Piyasada Sorunsuz Telefon Yok Mu ?

Kayra Arslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gm 5+ a çok heveslendim yorumlar kötü sonra g4 alayım dedim kronik sorunları çıktı şimdi rica etsem şu kriterlerde bana en fazla 1300 TL bilemedin biraz fazla telefon önerisinde bulunabilir misiniz
-Kamera

-Şarjının bir günü rahat çıkarması lazım ki ben çok kullanan biri değilim genelde sosyal medya filan az da olsa oyun ama yüksek performans isteyen oyunlardan değil

-Tasarım

-Ekran kalitesi(Yüksek ppi en azından full hd ki bu artık standart oldu ve doğru renk ile yüksek sayılabilecek bir parlaklık haliyle ekranı büyük de olsa iyi olur)

-En önemlisi telefon başımı ağrıtmasın gün içerisinde takılmadan çalışsın servisle filan beni uğraştırmasın

Not :Kipa da gm5+ gördüm şarj daydı cihaz dikkatlice baktım üstünü filan kapattım led ışığı sızması yoktu biraz kullandım da ısınma da olmadı sorsam o telefonu 2.partiyse alınır mı sizce? Galiba arka plan resmi kapadokya olanlar 2. partiymiş dikkat etmedim gerçi

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
6s+ sorunsuz sayılabilecek cihazlardan.

sifirbakiye

Profesör
Reaksiyon puanı
436
LG G4 tavsiyesinde bende bulunuyordum fakat kapanma sorununu bu ara çok sık duydum artık alın demem.

alicanx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam aslında android telefonların genelinde sorun var yani android cihazlarda stabilite olmadığı için böyle bir cihaz alırken sorunsuz cihaz aramak yerine en az sorunlu cihazı ararsak daha yerinde olur bence.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Hatasız yani kusursuz ürün olmaz. Elbet bir kusuru vardır, çünkü o mal insan yapımıdır bu unutulmamalı.

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
Sorunsuz cihaz istiyorsanız Lumia Alın. Onda da uygulama sıkıntısı var . Ama Windows 10 Mobile Sayesinde mağaza gelişiyor ...

nuclearmoonrise

Doçent
Reaksiyon puanı
181
2015 cihazlarının hemen hepsi sorunludur bana göre. 2014 cihazlarına bakabilirsiniz. Xperia Z3 veya HTC M8 gibi telefonlarda çok fazla sorun yaşayacağını sanmıyorum bu telefonlar güzel telefonlar.

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
2015 cihazlarının hemen hepsi sorunludur bana göre. 2014 cihazlarına bakabilirsiniz. Xperia Z3 veya HTC M8 gibi telefonlarda çok fazla sorun yaşayacağını sanmıyorum bu telefonlar güzel telefonlar.
Android cihazlarda elbet sorun çıkacaktır . Piyasada başınıza bela açmayacak tek telefon Lumia dır .

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
Merhaba ben 950 xl kullanıyorum ısınan o sd810 ne işsebu telefonda normal düzeyde seyrediyor buda benim aklıma acaba diğer yazılım mı yoruyor işlemciyi sorusunu getiriyor. Lumia alınır alınmaz kişisel görüşlerinizdir kullanım alışkanlıklarınıza göre değişir bence tutup telefonu gerçekten telefon olarak kullanıyorsanız sık sık fotoğraf çekiyorsanız oyunlarda hile vs kullanmıyorsanız bence lumia telefonlar sorunsuz söyle sorunsuz kasma donma takılma yaşamadım şimdiye kadar güncellemeleri düzenli aylık geliyor kamerası güzel sosyal medyada facebook ve twitter kullanıyorum birde instagram onlarda mevcut oyunlar ise genelde gameloft oyunlarını tercih ettiğim için hepsi mevcut ben cihazdan memnunum ama uygulama satın almak yerine apk kuran yada oyunlarda hile yapmayı seven arkdaşlar için tercih edilmesi zor. Artık uygulamalar da İos dan portlandığı için yavaş yavaş gelişim başladı ama uygulamalar size yeter mi bilmem en güzeli hangi sistem olursa olsun ister ios ister tizen ister win10 almadan önce markete girip kullandığınız uygulamaları oyunları aratın varsa tercih edin.

Win10 un pc için ücretsiz yükseltme olmasının en büyük sebebi mobil için uygulama kazanmaktı ki öyle de oldu para yiyen birkaç geliştirici hariç çoğu eksik uygulama win10 için yayınlandı. Düşünün Ms tekrar baştan yazmaya bütçeniz bilginiz yetmez zamanınız yetmez diye bir program ile kodları win10 a uyumlu hale getiriyor hali hazırda olan uygulamalar için büyük kolaylık buna rağmen geçmek istenilmez se xxx firması aaa firması tarafından para desteği alıyordur denilebilir yada video oynatma platformu bu sisteme gelmemekte ısrar ediyorsa rakip olarak korkuyor diyebilirim ama buna rağmen Ms kendi uygulamalarını rahatlıkla her platforma sunuyor.

Şunu da ekleyim kişisel görüşümdür Android artık doyum noktasında klasik kullanıcılar başka alternatifleri merak etmeye başladı kendim den örnek ile 4 sene ios 8 sene android den sonra win10 bakalım bunda da bir 4 -5 sene geçiririm tizen o zaman kadar gelişirse veya daha farklı oslar gelirse onlara geçerim sonuçta hiç birisi maaş vermiyor aklıma hangisi yatarsa hangisi stabil olup isteklerimi karşılarsa ben ondanım ;) 640xl gibi de bir gerçek var o fiyatta hiçbir android cihaz onun stabilliğine ulaşamaz.

Sürekli yazıyı bitirip ekleme yapıyorum ama android tek marka için yazılmadığından iş üreticilerde bitiyor onlarda yazılıma fazla müdahale ettiklerinden sürekli bir sıkıntı çıkıyor.

son olarak ekleme telefondan sayılmayan lumia yani windows mobile 16 yıllık bir geçmişe sahip kullanılan eski pdaların birçoğu ki de ben sahipdim o zaman bayıldığınız markalar wi-fi den bi haberken ben dokunmatik ekranlı kalemi bulunan hp pda cihazım ile takılıyordum.ipaq h6325 verw 6828(en sevdiğim buydu)

Son düzenleme:

Kayra Arslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yani gün içinde ve tabi ilerleyen zamanlarda stabil kullanacağım dediğim özelliklerde telefon önerisi nedir kafamda zenfone 2 ve vibe p1 var

nuclearmoonrise

Doçent
Reaksiyon puanı
181
Yani gün içinde ve tabi ilerleyen zamanlarda stabil kullanacağım dediğim özelliklerde telefon önerisi nedir kafamda zenfone 2 ve vibe p1 var

1 ay geçtikten sonra vibe p1 i kullanam bir arkadaşın "chrome' a girerken bekletiyor" dediğini gördüm. Snapdragon 615, 617li cihazları tercih etmeyin performansları dolayısıyla stabilitesi pek iyi değil.

Zenfone 2 ise daha performanslı bir donanıma sahip fakat bana sorsan hangisini alırsın diye: Hiçbirini.

Hız benim için cok önemli o yüzden mutlaka snapdragon 800 işlemcili telefonları tercih ederim (810 hariç)

Kayra Arslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 ay geçtikten sonra vibe p1 i kullanam bir arkadaşın "chrome' a girerken bekletiyor" dediğini gördüm. Snapdragon 615, 617li cihazları tercih etmeyin performansları dolayısıyla stabilitesi pek iyi değil.

Zenfone 2 ise daha performanslı bir donanıma sahip fakat bana sorsan hangisini alırsın diye: Hiçbirini.

Hız benim için cok önemli o yüzden mutlaka snapdragon 800 işlemcili telefonları tercih ederim (810 hariç)
bu fiyat bandında hangi telefon mesela

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba,

Stabilite konusunda hicbir cihaz 4/4'luk degildir. Android, ios kiyasladiginizda birbirlerine gore tabiki stabilite konularinda ios daha basarili. Yani bugun iphone 5, 5s gundelik sosyal medya, web browsing, mail, gibi gun icinde lazim olan islerinizi tikir tikir yapiyor. Hele ki guncelleme yapilmamis olanlarin durunlari daha iyi. Fakat bu fiyat bandinda ios platforumunda iphone 5s oldugu icin hala stabil oldugunu belirtmekle birlikte artik sifirinin almak icin cihaz baya yaslandi onu belirtelim. O nedenle android platformundan bir urune gecelim.

Bu fiyat bandindaki en iyi urun lg g4. Fakat g4'un kuti uzerinde yazan S/N: 505K..../ 509K.... arasi surumlerde basta bootloop kronik sorunu oldugu icin bu serilere hic bulasmayin. Eger 600k... vr ustu bir uretim numarasina sahip bir g4 bulursaniz 1300 tl bandinda kesinlikle alinir. 605K..... serisi cihazu uzun suredir aktif kullananima ragmen bir sorun tespit edilmedi. Ben isimi riske atmak istemiyorum g4 ile derseniz o zaman iki ihtimal kaliyor,

1- 999 tl'ye ya bir gm5plus yada 2150 tl'ye asus zenfone 2 32gb alin. Peki hangisini aliyim derseniz,

Daha iyi On kamera, daha iyi stabilite, daha iyi ekran, daha iyi kasa malzeme kalitesi ve tasarimsal incelik, guncelleme avantaji icin gm5plus alin.

Daha guclu donanim ve daha iyi ust seviye oyun performansi icin asus zenfone 2 alin.

Ikisi arasinda tercih cok kolay. Oyun oynayan bir kullanicimisiniz? Evet ise = asus zenfone 2 32gb, hayir ise= gm5plus.

2- Butceyi arttirmak. Butceyi 1500 tl'ye yukseltiyorsunuz hepsiburada'dan samsung s6 alin. Hee s6 kusursuz mu? Hayir degil ama cihazin tek eksi yani pil performansi. Geriye kalan butun konularda cok iyi. Exynos 7420, 3gb ram ile performans konusunda cok iyi. Exynos 7420 gecen senenin en guclu islemcisi. Ayrica en guclu olmasina ragmen sd810 gibi isi sorunuda olusmadi android platformunda. Gecen yil g4 gibi ekran ve kamera konusunda en iyiler icinde idi. Kasa malzeme kalitesi zaten guzel. Tek eksisi pil onuda artik yolda sarjin bitmesin istiyorsan bir power bank ile cozersin. Evde, iste,cafede, okulda zaten kendi sarj adaptoru ile sarjda tak 30-40 dk % 60 doluyor zaten.

Kayra Arslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Stabilite konusunda hicbir cihaz 4/4'luk degildir. Android, ios kiyasladiginizda birbirlerine gore tabiki stabilite konularinda ios daha basarili. Yani bugun iphone 5, 5s gundelik sosyal medya, web browsing, mail, gibi gun icinde lazim olan islerinizi tikir tikir yapiyor. Hele ki guncelleme yapilmamis olanlarin durunlari daha iyi. Fakat bu fiyat bandinda ios platforumunda iphone 5s oldugu icin hala stabil oldugunu belirtmekle birlikte artik sifirinin almak icin cihaz baya yaslandi onu belirtelim. O nedenle android platformundan bir urune gecelim.

Bu fiyat bandindaki en iyi urun lg g4. Fakat g4'un kuti uzerinde yazan S/N: 505K..../ 509K.... arasi surumlerde basta bootloop kronik sorunu oldugu icin bu serilere hic bulasmayin. Eger 600k... vr ustu bir uretim numarasina sahip bir g4 bulursaniz 1300 tl bandinda kesinlikle alinir. 605K..... serisi cihazu uzun suredir aktif kullananima ragmen bir sorun tespit edilmedi. Ben isimi riske atmak istemiyorum g4 ile derseniz o zaman iki ihtimal kaliyor,

1- 999 tl'ye ya bir gm5plus yada 2150 tl'ye asus zenfone 2 32gb alin. Peki hangisini aliyim derseniz,

Daha iyi On kamera, daha iyi stabilite, daha iyi ekran, daha iyi kasa malzeme kalitesi ve tasarimsal incelik, guncelleme avantaji icin gm5plus alin.

Daha guclu donanim ve daha iyi ust seviye oyun performansi icin asus zenfone 2 alin.

Ikisi arasinda tercih cok kolay. Oyun oynayan bir kullanicimisiniz? Evet ise = asus zenfone 2 32gb, hayir ise= gm5plus.

2- Butceyi arttirmak. Butceyi 1500 tl'ye yukseltiyorsunuz hepsiburada'dan samsung s6 alin. Hee s6 kusursuz mu? Hayir degil ama cihazin tek eksi yani pil performansi. Geriye kalan butun konularda cok iyi. Exynos 7420, 3gb ram ile performans konusunda cok iyi. Exynos 7420 gecen senenin en guclu islemcisi. Ayrica en guclu olmasina ragmen sd810 gibi isi sorunuda olusmadi android platformunda. Gecen yil g4 gibi ekran ve kamera konusunda en iyiler icinde idi. Kasa malzeme kalitesi zaten guzel. Tek eksisi pil onuda artik yolda sarjin bitmesin istiyorsan bir power bank ile cozersin. Evde, iste,cafede, okulda zaten kendi sarj adaptoru ile sarjda tak 30-40 dk % 60 doluyor zaten.
Öncelikle cevabınız ve yardımlarınız için çok sağ olun başınızı ağrıtıyorsam kusura bakmayın

1- Zenfone 2 nin fiyatı vatanda 1.199tl o fiyatı yanlış yazdınız sanırım.
2-Sizce gm5+ ın arka kamerası nasıl insanlar kötü diyor ama ben onunla çekilmiş çok güzel fotoğrafları internette görüyorum yeterince tatminkar
3-Ve son olarak vibe p1 parmak izi sensörü ve 5000 mah lık bataryası ve sağlam oluşu gerekçesiyle gm5+ a tercih edilebilinir mi[gm5+ bir günü rahat çıkarıyor sanırım ama kötü yorumlar endişelendiriyor 1 günü çıkaran her telefon benim için yeterlidir(çok fazla telofon kullanmam sosyal medya filan)]

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Öncelikle cevabınız ve yardımlarınız için çok sağ olun başınızı ağrıtıyorsam kusura bakmayın

1- Zenfone 2 nin fiyatı vatanda 1.199tl o fiyatı yanlış yazdınız sanırım.
2-Sizce gm5+ ın arka kamerası nasıl insanlar kötü diyor ama ben onunla çekilmiş çok güzel fotoğrafları internette görüyorum yeterince tatminkar
3-Ve son olarak vibe p1 parmak izi sensörü ve 5000 mah lık bataryası ve sağlam oluşu gerekçesiyle gm5+ a tercih edilebilinir mi[gm5+ bir günü rahat çıkarıyor sanırım ama kötü yorumlar endişelendiriyor 1 günü çıkaran her telefon benim için yeterlidir(çok fazla telofon kullanmam sosyal medya filan)]

Yok ne kusuru,

1- Tekrar fiyati 1200 tl'yemi cekmisler. Ama ben baktigimda hafta sonuydu. Hatta gectigimiz hafta sonu baktim. Zamaninda note 4 icinde aynisini yapiyodur hafta ici 1900 tl hafta sonu 1800 tl den satiyorlar. Vatanin fiyat politikasi sanirim bu haftasonu daha cok ilgi var anlasilan.
2- Arka kamerasi kotu degil ama cok iyi de degil. Fiyatinin karsiligini veriyor. Ama on kamerasimi begendim. Internetten gm5+ ile cekilmis resimler az cok fikir edinmenizi saglar ama %100 guvenilirdir diyemem. Kendiniz inceleyin arka kamera performansini. Ayrica denk geldikce bende bakiyorum gm5plus ile cekilmis resimlere cogu gunduz acik ortamlarda isigin yeterli oldugu yerlerde. Bu kosullarda zaten kotu ceken makina yok onu da dusunun. Kendiniz bir inceleyin arka kamerayi. Ama fiyatinin karsiligini verdigi konusunda supheniz olmasin.
3- gm5plus 999 tl. Vibe p1 1300 tl. 100 tl parmak izi sensoru var diye verseniz, 100 tl'de pil performansi icin verseniz 1200 tl yapar. Vibe p1 sadece artilari ile on planda degil ama. Eksileride mevcut. Ekran parlakligi az mesela. Guncelleme destegi gm5+ gibi olmucak. Peki vibe p1'e 1300 tl verilirmi? Verilir. Sonucta guzel bir cihaz bak o konuda hakkini yememek gerek. Gm5+ alirsan vibe p1'e gore ekranin iyi olur, tasarimin iyi olur, on kameran iyi olur, gucelleme destegin hizli ve daha cok olur. Vibe p1 alirsan gm5+'a gore pil performansin daha iyi olur, parmak izi okuyucun olur.

Sonucta orta segment bir urun almak ise bu ozellikleri hatta yerine gore daha iyi ozellikleri sunan gm5+ alirdim. Butcemi arttirip vibe p1 alcagima butceyi adam gibi arttirir segement arttirir s6 alirim ithalatci garantili en azindan seviye atlarim. Vibe p1'den gm5+'a gecince dunyalar degismez veya vibe p1 yerine gm5plus alirsan dunyalari kaybetmezsin.

Pil konusunda da gm5+ tabiki vibe p1'in gerisinde kaliyor ama oyle cok cok kotu bir pili yok. Ekrani biraz fazla guc tuketiyor. Normal kullanimda sabahtan aksam saatlerini gorur. Gece saatleri icin 1 kere sarj edersin. Yogun kullanimda da 2 kere sarj edersin.

0749

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Yok ne kusuru,

1- Tekrar fiyati 1200 tl'yemi cekmisler. Ama ben baktigimda hafta sonuydu. Hatta gectigimiz hafta sonu baktim. Zamaninda note 4 icinde aynisini yapiyodur hafta ici 1900 tl hafta sonu 1800 tl den satiyorlar. Vatanin fiyat politikasi sanirim bu haftasonu daha cok ilgi var anlasilan.
2- Arka kamerasi kotu degil ama cok iyi de degil. Fiyatinin karsiligini veriyor. Ama on kamerasimi begendim. Internetten gm5+ ile cekilmis resimler az cok fikir edinmenizi saglar ama %100 guvenilirdir diyemem. Kendiniz inceleyin arka kamera performansini. Ayrica denk geldikce bende bakiyorum gm5plus ile cekilmis resimlere cogu gunduz acik ortamlarda isigin yeterli oldugu yerlerde. Bu kosullarda zaten kotu ceken makina yok onu da dusunun. Kendiniz bir inceleyin arka kamerayi. Ama fiyatinin karsiligini verdigi konusunda supheniz olmasin.
3- gm5plus 999 tl. Vibe p1 1300 tl. 100 tl parmak izi sensoru var diye verseniz, 100 tl'de pil performansi icin verseniz 1200 tl yapar. Vibe p1 sadece artilari ile on planda degil ama. Eksileride mevcut. Ekran parlakligi az mesela. Guncelleme destegi gm5+ gibi olmucak. Peki vibe p1'e 1300 tl verilirmi? Verilir. Sonucta guzel bir cihaz bak o konuda hakkini yememek gerek. Gm5+ alirsan vibe p1'e gore ekranin iyi olur, tasarimin iyi olur, on kameran iyi olur, gucelleme destegin hizli ve daha cok olur. Vibe p1 alirsan gm5+'a gore pil performansin daha iyi olur, parmak izi okuyucun olur.

Sonucta orta segment bir urun almak ise bu ozellikleri hatta yerine gore daha iyi ozellikleri sunan gm5+ alirdim. Butcemi arttirip vibe p1 alcagima butceyi adam gibi arttirir segement arttirir s6 alirim ithalatci garantili en azindan seviye atlarim. Vibe p1'den gm5+'a gecince dunyalar degismez veya vibe p1 yerine gm5plus alirsan dunyalari kaybetmezsin.

Pil konusunda da gm5+ tabiki vibe p1'in gerisinde kaliyor ama oyle cok cok kotu bir pili yok. Ekrani biraz fazla guc tuketiyor. Normal kullanimda sabahtan aksam saatlerini gorur. Gece saatleri icin 1 kere sarj edersin. Yogun kullanimda da 2 kere sarj edersin.

Hocam peki bu s6'nın kronik sorunu falan var mı? İthalatçıyla almaktan korkuyorum ben kronik sorun vardır diye. Bir de iphone 6'dan fazla gider mi şarjı s6'nın?

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Hocam peki bu s6'nın kronik sorunu falan var mı? İthalatçıyla almaktan korkuyorum ben kronik sorun vardır diye. Bir de iphone 6'dan fazla gider mi şarjı s6'nın?

Samsung s6 uzun zamandir piyasada olan bir urun. Urunu incelemek, performansina bakmak, kamera ve ekran konusunda kurcalamak icin bir sure elimize gecti ve cihazda pil performansi disinda kotu olan bir noktaya rastlamadim. Tabi tasarimsal detaylar falan zevkler renkler. Ama kasa malzeme kalitesi tam bir kalite. Cihazi inceledikten sonra begendigimiz icin pil performansinin kotu oldugunu ifade ederek tavsiye ettik. Cevremizde edinenler oldu hemde fazlaca hicbirinden kronik sorun adina olunsuz bir geri bildirim almadim. Yani kronik sorunu olmayan bir urun. Ki olsaydi zaten piyasada hemen calkalaniyor kesinlikle duyulurdu. Pil peformansinin iyi olmadigini belirterek tavsiye ederim. Ithalatci garantili olanlar 1500 tl civari. Samsubg TR olanlar 1600-1650 tl'ye satiliyor internette ve esnaf telefoncularda sahibindende ilanlari mevcut. Kronik sorunu olan bir cihaz olmadigi icin ithalatcida sorun olmaz diyr dusunuyorum. Ama butceniz elveriyorsa samsubg TR garantili urun tabiki tavsiyemizdir. Ayrica butceyi 1650 tl'lere cikarirsaniz o fiyat bandinda esnafta sony xperia z5 oldugunu da belirtelim.

Iphone 6'dan pili daha iyi gider mi? Ayni anda iki cihazda da ayni islemleri yapin pil suresini gormek icin. Ya basa bas skor alirsiniz yada iphone 6 daha uzun pil suresi verir. Cunku apple iphone 6'da islemciyi guc kullanimi konusunda egitti. O nedenle iphone 5s ile 6 arasinda dunyalar kadar performans farki yok. Ama pil suresi konusunda oldukca fark var. Ayrica ekran kilitli vaziyette s6'yi masaya birakin ayni sekilde iphone 6 yi da birakin. S6 nin pili daha cok azalcak. Ios sisteminin ekran kilitliyken pil tasarrrufu konusunda avantaji buyuk android'e gore.