PKK Ergenekon'un silahlı gücü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ottomanzo

Doçent
Katılım
25 Temmuz 2008
Mesajlar
746
Reaksiyon puanı
7
Puanları
0
Ağustos ayından bu yana adına “Demokratik açılım” denilen gelişmeleri konuşuyoruz. Bu açılımlar temelde suni korkularla toplumu yöneten derin mekanizmaların etkisinin ortadan kaldırılmasını gerektiriyor. Bu mekanizmalar deşifre edilerek etkisiz hale getirilirlerse açılımlar da daha rahat ilerleyebilir.
Açılımlar hedefe doğru ilerledikçe korku üreten ve korkudan beslenenler telaşlanıyorlar. Dağdan inen PKK’lıların Habur’da karşılanmaları inişlerin devamını sekteye uğratmıştı. Süreç durmadı ama yavaşladı. Karşılama krizine yol açan 34 PKK’lıdan sonra da dağdan inenler oldu. Ama toplu inişlerin Kurban Bayramı ertesinde olması bekleniyor. Aralık ve Ocak aylarında yoğun şekilde toplu inişler olabilir.
Örgütün siyasi ve mali destekleri iyice zayıfladı. Dağda kalmalarını gerektirecek mantıklı ve gerçekçi psikolojik ortam da yetersiz. Örgütün tepesindeki Murat Karayılan ve diğer üst düzey yöneticiler de bunu inkar etmiyorlar. Dolayısıyla 2-3 ay içinde PKK’nın büyük kısmının tasfiye olması kaçınılmaz görünüyor.

Şer koalisyonu:

Fakat daimi olarak gerilimden beslenen kesimler terörün bitecek olmasından çok rahatsızlar. PKK’nın küçük bir kısmı, DTP’nin şiddet taraftarı kesimleri ile sözde “terörle mücadele” endüstrisinden nemalananlar çözüme karşılar. Bu farklı kesimler bir nevi koalisyon gibi hareket ediyorlar ve sürekli paslaşıyorlar.

DTP ve PKK’nın bir kolu toplumu tahrik etmeye dönük çaba içinde. PKK ve DTP’nin çözüm istemeyen kolu pas veriyor Ergenekon camiası da bu pası gole çevirmeye çalışıyor. Maksat demokratik açılımı sonuçsuz bırakmak. Kontrollu bir gerilim çıkarmak istiyorlar. Kurban Bayramı süresince devam eden olaylar tahrik amaçlı girişimlerdi. Bayram öncesi İzmir’de olduğu gibi toplumu ve milliyetçi kesimleri kışkırtmak ve çatışma ortamı mevdana getirerek açılımı sabote etmek istiyorlar. Böylece önümüzdeki haftalarda dağdan inecek örgüt elemanlarını inmekten vazgeçirmek, olacak inişlere karşı toplumda tepki ve infial oluşturmak, terörün devamını temin etmek istiyorlar.

PKK Ergenekon’un silahlı gücü:

Ülkedeki sağduyulu insanların bu oyuna alet olmamaları gerekir. Bayram süresince yapılan eylemler, benzer olayların devam etmesi, bu eylemlere karşı tahrik edici yaklaşımlar ve açılımı sonuçsuz bırakamaya dönük her hareket, unutmayalım ki sadece şiddet taraftarı PKK’nın, komplo planları hazırlayan odakların, yıllarca korkudan ve şiddetten beslenen halk düşmanlarının işine yarayacaktır.
Sağduyulu ve aklıselim hareket etmek gerekiyor. Öfke ve şiddete kapılmak ülkeye fayda getirmez. Bu öfke ve şiddet ortamını kimin istediğini, niçin istediğini ve bundan ne umduğunu iyi düşünmeliyiz. Unutmayalım ki PKK terör örgütü Ergenekon yapısının silahlı gücünü oluşturuyor. PKK’nın tasfiye edilmesi demek Ergenekon’un silahlı gücünün dağılması anlamına geliyor. O sebeple kaçınılmaz olarak Ergenekon, PKK’nın dağılmaması için her türlü mücadeleyi verecektir. PKK’nın yıkılması Ergenekon’un belinin kırılması anlamına geliyor. Yani ülke ve toplum olarak çetin ve kritik bir sürece giriyoruz.

Abdullah Öcalan Ergenekon davasına dahil edilmeli:

Bu süreçte yapılması gereken en önemli konulardan biri de Ergenekon PKK bağlantısının tüm çıplaklığı ile ortaya konulmasıdır. Bu bağlantının açığa çıkması için Abdullah Öcalan’ın Ergenekon davasına dahil olmasında fayda var. Öcalan konuşursa birçok gerçeği daha iyi anlarız.
Öfkemize ve sinirlerimize hakim olmamız gereken bir dönemdeyiz. Çünkü öfkeyle kalkan zararla oturabilir.


kaynak
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst