Pis Nazi!

Deutsch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Selamlar,

7 yıldan beri Adolf Hitler hakkında araştırmalar yapar,yazılar yazar,kitaplarını okurum ve 7 yıldan beri insanlar beni Atatürk düşmanı olarak görüyorlar,doğru mu ?
Şu açıdan bak acaba her Türk Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirleriyle mi hareket etmek zorunda kendi fikirlerini (siyasi) ortaya koyamaz mı?Ben koydum ve bana bu şekilde baktılar,düşünmeyi becerebilenle düşünmekten korkan arasındaki fark tamda burada sanırım Karl Marx'ın barış dolu fikirlerini sevmemem sevememem benim suçum değil!Şundan eminim ki Onların aldığı nefes kadar benim Atatürk'e yaptıkları için teşekkür etmişliğim var fikirlerimden dolayı Atatürk'ü sevmemem söz konusu bile değildir içimdeki saygı ve sevgi sonsuzdur!

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
''Cumhuriyet, fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz.''

Mustafa Kemal Atatürk

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
Pis nazi :D bence haklısın dostum :)

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
Biz ona Almanya ya lider ol dedik o Dünyayı dize getirdi.

Deutsch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Peki ne öğrendin Hitler hakkında?

Abi şimdi ben bunu burda anlatamam yani bu başlık altında Dünya Tarihi ve Tarihin Askerleri diye bir seri açtım orda 12. konudayım doğru hatırlıyorsam 20 civarı Hitlere gelicem :) Ordan çıkartıcam baya bi yazı :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kafan iyimi?
Sacma sapan seyler yazmissin.
Cok derinlere dalmissin.
Sakin dalma bogulursun.
Bogulmasan yorulursun.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Öncelikle şunu kabul edelim.
Dünya tarihi boyunca ismi tarih kitaplarına geçmiş ya da geçmemiş sayısız lider geldi insanların başına.
Bu liderlerin sevenleri, nefret edenleri oldu.

İnkar edilemez ki bu liderler yaptıkları ile insanların hayatlarını doğrudan ve dolaylı olarak çok keskin şekilde etkilediler.

Hayatta hiç bir vasfı, başarısı, ismi olmayan bildiği kumsaldaki bir kum tanesi kadar olan insanların bu liderler hakkında söyledikleri tüm sözler aslından nereden bakarsanız bakın yalan ve yanlışlardan ibarettir.

Hani bir söz vardır, tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış derler ya işte o misal, bu liderlere abartılı övgüleri de dizseniz, en ağır küfürleri de etseniz etkisi okyanusa düşen bir kuş tüyünün etkisi kadar bile değildir.

Ne övgüler ile yükselirler ne küfürler ile alçalırlar. Onlar zamanında yaptıkları ile tarihe damgalarını vurmuşlardır bundan sonra söylenenler sadece laf kalabalığıdır.

Burada önemli olan ilkeli olabilmektir.
Sizin değerler birikiminizde önceliği nereye verdiğiniz önemlidir.

Önceliğiniz insan ise bir lidere farklı bir açıdan bakarsınız, din ise başka açıdan bakarsınız, milliyetçilik gibi ideolojiler ise farklı açıdan bakarsınız.

Söz gelimi önceliği din olan bir insan, tüm insanlığa faydalı hizmetleri ile tarihe geçmiş ancak bunun yanında din konusunda yasaklamalar getirmiş birisine tüm o faydalı işlere rağmen hoş gözle bakamaz.

Diğer bir açıdan bakacak olursak önceliği neredeyse ırkçılığa varacak noktada milliyetçi ideolojiler olan birisi kendi milletinin çıkarları doğrultusunda milyonlarca insanı göz kırpmadan katleden bir liderden kesinlikle gocunmayacaktır.

Burada hangisinin doğru olduğunu tartışmak yersiz bir uğraştan öteye gitmeyecektir.
İnsanlar değerler birikimini çocukluğundan bu yana yaşadıkları, gördükleri, duydukları, okudukları ve öğrendikleri ile oluşturur.
Bu birikim sonradan söylenenler ile öyle kolay kolay değişmez.
Değişmesi de gerekmez.

Bunların tamamen ötesinde, insanlar Hitler'e kötü diyor karşıtını söylersem ayıplanırım, kınanırım o halde Hitler kötüdür diyen;
Gelenekselleşmiş Atatürk düşüncesi dışında bir şey söylersem başım belaya girer o halde hiç karışmayayım diyen;
Ya da yarım yamalak bilgisiyle, sağdan soldan duyduğu saçma sapan bilgilerle Atatürk din düşmanıydı diyenleri ben konu dışında bırakıyorum.

Zira bu kişiler kendi düşüncelerini geliştirebilecek olgunluğa sahip olmadıkları için başkaları tarafından hazırlanmış kalıp düşünceleri ve sloganları sorgusuz süalsiz kabul edip kafayı yormayan uyuşuk tembellerdir ki bunlarla tartışmak konuşmak insana hiç bir fayda sağlamayacağı gibi ortadaki cehaletten kaynaklanan zarar görme durumu da cabasıdır.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Hitler üst düzey komutanlarıyla konuşup ıraktaki petrole ulaşmak için 2 yol önermiş türkiye ve rusya üzerinden oylama olmuş rusya demişler o yüzden rusyaya girmişler bu bilgi okuduğun bilgiler arasında var mı yoksa kurmaca mı?

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Wolfenstein oyunu oyna iyi gelir.Belki biraz nazileri sevmezsin.

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Kahrolsun.
Komünizm , Faşizm , Kapitalizm , Siyonizm , Emperyalizm , Kemal(izm) ve diğer izm'ler
Varolsun.
Atatürkçülük, Türkçülük , Milliyetçilik , Cumhuriyetçilik , Laiklik , İnkılapçılık, Halkçılık , Devletçilik

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
16 yaşındasın ve 7 yıldır araştırma yapıyorsun. İlginç...

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
[MENTION=28192]Elbruz46[/MENTION] her telden çalıyorsun ne olduğunu anlayamadim gitti.

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Büyük beyinler `` FİKİRLERİ ``
Küçük beyinler `` KİŞİLERİ `` Eleştirir. :)

Deutsch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Büyük beyinler `` FİKİRLERİ ``
Küçük beyinler `` KİŞİLERİ `` Eleştirir. :)

Vay çok sağ ol ya :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Kahrolsun.
Komünizm , Faşizm , Kapitalizm , Siyonizm , Emperyalizm , Kemal(izm) ve diğer izm'ler
Varolsun.
Atatürkçülük, Türkçülük , Milliyetçilik , Cumhuriyetçilik , Laiklik , İnkılapçılık, Halkçılık , Devletçilik

Forum en güvenli yer konuş :D Biber gazı filan yok :D

Deutsch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
16 yaşındasın ve 7 yıldır araştırma yapıyorsun. İlginç...

Evet öyle ilk olarak dayılarım kendi aralarında konusurdu bu böyle devam etti 2 yıl kadar nasıl birisi olduğunu biliyordum tabii Türk aklı kesin bilgiler olmadan eleştirmiş şu anda pek öyle olmasakda bu iki yılda işte dayılarımdan dedelerimden dinlemem CoD oynarken filan gösterirlerdi bana bak şöyleler böyleler diye sonra arkadaş ortamında 1 yıl kadar sonra o ortamda dağıldı sonra kitaplarını okudum HoI2DDay le devam etti sonra okulda yazılar yazdım internette yazılar yazdım çok fazla rehber hocasının yanına çıktım sonra Leonidas bilir (ismini vermiyorum korkma :D ) kalın kalın dosyalar hazırladım içinde resimleri ailesinin yaşantısı filan beni bu konuya iten ilk olarak ailede konuşmalardı zaman geçti hocalar mantıklı bir insan neden böyle şeyler yapsın diyince bunun üzerine gittim sonra fikirleri hoşuma gitti derken 7 yıl oldu :)
Evlensem böyle hatırlayamam :D :D :D Yani hikayesi tam olarak bu, ufak çocukken böyle şeylere kafam basmazdı doğru 9 yaşımdayken tanıştığım zaman diyelim o zamanda az çok bişiler biliyordum :)

Lєσηidαs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hazır "Wolfenstein" demişken ben indirdim ve kurdum onu fakat; :biggrin: oyun takıla takıla gidiyordu ama her saniye takılıyordu, 45GB boşu boşuna indirip kotayı bitirdim. :sneaky2:

Deutsch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Lєσηidαs;3417705 dedi ki:
Hazır "Wolfenstein" demişken ben indirdim ve kurdum onu fakat; :biggrin: oyun takıla takıla gidiyordu ama her saniye takılıyordu, 45GB boşu boşuna indirip kotayı bitirdim. :sneaky2:

Sistemin yetmiyordur. :D

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
[MENTION=408457]Deutsch[/MENTION] senin kullanıcı adın farklı değil miydi? Nasıl değiştirdin?

Deutsch

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@Deutsch senin kullanıcı adın farklı değil miydi? Nasıl değiştirdin?
Şey kardeşim şimdi NSDAP (Nasyonal Sosyalits Alman İşçi Partisi) anlamına gelmekte bu da siyaset olduğu için admin söyledi dedim bende o zaman Deutsch olsun böyle yaptı :) Forumu siyasetten uzak tutmak için yapılan bir şey :)