• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Ping ve Lag...

kaanstyla1903

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
Herkeste olduğu gibi benimde ping sorunlarım var. Ve bu ping sorunları aşırı Lag'a sebep oluyor. SpeedTest'te ping aralığım 20-30 çıkıyor , fakat oyunlardada 100'ün altına düşmüyor. Ne yapmam gerekiyor ? Teşekkürler...

MPV0Zk.png

Minecraft'taki ping...
jvg8D9.png

CS:Source'daki ping...
jvg8M9.png

Oyun oynarken evine en yakın sunucuyu bulup bağlanman gerekiyor. Mesela speedtest.net'de Türkiye içi bir sunucu seçtiğin için ping az görünüyor.

J7ZOLB.png

Abi o zaman rezalet ya. Erzurum' da oturuyorum ve en yakın sunucuyu Erivan ( Ermenistan Başkenti ) olarak görüyor ve değerler böyle. Yani ben buna göre mi her işlemi gerçekleştiriyorum ?

Uzaklık, sunucu kalitesi, kendi modeminden ya da internetinden kaynaklı düzensizlikler, yurt dışı çıkışlardaki problemler, hava koşulları vb. birsürü etkeni var. Türkiye içi sunucu bulman daha iyi olur. Ev derken komple Türkiye olarak düşün onu (eksik belirtmişim sanırım). Gidip de Erivan'dan sunucu bulmana gerek yok illaki.

Abi ilk attığım resim Ankara sunucusuydu. İkinciside en yakın sunucuydu.

Öyle olmuyor işte he zaman. Mesela Almanya'dan birkaç sunucu seçip hız testi yap veya farklı Avrupa ülkelerinden.

Abi şimdi benim internetimin hasını gösteren sunucu hangisi onu öğrenmek istiyorum ? Erivan mı ?

Hangi oyunu oynuyorsun ? Oyunda sunucu seçenekleri var mı? Avrupa sunucuları her zaman iyi sonuç verir.

Ya şuanda Minecraft'a sardım. Oynadığım sunucu ise iyi ping veriyor.