Piranha

RuNaL

Dekan
Reaksiyon puanı
71
birisi zevk olsn die attı galiba bunu yapanın duygusu yoktur kesin

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
bunu daha önce izlemiştim bir daha izleyemem doğrusu :(

Jengar

Profesör
Reaksiyon puanı
23
off çok kötü ya nasıl kaçmaya çalışıyo hayvan :(

ferotti

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bunun neresi doğa neresi kanun Allah aşkına ya >:(

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Fare için üzgünüm ama müzik güzeldi.O hayvanı o akvaryuma atanlar içinse söylenecek birşey yok herhal!

Downsat

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Adamın yaptığı hayvanlık ona lafım yok, yalnız bu doğanın kanunu. Oraya elini soksan o balıklar senin bütün elini yer. Yeme de bakalım, yemeyecek mi? İsteyenlerle deneyelim. :D :D

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Volkan Ta&#351 dedi ki:
Adamın yaptığı hayvanlık ona lafım yok, yalnız bu doğanın kanunu. Oraya elini soksan o balıklar senin bütün elini yer. Yeme de bakalım, yemeyecek mi? İsteyenlerle deneyelim. :D :D

Doğa o akvaryumun içi mi oluyor?  ;D ;D

Downsat

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Kanun nedir?
Açsan yemek bulmalısın. Yemeği buldun mu acımak yok. Yoksa aç kalırsın.

Piranalarda bu kanuna uyuyor. Farede onlar için bir yemek. Onu illaki yiyecekler.

Şimdi doğayı gördün mü? :D

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Evet kanun tam anlamı ile budur ;)

fırsatlar değerlendirilmeli mekan suni bir doğanın içi bile olsa sonuçta içindeki canlıdır ve acıkır.

Ama fare suyun içinde kendini ne kadar savuna bilirdiki hiç adil olmamış, olay bu bence  :D

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Bunun "duygu" ile alakası yok insanlıkla alakası var.

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
warkortali dedi ki:
Evet kanun tam anlamı ile budur ;)

fırsatlar değerlendirilmeli mekan suni bir doğanın içi bile olsa sonuçta içindeki canlıdır ve acıkır.

Ama fare suyun içinde kendini ne kadar savuna bilirdiki hiç adil olmamış, olay bu bence :D
Fare için oldukça acılı bir ölüm olmuş, orası kesin.Yinede adillikten bahsetmek komik. Hergün karnımızı etle doldururken, hergün onlarca hayvanın kafasını makinalarla keserken... Adillikten bahsederken kendimizi de bu işin içine katmazsak neye karşı ne kadar adil olabiliriz ki...
Bir hayvanın ölümünü izliyorsak bu kötü, gözümüzün önünde değilse ne ala...Derisi ayakkabı, eti gıda...
Öldür insanoğlu durduran kim?

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
@Volkan, doğanın kanunu diyorsun ama buradaki yorumlar "vahşi piranhalar! adiler! namussuzlar!" demiyor ki zaten :) Burada laf atılanlar fareyi o akvaryuma atanlar. Yani bizim vahşet dediğimiz piranhanın fareyi yemesi değil, adi birisinin o fareyi oraya atması ve bundan haz duyması.

@Tartarus, sen de farklı bir noktaya çekmişsin olayı. Konu farenin ölmesi değil, farenin işkence edilmesinin keyif unsuru yapılması.

Hepinizin bildiği bir bilgin der ki: öldüreceğiniz kuduz köpek bile olsa eziyet etmeyin.

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Elmacık, sanırım konuyu tam da olması gereken yere çektim.
Diğer mesajlarıda takip edersen konunun oraya nasıl geldiğini görebilirsin

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Mesajları ilk yazıldığında zaten teker teker okuyorum. :)
Konu hayvanın ölmesi/öldürülmesi değil; hayvanı gereksiz yere öldürmek ve daha önemlisi öldürürken işkence etmek, hatta bundan zevk almak.

Atıyorum savaşta bir insanı kurşunla öldürmek var, bir de sokaktan hiç bir neden yokken zorla kaçırıp evine hapsettiğin birisinin bedeninden her gün bir parça keserek öldürmen var. İkisi aynı kefeye konulabilir mi?

doctor

Asistan
Reaksiyon puanı
3
vay be! fareler yıllardır bilime hizmet etti, özellikle tıbba.

bence bu kadar haksızlığı haketmiyorlar..

Downsat

Profesör
Reaksiyon puanı
65
@ Elmacık
Elmacık bu videonun zevk uğruna çekilip çekilmediğini nereden biliyoruz? Önceki mesajlarıma bakarsan adamın yaptığına hayvanlık dedim. Belki de onlar bir belgesel için çekilen bir görüntüydü. Bu videoyu çeken belgesel hazırlayan yapımcılara bu görüntüyü satacaktı. Bunu bilebilir miyiz?

"Evet şimdi de bir Pirana balığının fareyi nasıl öldürdüğünü izliyoruz." der belgeselde. O sırada kimse o farenin oraya nasıl girmiş olabileceğine dikkat etmez. Tüm merak nasıl yiyeceğindedir. Şimdi konuya nereden baktığıma sanırım açıklık getirebildim.

Bu arada benden önce mesaj yazanlara bir cevap yazmadım. Direkt olarak videoya yazdım. Konuyu açan, "Acımasız adam fareye ne yapıyor" tarzında birşey demiş olsaydı ben konunun dışına çıkmış olurdum.

Ama videoda gördüğüm buydu. Herkes adamı gördü bense doğanın kanunu. Bunu değiştirebilir misin? ;)

isot

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Ya belgesel için ya da sadistlik için fare atılöış akvaryuma.ama amatörce çekim ve hiçbir açıklama olmayınca insanın aklına ilk olarak zevk(!) için yapılmış olarak geliyor.

Ama sende haklısın downsat.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Doğanın kanunu hakkında hemfikiriz Volkan. Aslında galiba diğer konuda da hemfikiriz. Yalnız ben bunun belgesel için çekildiğini zannetmiyorum, çünkü akvaryumda belgesel hiç görmedim :|

Downsat

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Elmacik dedi ki:
Doğanın kanunu hakkında hemfikiriz Volkan. Aslında galiba diğer konuda da hemfikiriz. Yalnız ben bunun belgesel için çekildiğini zannetmiyorum, çünkü akvaryumda belgesel hiç görmedim :|
Evet günün sorusu. Dışııııııııııınnnnnnn
Bu video hangi amaç için çekildi? :D