Ping sorunu

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,897
Arkadaşlar merhaba telefondan free fire oynuyorum. Mobil veri ile oynayınca sıkıntı yok ancak wifi ile ping 999 oluyor ve ya 550 civarına iniyor tekrar çıkıyor. Sorun hesaptadır demiştim ama yeni hesaptada bir süre sonra aynısı oldu. İp ban falan mı yemişim? Nasıl düzeltirim?

Laufeyson

Rektör
Reaksiyon puanı
13,029
Sorun internetinizde tahminimce.
Hız testi sonucu yapar mısınız?

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,897
Sorun internetinizde tahminimce.
Hız testi sonucu yapar mısınız?
İnternette bir sıkıntı yok. Oyunda 999 oluyor 550 civarına düşüyor fakat daha da inmiyor tekrar çıkıyor. Pingim 999 falan değil hız testi yaptığımda. Oyun da da ping varmış gibi ?.

Laufeyson

Rektör
Reaksiyon puanı
13,029
İnternette bir sıkıntı yok. Oyunda 999 oluyor 550 civarına düşüyor fakat daha da inmiyor tekrar çıkıyor. Pingim 999 falan değil hız testi yaptığımda. Oyun da da ping varmış gibi ?.
Normal ping testi ile oyundaki ping farklı olacaktır, ki öyle zaten.
Oyunda oyunun sunucusuna bağlanıyorsunuz, bu uzak da olabilir yakın da.
Ama internetteki testte en yakındaki sunucuya bağlanıyorsunuz bu nedenle ping az çıkıyor.

speedtest.net üzerinden hız testi yapabilir misiniz?

Sorunu şöyle özetleyeyim: Mobil veri daha hızlı olduğu için ping olmuyor, ev internetinde ise bir tık daha yavaş olduğu için gecikme yaşanıyor. Bunda wifi ile bağlanmanın da etkisi var.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,897
Pingim 12 MS çıktı. Bu kadar fark olur mu ki? Server değiştirme işe yarar mı?
Ama internetteki testte en yakındaki sunucuya bağlanıyorsunuz bu nedenle ping az çıkıyor.

Sorunu şöyle özetleyeyim: Mobil veri daha hızlı olduğu için ping olmuyor, ev internetinde ise bir tık daha yavaş olduğu için gecikme yaşanıyor. Bunda wifi ile bağlanmanın da etkisi var.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,897

Ve şunu da ekleyeyim; ping 999 olup 570 civarı olup sabit kalıyor sonra tekrar çıkıyor bu hiç düşmüyor.

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Bu kadar fark olur mu ki?
Tabiki olur. Çünkü hız testinde kendi servis sağlayıcınıza ait en yakındaki sunucuya bağlanıyorsunuz. Ancak muhtemelen oynadığınız oyunun sunucusu türkiyede bile değil. Bu yüzden yüksek ping almanız normal ancak 999 kadar yüksek almanız normal değil tabiki. Telefonun wifiden başka bir kablosuz özelliği açık mı bluetooth gibi? Modeminiz ne kadar yakın size? Modeminiz eski mi? Bu ve bunun gibi pekçok etken var wifi bağlantı kalitesini etkileyen.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,897
Tabiki olur. Çünkü hız testinde kendi servis sağlayıcınıza ait en yakındaki sunucuya bağlanıyorsunuz. Ancak muhtemelen oynadığınız oyunun sunucusu türkiyede bile değil. Bu yüzden yüksek ping almanız normal ancak 999 kadar yüksek almanız normal değil tabiki. Telefonun wifiden başka bir kablosuz özelliği açık mı bluetooth gibi? Modeminiz ne kadar yakın size? Modeminiz eski mi? Bu ve bunun gibi pekçok etken var wifi bağlantı kalitesini etkileyen.
Modemimizi daha geçen yeniledik. Sadece pil tasarrufu açık.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Download hızı kaç peki?
6mbps civarı idi galiba.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,897
Evet normal o zaman.

Wifi ile bağlanıyorsunuz sanırım. Modeme olan uzaklığa bağlı olabilir. Bir de yakında deneme imkanınız var mı?
Yakında sayılırım zaten. Oda farkı var ama uzak değil bence.

Modemin olduğu odada test yapar mısınız? Hem hız testi hem de oyundaki ping testini modemin olduğu odada gerçekleştirin lütfen.
Peki. Yapıyorum.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,897
Arada 1-2 duvar bile olsa ciddi fark ediyor. 200mbps internetimi 2 yan odada wifi6 ve 5ghz bandında bağlanmama rağmen 50mbps olarak ancak alabiliyorum düşünün.
Evet normal o zaman.

Wifi ile bağlanıyorsunuz sanırım. Modeme olan uzaklığa bağlı olabilir. Bir de yakında deneme imkanınız var mı?
IMG_20210228_212558.jpg

Ancak muhtemelen oynadığınız oyunun sunucusu türkiyede bile değil.
Avrupa yazıyor.

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Paketiniz 24-25 olmasına rağmen modemin olduğu odada bu hızı almanız normal değil. Farklı bir cihazla hız testi yapmanız mümkünse onu da yapmanızı öneririm. Bir de kablo ile bağlanmanızı öneririm bilgisayarınıza. O şekilde de test edin. Eğer kabloya rağmen aynı sonucu alırsanız superonline müşteri hizmetleriyle görüşmenizi tavsiye ederim.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,897
Paketiniz 24-25 olmasına rağmen modemin olduğu odada bu hızı almanız normal değil. Farklı bir cihazla hız testi yapmanız mümkünse onu da yapmanızı öneririm. Bir de kablo ile bağlanmanızı öneririm bilgisayarınıza. O şekilde de test edin. Eğer kabloya rağmen aynı sonucu alırsanız superonline müşteri hizmetleriyle görüşmenizi tavsiye ederim.
Telefon ile oynuyorum oyunu ?.

Evet yakınlaştıkça hız artıyor. Oyunda deneme imkanınız var mı?
Tamam deniyorum.

Reaksiyon puanı
10,549
Denemen için iki yöntemde ben söyliyim. Modeme hiç bir cihaz bağlı olmasın. (tel,tv,pc vb.)
Sadece telefonunu bağla oyundaki pingini bir daha test et.
Bir diğer seçenek olarak aynı şartlarda farklı cihazla denemen iyi olur.

Bu arada ping değeri kadar jitter değeride önemlidir. Hız testlerinde ping&jitter düşükse ve yukarıda bahsettiklerime rağmen ping devam ediyorsa sebep oyun serverı kaynaklıdır.

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Telefon ile oynuyorum oyunu ?.
Biliyorum. Sorunun internet sağlayıcınızda olup olmadığını anlayabilmek için bilgisayar gibi kablo ile bağlanabilen bir cihazda kablo ile test yapmanızı önermiştim. Çünkü modemin dibindeyken paketinizin yarısı kadar hız almanız normal değil.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,897
Biliyorum. Sorunun internet sağlayıcınızda olup olmadığını anlayabilmek için bilgisayar gibi kablo ile bağlanabilen bir cihazda kablo ile test yapmanızı önermiştim. Çünkü modemin dibindeyken paketinizin yarısı kadar hız almanız normal değil.
Evet yakınlaştıkça hız artıyor. Oyunda deneme imkanınız var mı?

IMG_20210228_213633.jpg

Telefondan bir sıkıntı olur mu? Pil tasarrufum da açık

Laufeyson

Rektör
Reaksiyon puanı
13,029

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,897
Modemin dibindeyse bu Ping değeri sorun var demektir. Tam olarak anlamak için yukarıda da belirtildiği gibi bilgisayardan ethernet ile test etmeniz daha iyi olur.

Ayrıca bağlı cihaz sayısı da etkiliyor tabii.
Evde TV+ var. Şu an aktif olarak internette olan 2-4 cihaz var. Normalde 7-8 cihaz bağlanıyoruz.