Plazma TV'lere yasaklama mı geliyor?

Bu konuyu okuyanlar

spybot

Müdavim
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
"Plazma mı LCD mi" sorusu tarihe karışabilir: Plazma TV'ler yasaklanma tehlikesiyle karşı karşıya...

AB sınırlarında yaygın olan plazma TV'ler ortadan kalkabilir.

Özellikle son 5 yılda büyük ekran televizyonlar, dünya çapında hızla yaygınlaştılar. LCD'lerden önce yaygınlaşan plazma TV'ler, şu anda başta ABD ve Avrupa olmak üzere son derece yaygın bir şekilde kullanılıyor. Televizyon dünyasının "4x4"leri olarak da bilinen plazma TV'lerin bu güzel günleri sona ermek üzere gibi görünüyor çünkü Avrupa Birliği, bu büyük ekran televizyonlara karşı savaş açma hazırlığında.

Savaşın sebebi ise aslında plazmaların lakabı olan "4x4"te gizli. Plazma TV'ler benzerlerinden tam 4 kat daha fazla enerji tüketiyor ve 4 kat daha fazla karbon dioksit yayıyor. Uzun zamandır çevrecilerin hedefinde olan plazma TV'ler ile ilgili çalışma başlatan AB yetkilileri, 2009 baharından itibaren bu tip televizyonların yasaklanması için harekete geçtiler. AB'de evlerin yanı sıra bar ve alışveriş merkezlerinde yaygın olarak kullanılan plazma TV'lere getirilmesi düşünülen bu yasak, çevre dostu kuzeni LCD'leri etkilemeyecek. Çünkü LCD TV'ler plazmalara göre çok daha az enerji tüketiyor.

http://www.chip.com.tr/konu/Plazma-TV-lere-yasaklama-mi-geliyor_10463.html
 

honline

Müdavim
Katılım
3 Ocak 2009
Mesajlar
4,744
Reaksiyon puanı
296
Puanları
83
Ampul (armut) lambaların üretimine son verme kararından sonra bu da enerji tasarrufu için olumlu gelişme
 

serdarkırmızı

Öğrenci
Katılım
16 Aralık 2008
Mesajlar
24
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Tekofaks'tan "Plazma yasaklanacak" açıklaması
Plazma TV'lerin AB kararı ile yasaklanacağı haberlerine açıklık getirmek amacıyla Tekofaks tarafından bir basın açıklaması yayınlandı.
Computerworld Türkiye, Dün 14:11
cid:image003.jpg@01C977D1.997BFE00
Dünyanın en önemli plazma panel üreticilerinden Panasonic'in Türkiye distribütörü Tekofaks; plazma TV'lerin AB kararı ile yasaklanacağına dair söylentilere açıklık getirmek amacıyla bir basın açıklaması yaptı.

"Son zamanlarda basında yer almakta olan haberlerde, Plazma TV teknolojisinin enerji verimliliği sebepleri ile yasaklanabileceği belirtilmektedir. Bu ifadeler tamamen yanlıştır.

Konu ile ilgili AB direktifine göre plazma veya herhangi bir teknoloji, enerji verimlilik koşullarına uyduğu sürece TV üretiminde kullanılmasının yasaklanması mümkün değildir.

AB ve üyeler, TV üretiminde kullanılan Plazma TV, LCD TV, CRT(tüplü) TV ve diğer tüm teknolojilerin daha enerji verimli getirilmesini sağlayacak yeni düzenlemeler üzerinde çalışmaktadırlar.

Tüm üreticilerin Avrupa pazarında TV üretmek, ithal etmek ve satmak için yeni hazırlanacak minimum verimlilik standartlarına uyması istenecektir. Yeni düzenlemenin 2009’un ikinci yarısında yayınlanması beklenmektedir. Geçiş sürecinin ardından ürünlerin 2010 yılının ikinci yarısında uyumlu hale getirilmesi beklenmektedir.

Konu hakkında iyi anlaşılması gereken bir nokta da, Plazma, LCD ve CRT gibi teknolojilerin enerji tüketiminde farklı yollar izledikleridir. Ancak endüstri, tüketicilerin bu teknolojileri aynı şekilde karşılaştırabilmesi için kriterleri birleştirip tek bir ölçüm şekli kullanmaktadır.

Özetlemek gerekirse, hem LCD hem plazma teknolojilerinde geçen birkaç sene içinde ciddi gelişmeler elde edilmiş olup her iki teknolojide her bir yeni üretimde daha iyi enerji verimliliği elde edilmektedir. Yakın zamanda Las Vegas’ta düzenlenmiş olan tüketici elektroniği fuarın CE Show’da birçok üretici, elektronik endüstrisinin “enerji verimliliğinde sürekli iyileştirme sağlama” taahhüdüne sadık kaldığını, mevcut ve gelecek teknolojilerde sağladığı gelişmeleri tanıtarak göstermiştir. "
 

spybot

Müdavim
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
Adamlar hemen bir açıklama yapmışlar..:)
 
Üst