- Reaksiyon puanı
- 1,117
Bugün işlemci macununu yenilemeye karar verdim. (Vermez olsaydım.)
Macunladıktan sonra işlemciyi sokete bıraktım. Soket kilidini unuttum, soğutucuyu takmaya çalışırken işlemcinin pinlerini yamulttum.
İğneyle, eğilen pinleri düzeltmeye çalışırken 3 pin kırıldı. Sokete de oturmadığı için kaldırdım attım çekmeceye.
İşlemci tavsiyesi konusu açacakken, söyle rahatla'da @Lazzz'ın
önerisiyle yeniden aldım iğneyi elime, uzun bir uğraş sonucu işlemciyi sokete oturtmayı başardım.
(Soğutucuyu takmak için 1 saat uğraştım yine.)
Bilgisayarı açtım, yeni işlemci vs. uyarısından sonra bios'tan çıktım ve masaüstü göründü.
Üç pin kırık olmasına rağmen bu işlemcinin çalışmasına açıkçası çok şaşırdım.
(Köşede yan yana 3 pin)
İşlemci: Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
Bu işlemci eskisi gibi çalışmaya devam edecek mi? Sistem açısından bir sorun yaratacak mı? Sanırım zamanla ortaya çıkacak.
Macunladıktan sonra işlemciyi sokete bıraktım. Soket kilidini unuttum, soğutucuyu takmaya çalışırken işlemcinin pinlerini yamulttum.
İğneyle, eğilen pinleri düzeltmeye çalışırken 3 pin kırıldı. Sokete de oturmadığı için kaldırdım attım çekmeceye.
İşlemci tavsiyesi konusu açacakken, söyle rahatla'da @Lazzz'ın
Bir kaç pini kırık olsada amd işlemciler çalışabiliyor, çöpe atma. Kalanları düzelt yerine tak çalışabilir.
önerisiyle yeniden aldım iğneyi elime, uzun bir uğraş sonucu işlemciyi sokete oturtmayı başardım.
(Soğutucuyu takmak için 1 saat uğraştım yine.)
Bilgisayarı açtım, yeni işlemci vs. uyarısından sonra bios'tan çıktım ve masaüstü göründü.
Üç pin kırık olmasına rağmen bu işlemcinin çalışmasına açıkçası çok şaşırdım.
(Köşede yan yana 3 pin)
İşlemci: Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
Bu işlemci eskisi gibi çalışmaya devam edecek mi? Sistem açısından bir sorun yaratacak mı? Sanırım zamanla ortaya çıkacak.