Pipi

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
249b.jpg
Pipi

Yazmayayım diyorum...

Haksızlığa dayanamıyorum.

Adamcağız, stadyum kiralayıp, helikopterle falan, alt tarafı 10 bin kişilik mütevazı bir sünnet düğünü yaptı.

Burnundan geldi.

*

Ayıptır, ayıp.

*

Dışişleri Bakanımız, palyaçolar tarafından taşınan tahterevalliyle getirdiği oğulcuğuna, saltanat töreni gibi sünnet düğünü yapmamış mıydı? Beş yıldızlı otelin göbeğine padişah otağı gibi yatak kurdurup, ayak ucuna da davetlilerin gönlünden kopanı bırakması için "altın sandığı" koymamış mıydı?

*

Neymiş efendim, stadyumda helikopterli sünnet yapan adamcağız, oğlunu evlendirirken F16’ya bindirecekmiş... Ne var bunda? O kadar parası varken, planöre mi bindirsin?

*

Oğulcuğunu 10 bin kişilik Uluslararası Lütfi Kırdar Kongre Salonu’nda evlendirip, gönlünden kopanları takmaları için Türkiye’nin bütün kodamanlarını kuyruğa sokan, düğün yemeğini Dolmabahçe Sarayı’nda yediren, bin 500’ünü Ankara’dan getirip, 4 bin polisi koruma için seferber eden, kapısında 4 ambulans ile tam teşekküllü itfaiye ekibi bekleten ve devletin televizyonu TRT’de yayınlatan... Bu ülkenin başbakanı değil de, Brunei’nin sultanı mıydı?

*

İmam böyle yaptıktan sonra, cemaatin böyle yapmasının ne sakıncası var?

*

Üstelik...

Koskoca Cumhurbaşkanı olmasına rağmen, oğlunu sessiz sedasız basit bir nikáhla evlendirip, elektrik parasını bile cebinden ödeyen Ahmet Necdet Sezer, halkımıza kötü örnek olan bu sorumsuz davranışı nedeniyle kınanmadı mı?

*

Bırakın zavallı adamın yakasını, çocuğun pipisini kardeşim!

Yetti gari, mütedeyyin insanlarımızın örf ve ananelerine bu kadar saldırdığınız...

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/9772756.asp?yazarid=249

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
aydın doğan ve çetesi yine işbaşında. 1 haftalık haber. yememiş içmemiş bunu nasıl başbakana mal ederiz diye düşünmüşler gece gündüz. ve yapmışlar gene yapacaklarını. bunun adınada, ''Yazmayayım diyorum... haksızlığada dayanamıyorum'' demiş. yenimi aklına geldi p.......k demezlermi adama.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Kanunen bir sakınca mı var? İsterse F16 da alır yapar. Adamlar akıllarınca düşmanlarını kendi silahlarıyla vurmanın derdinde. Yılmaz ÖZDİL'in eleştirdiği şeyler kanunen değil, İslami olarak yanlış; yoksa Yılmaz ÖZDİL müslüman mı ve şeriat gelmesini mi istiyor?!

Görünüşe göre öyle. Ya da bu, onların "şeriat gelecek" yaygaralarını yersizce ve sadece milleti korkutmak ve galeyana getirip koyunlaştırmak için kopardıklarının kanıtı. Çünkü eleştirecek bir şey bulamayınca "dini" eleştiri yapmaya başlamışlar. Nitekim isterse stadyumda değil denizin ortasında yapar düğününü, size ne? Bunun kanunen bir sakıncası yok, laikliğe de aykırı değil.. Dini olarak yanlış, ama bundan ötürü eleştirmeye hakkınız yok, zira İslami bir ülkede yaşamıyoruz, laik bir ülkedeyiz unuttunuz mu?

Reaksiyon puanı
1
Zaten F-16 söylemi ciddiye alınmayacak bir söylemdir. F-16 uçakları sadece ülke silahlı kuvvetlerinde bulunur, ve kiralanma gibi bir durumu sözkonusu değildir. Şahsi olarak F-16 yada herhangi bir savaş uçağı alma teşebbüsünde bulunamazsınız.

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
bulunur bulunur
parayla herşeyi satın alır bunun gibiler.(kanunen sakıncamı var diyen arkadaşa ithafen :) )

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Yahu argüman getirin arkadaşlar, boş eleştiri yapıyorsunuz maksat sadece eleştiri olsun. İsterse F16 ile kutlar isterse Boeing-747 ile. Bundan size ne? Yaptığı İslami olarak yanlış, ama size ne? "Kanunen sakınca mı var" sözüne ithafen bir şey söylediğinizi göremiyorum ben?

Yani nedir buna karşı savunmanız?

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Terazilastik, haklısın kullanamaz o ayrı konu, arkadaş "kanunen sakınca mı var diyen arkadaşa ithafen" demiş de bana ithafen söyleyebileceği bir şey göremedim yazısınıda; ben onu tuhaf karşıladım. İnsanlar ne kadar acayipleşti böyle.

"Parayla herşeyi satın alır bunun gibiler (kanunen sakıncamı var diyen arkadaşa ithafen )

Yani bunun neresi "bana ithafen" ki? Çünkü benim söylediklerimle alakası yok. İkinci olarak, parayla istediğini almak suç mu?

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
arkadaşım acaiplik bende değil sende.

"Kanunen bir sakınca mı var? İsterse F16 da alır yapar." demişsin arkadaşta kanunen sakınca var demiş!
bunun neresini anlamadın sana ithafen olacak tabi başka kime olacak .

parayı sokağa atmak gereksiz harcama yapmak kanunen suç olmasa bile bana göre ahmaklıktır.
Tıpkı elektrikleri yada suyu boşa harcamanın ahmaklık olduğu gibi. (oh parası olan akşama kadar elektrikleri açık bıraksın o zaman nasılsa parası var, bu nasıl bir mantıktır yahu belki basit bir örnek ama doğru.)
parası olan ama aklı olmayan insanları bir türlü anlayamıyorum
sadece kendi parasını harcamıyor herif safi zarar.
o yüzden parası var istediği yapar mantığına her mantıklı türk insanı gibi karşıyım.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Selamlar.

parayı sokağa atmak gereksiz harcama yapmak kanunen suç olmasa bile bana göre ahmaklıktır

Hah şöyle de. :) Kinayeyi anlamıyorsunuz ki arkadaşım, her kinayede, her tarizde açıklama yapacaksak edebi sanatlar niye olmuş? :) İşte kendi ağzınla söylüyorsun, "kanunen suç olmasa bile ahmaklık", ama herkes senin bu söylediğin söyleyemiyor, çünkü itiraf değeri taşıyor. (Halk arasında israf deniyor bu olaya.)

Çünkü herkes kendine müslüman bu ülkede. Ben gucci giyerim, gemi de alırım, yatla katla da dolaşırım, ama Ali BABACAN yapamaz.. Yani ellerinde eleştiri için hiç bir malzeme kalmıyor, çünkü bu yönden eleştirseler kendileri de güme gidecekler. Başka nasıl eleştirebilirler? Dini olarak..

Kanunen, parasını ödeyen gece gündüz elektriğini açar, suyunu sokağa da saçar, yat da kat da alır, F16'ya da biner, uzaya da çıkar, stadyumda da düğün yapar. Kanunen hiç kimse ama hiç kimse karışamaz. Bunların bir kısmı da gerçekten ahmaklıktır, ama dediğim gibi, bunlarla aynı mukabelede bulunanların böyle bir eleştiri hakkı olamaz; zira bu eleştirileri "laikliğe aykırı". Çünkü "ahlak" kavramı din bazlıdır, yoksa kanunlarda düzenlenmemiş fiilleri yapmak suç teşkil etmez. Yani kanunlar "ahlak" diye bir şeyi muhatap almazlar, onun için ahlak "din" tabanlıdır. O halde birisini kanunen suç sayılmayan bir şeyden ötürü eleştirmen, onun din anlayışını eleştirmendir; buna da hakkın yoktur. Laik bir ülkedeyiz çünkü.

Peki bütün bunları niye yazıyorum? İnsanlar kendi kurdukları tuzaklara düştükleri için. Kendi koydukları kurallara şimdi kendileri mızıkçılık yaptıkları için. Hiç kimse kusura bakmasın, sistemleri bu hale sizler getirdiniz, dolayısıyla da stadyumda düğün yapmasına da uzaya gitmesine de karışamazsınız. Yani bu oyunda "hep sen ebe ol, hep ben kural koyayım, yakalanırsam kuralları kendi lehime değiştiririm" gibi bir şey söz konusu değil..

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
güzel.
oğlumuza gemicik almanın yada devletin parasıyla bilmem kaç tane polisle(bunlar aynı zamanda o sırada devlete hizmet için bulunan memur kişiler) orda burda düğün yapmanın yanlış olduğu konusunda hemfikiriz çünkü harcanan para senin benim param.
(zaten kanuna aykırı bile olsa nasılsa bir kılıf bulunuyor bu konu çokta mühim değil)

suyu boşa harcama örneğini verirken asıl anlatmak isteğim şuydu
suyunu boşa harcayan zengin kişi aynı zamanda benim suyumuda tüketiyor o yüzden kimse karışamaz mantığı bana ters geliyor. o yüzden karışırım :) özelliklede harcanan devletin parasıysa.

haberin taraflı olduğu ortada zaten bu eleştirilebilir tabi ama haberin anlatmak isteği son derece doğru. ("bana göre" diyimde olay tatlıya bağlansın :) )

edit:araya mesaj girmiş yazdıklarım elmacığın mesajına ithafendi :D