Plaka Değişikliği Yardım

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Arkadaşlar Allah nasip ederse ilk arabamı alacağım... İlk olduğu için ikinci el düşünüyorum şu an... Bilmediğim için aklıma iki soru takıldı plakalar ile ilgili.
1 - Satın aldığımızda otonun plakası otomatikman değiştirilmek zorunda mı?
2 - Özel plaka alınabiliyor mu? Misal ben 34 AA 1111 şeklinde bir plaka alacağım? Bunun için ne yapmam lazım? Fiyatı bir defaya mahsus mu veriyoruz yoksa vergi gibi her yıl düzenli bir ödemesi mi var bunun? Ve de başvuruyu nereye yapıyoruz?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Arabayı aldığında şehir değişikliği bile olsa artık plakayı değiştirmek zorunda değilsin, üzerindeki plakayı kullanabilirsin.

Plaka seçme konusunda her ilde belli uygulamalar var, ancak eğer istediğin plaka boştaysa ek ücret ödemeden alabilirsin diye biliyorum.

*Bu arada "A" ve "AA" şeklindeki plakaları alamazsınız. Bu plakalar emniyetin, kaymakamların, valilerin kullanımı için ayrılmıştır.

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Arabayı aldığında şehir değişikliği bile olsa artık plakayı değiştirmek zorunda değilsin, üzerindeki plakayı kullanabilirsin.

Plaka seçme konusunda her ilde belli uygulamalar var, ancak eğer istediğin plaka boştaysa ek ücret ödemeden alabilirsin diye biliyorum.

*Bu arada "A" ve "AA" şeklindeki plakaları alamazsınız. Bu plakalar emniyetin, kaymakamların, valilerin kullanımı için ayrılmıştır.

teşekkürler ben A'yı örnek olsun diye vermiştim...:) peki emniyet müdürlüklerine mi yapılıyor başvuru...

physco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bulunduğun ilçedeki trafik tescile bi danış dostum.