken Gnome2 ? Gnome 2 daha hızlıve daha iyi Gnome3'ün hala eksikleri var :) .Biz öyle kararsızşeyler koymıyacağız sisteme yani alpha beta şeyler koymıyacağızsorun oluyor.Biz tam uyumlu programlarla çalışacağız Gnomeye tamuyan programlarla...Bu yüzden kararlılık artacak sorunlarazalacak.Bu arada biz kendi programlarımızı yapacağız.İlksürümde olmayacak ama ilerki sürümlerde kendi programlarımızıkullanacağız.Aramızda C ve C++ bilen arkadaşlar var.Ama şöylebi sorun varki biz Windows'tan Linuxa geçtik.Yani arkadaşlar hepVisual Basic 'ci onlar linux için alternatiflerini kullanmayaçalışıyor .Onların alışmanızı bekliyoruz.Bu arada PlusLinux'ta harika bir menü sizi bekliyor (Windows kullanıcılarıniçin) çok görsel ve güzel bi menü :) .Burda Plus Linux'u kısacaözetledik bizi takip etmeye devam eden :)

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
İsteyen yokmu nası bişi başka forumlar istekle doldu şu anda kendi tarayıcımız ve resim görüntüleyicimiz var

Qzey

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle açık kaynak kod bir proje geliştirme düşüncenizi tebrik ediyorum. Fakat; bence bu tür bir dağıtımın kullanılabilmesi için bir ekibin ve finansmanın olması gerek 1/2 kişi ile olacak bir poje değil. Siz yarın bir gün vazgeçerseniz yada artık ilgilenemeyecek yoğunluğa gelseniz sizin dağıtımınızı kullanan kişiler ne yapmalı? Plus Linux'u kaldırıp Ubuntu 12 mi kurmalılar?

Ayrietten; Türkiye'de Pardus diye bir proje var. Bilginizi ve yapmak istediklerinizi Pardus projesinde kullanarak global çapta olan bir projeye faydanız olabilir. Eğer Web Browser ve Image Viewer uygulamalarınız stable sürümde iseler pardus depolarına ekletebilirsiniz veya kendi repo'larınızı oluşturarak tüm Linux kullanıcılarına sunabilirsiniz. Hatta bana gönderirseniz inceledikten sonra eğer uygun ise digital signature'nı oluşturup Ubuntu Software Center'a eklemenize yardımcı olabilirim.

Bunun dışında Linux ile ilgili projeleriniz varsa benimle paylaşırsanız size gerekli kaynak ve desteği vermeye çalışırım. Browser tarafında Firefox'u geliştirebilirsiniz. Uygun patch'leri geliştirebilirseniz sizi Mozilla Developer ekibinede önerebilirim.

Open Source konusunda Türkiye'den benimle iletişime geçmek isteyen herkes hakan.damar[MENTION=25486]linux[/MENTION].com adresinden ulaşabilirler.

İyi Çalışmalar.

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle açık kaynak kod bir proje geliştirme düşüncenizi tebrik ediyorum. Fakat; bence bu tür bir dağıtımın kullanılabilmesi için bir ekibin ve finansmanın olması gerek 1/2 kişi ile olacak bir poje değil. Siz yarın bir gün vazgeçerseniz yada artık ilgilenemeyecek yoğunluğa gelseniz sizin dağıtımınızı kullanan kişiler ne yapmalı? Plus Linux'u kaldırıp Ubuntu 12 mi kurmalılar?

Ayrietten; Türkiye'de Pardus diye bir proje var. Bilginizi ve yapmak istediklerinizi Pardus projesinde kullanarak global çapta olan bir projeye faydanız olabilir. Eğer Web Browser ve Image Viewer uygulamalarınız stable sürümde iseler pardus depolarına ekletebilirsiniz veya kendi repo'larınızı oluşturarak tüm Linux kullanıcılarına sunabilirsiniz. Hatta bana gönderirseniz inceledikten sonra eğer uygun ise digital signature'nı oluşturup Ubuntu Software Center'a eklemenize yardımcı olabilirim.

Bunun dışında Linux ile ilgili projeleriniz varsa benimle paylaşırsanız size gerekli kaynak ve desteği vermeye çalışırım. Browser tarafında Firefox'u geliştirebilirsiniz. Uygun patch'leri geliştirebilirseniz sizi Mozilla Developer ekibinede önerebilirim.

Open Source konusunda Türkiye'den benimle iletişime geçmek isteyen herkes hakan.damar@[B][URL="http://forum.shiftdelete.net/member.php?u=25486"]linux[/URL][/B] .com adresinden ulaşabilirler.

İyi Çalışmalar.
saolun mailinize bir posta yolladım bakarsanız sevinirim :)

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Sevgili nano6824. Ortalama 3 senede 1 benzer çıkışlarla gelen arkadaşlar olur. Bende 2002 senesinde kendi C# yorumlayıcımı yazmış ve üzerinde işletim sistemi geliştirmeye çalışmıştım. Microsoft'un benzer bir projesi olduğunu öğrenince bıraktım. (http://research.microsoft.com/en-us/projects/singularity/)

Sistem yönetimi, deployment, sürüm hazırlama v.s. işlerle fazla uğraşmış biri olarak (ki şu an yaptığım iş de bu) sana diyeceğim tek bir şey var.
Eğer bırakacaksan, hiç başlama. Öyle Türkiye vatandaşları var ki, özgün Firewall yazıp, 3-5 sene devam ettirip projeyi bırakıyorlar.
Eğer bırakacaksan, şimdi bırak, milletin şevkini kırma. Açık açık söylüyorum. Sonra sende pişman olursun. Yok devam ederim diyorsan yap, lakin bir farkın olsun! Arch gibi, openBSD gibi... Anlatabiliyorum umarım. Saygılar, sevgiler.

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ben vazgeçmeyeceğim 16 kişiyiz şu anda :)
social.pluslinux.org yardım etmek isteyenler kayıt olsun

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sevgili nano6824. Ortalama 3 senede 1 benzer çıkışlarla gelen arkadaşlar olur. Bende 2002 senesinde kendi C# yorumlayıcımı yazmış ve üzerinde işletim sistemi geliştirmeye çalışmıştım. Microsoft'un benzer bir projesi olduğunu öğrenince bıraktım. (http://research.microsoft.com/en-us/projects/singularity/)

Sistem yönetimi, deployment, sürüm hazırlama v.s. işlerle fazla uğraşmış biri olarak (ki şu an yaptığım iş de bu) sana diyeceğim tek bir şey var.
Eğer bırakacaksan, hiç başlama. Öyle Türkiye vatandaşları var ki, özgün Firewall yazıp, 3-5 sene devam ettirip projeyi bırakıyorlar.
Eğer bırakacaksan, şimdi bırak, milletin şevkini kırma. Açık açık söylüyorum. Sonra sende pişman olursun. Yok devam ederim diyorsan yap, lakin bir farkın olsun! Arch gibi, openBSD gibi... Anlatabiliyorum umarım. Saygılar, sevgiler.

Linux tabanlı yeni bir işletim sistemimi düşünüyorsunuz?

Pardus dışında bir kaç deneme oldu. Çok başarılı olamadılar.
Magmalinux(debian tabanlı), truvalinux(slackware tabanlı) vs. Bunlarda bazı şeyleri hazır aldıkları devamı gelmedi.
Çok yorucu zahmetli birşey...

Bence içlerinde en iyisi olan Pardus, bazı arkadaşlar linux paketlerini Pardus (pisi uyumlu hale getirme) veya yeni paketler hazırlama ile güzel katkıları oluyor.
Gücü bir noktada toplamak daha güzel...

Acaba niyetinizi doğru mu anladım ?

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Pardus'un Ex-Özgür Yazılım* felsefesine karşı umarım Plus Linux Pardus'a karşı iyi bir darbe indirir.

*Adamlarda gönüllü anlayışı yok. Dağıtım sadece onların istediği gibi gelişiyor ve hazırlanırken bile Özgür yazılımlar kullanılmıyor.

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Pardus'un Ex-Özgür Yazılım* felsefesine karşı umarım Plus Linux Pardus'a karşı iyi bir darbe indirir.

*Adamlarda gönüllü anlayışı yok. Dağıtım sadece onların istediği gibi gelişiyor ve hazırlanırken bile Özgür yazılımlar kullanılmıyor.
Evet Ne Yazık ki...
Bu dağıtım çok güzel olacak kernelimiz hazır :)(Bitti)
Çok uğraşıyoruz inşallah becerecez :)

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Alpha %90 tamamlandı arefe günü çıkabilir :)

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Böyle giderse uzayacak gibi üff ya diğer geliştirici kernelde bi hata yatpı ondan kasımın sonunu bulabilir ama çözülürse arefe günü de olabilir ...

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Böyle giderse uzayacak gibi üff ya diğer geliştirici kernelde bi hata yatpı ondan kasımın sonunu bulabilir ama çözülürse arefe günü de olabilir ...
Bu hatayı görebilir miyim?

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
heralde mounted yazıyodu ama bi yerde beceremiyo heralde mount etmeyi
Olmazsa hazır kerneli kullanırım Ctesi gününe yetiştiririm ama kendi programlarımız betada

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
heralde mounted yazıyodu ama bi yerde beceremiyo heralde mount etmeyi
Olmazsa hazır kerneli kullanırım Ctesi gününe yetiştiririm ama kendi programlarımız betada
İlk Alpha sürümünde hazır kernel kullanırsanız kimse bir şey demez. Ama sen bana kernelı özelden at, hatayı bulurum belki.

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
hocam kerneli birisi editliyodu ondan alayım size pm atayım

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar Alpha hazır ama kendi pcde deniyorum bi sorun çıkmazsa upload edecem pluslinux.org'a

nano6824

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bu siteden Plus Lİnux ile ilgili soru sorabilir,mesaj yazabilir ve daha birsürü şey yapabilirsiniz.Kayıt olup en son haberliri okuyup konu açabilirsiniz. forum.pluslinux.org