Pilde Çalışırken Laptop Çok Yavaş

WhereIsMyMind

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi prize takılı olmadığında oyunlarda ciddi fps düşüşleri, tarayıcıda kesik kesik donmalar, video izlerken hafif kasmalar yaşıyorum.Güç modu High Performance olduğu halde durum böyle.

Sistem özelliklerim
Windows 8.1
Core i5 4200H 2.8 GHZ
8 GB RAM
GeForece GTX 850M (128bit)

olduğu halde atıyorum lol oynarken en düşük ayarda bile 30 fps sabit. Diğer arkadaşlarım da pilde oynarkan durum böyle değil. Farklı birkaç ayar mı yapmam gerekiyor ?

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Aynı ekran kartına sahip laptopa sahibim geçen gün üçlü priz bozulunca kısa bir süre pilden kullandım, lol de en full hd yüksek ayarlarda 45 fps aldım. Bunun dışında tarayıcılarda videolarda değişen birşey olmadı. Şöyle birşey söz konusu pilden çıkınca onboard ekran kartını geçiş oluyor büyük bir ihtimal işlemcilerimiz farklı olduğu için onboard kartlarımızda farklı. Zaten pil ile oyun oynamak mantıklı değil tam performans almak istiyorsan her zaman şarjda olacak. Bunun dışında nvidia denetim masasından pildeyken 850m devreye sokmaya yarayan ayar olabilir.

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Denetim masasında güç ayarlarından pilde kullanırken işlemcinin yüzde kaç kullanılabileceğini seçebiliyosun. Daha uzun batarya ömrü için bu 30% civarında tutulmuş olabilir. Oradan 100% e getirebilirsin ama bu sefer de pilin çok hızlı tükenir

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
güç ayarlarını her ne kadar yükseltmiş olsan bile batarya cihazda aktif durumda iken güç kablomuz bağlı durumda aldığımız performansı beklememiz lazım. yeni nesil işlemcilerde normal durumda oyun vs oynarken cihaz zaten 3000 mah (3Amper) güç çekmektedir opsiyonel olarak.

bataryanız dolu vaziyette aldığınız amper miktarıdır bu. haliyle batarya zayıfladıkca ve yüzde azaldıkca performanceda bu durumdan o kadar etkilenir.

bataryalar içinde mosfetler ve smd kapasitorler ile çekilen amper her ne kadar desteklensede yüksek voltaj üzerinden düşürülen mosfet voltaj kadar sağlıklı olmaz.

haliyle işin özeti batarya oyun oynamak için değil office kullanımları içindir. çok fazla oyun ve fps demek kısa süreli batarya demek.

bir dost.