Pilates Boy Uzatıyor

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
523
‘Boyum kısa’ diyenlere, müjde! Yeni sporunuz ‘Pilates’ sayesinde, boyunuzu 3 haftada 2 santimetre kadar uzatabilirsiniz…

ABD’de son yıllarda adından en çok söz ettiren spor dallarından biri ‘Pilates.’ Bu yeni moda sporun dersleri ülkemizde Planet Spor Merkezi’nde Amerikalı Judy Ataman ve Nükhet Eczacıbaşı tarafından veriliyor.

Ataman, bale yaparken iki dizini incittiğinde tanışmış bu sporla. Amerika’da üç yıl çalıştıktan sonra da sertifika alarak uzman seviyesine gelmiş.
Yoga’dan esinlenerek ortaya çıktığı belirtilen Pilates için şunları söylüyor Ataman: “Bu sporda 5 değişik alet kullanılıyor. Önce ders almak isteyen kişinin vücuduna bakılıp uygun hareketler saptanıyor. Amaç vücudu forma sokmak ve duruşu düzeltmek. Hareketler genelde çok ağır. Yoga ve stretch de içeriyor.”

Devamlılık şart
Pilates’in en önemli özelliği, tüm vücudu esneterek omurların arasını açması. Böylelikle vücutta zamanla meydana gelen yığılmaları yok ediyor ve boyu uzatıyor.
Haftada en az iki kez Pilates yapan bir kişinin boyu, 3 haftada 2 santimetre uzuyor. Omurganız ne kadar açılabiliyorsa o kadar uzayabiliyorsunuz. Formunuzu korumak ve tekrar yığılmayı engellemek için bu spora devam etmek gerekiyor.

kaynak

mperk

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Bir uzmandan pilates hakkında yorum almak lazım doğumu acba ?

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
pilates yapmadan 190 boyum oluyosa pilates kullansaydım kaç olurdu çok merak ediyorum..

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
523
uzmanı bilemem ama sahsen denedim 2 cm fark

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
523
her sabah tvde ebru sallının pilates dersleri var:D

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
hiç bir spor egzersiz boy uzatamaz içinde kalsiyummu varmış ki uzatsın plates sadece kasları uzatıyor oda belirli miktarda boş şeyler bunlar

Pilates boy uzatır mı? - UZMANTV
3 haftada 2 santimetre uzuyor. Omurganız ne kadar açılabiliyorsa o kadar uzayabiliyorsunuz. Formunuzu korumak ve tekrar yığılmayı engellemek için bu spora devam etmek gerekiyor.
yazıyo zaten burda
kasların uzaması ya da esnemesiyle boy uzaması aynı şey değildir sporu bıraktığınız anda çökersiniz

cengaver51

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
169
3 haftada 2 santimetre uzuyor. Omurganız ne kadar açılabiliyorsa o kadar uzayabiliyorsunuz. Formunuzu korumak ve tekrar yığılmayı engellemek için bu spora devam etmek gerekiyor.
yazıyo zaten burda
kasların uzaması ya da esnemesiyle boy uzaması aynı şey değildir sporu bıraktığınız anda çökersiniz

ordaki yazı nekadar sağlıklıdır tartışılır uzman olanlarda boy uzatmayacağını söylüyor internettten araştırdım biraz da uzar diyen yok hiç

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
ordaki yazı nekadar sağlıklıdır tartışılır uzman olanlarda boy uzatmayacağını söylüyor internettten araştırdım biraz da uzar diyen yok hiç
onu diyorum bende boy uzamıyo kas uzuyo esniyo beldeki çıkıntılara görede boy uzamış gibi zannediliyo ama aslında uzayan boy değil kas platesi bıraktıktan 1 hafta sonra tekrar fısss :D

mperk

Profesör
Reaksiyon puanı
55

Sizin kastettiğiniz boy uzaması kemiklerdeki uzama şuan günümzde bu pek mümkün değil çok riskli amelytlar var sakat kalma ihtimali olan amelyatlar bu kadarını duymuştum..
Fakat sizin verdiğiniz uzman tv videosunda da belirtilmiş yamuk olan omurgayı düzeltiyorlar yani normalde bir uzama yok fakat yamuk düzeltilince egzersizlerle doğal olarak uzun gözüküyor..
Bilmiyorum anlatabildim mi

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
ya abi zaten bel kaslarına çalışırsan sürekli (yani beldeki kas yoğunluğunu arttırırsan) istesende kambur duramazsın

seedless

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Zaten boyum 1.82, sokaktaki insanlarin %90'i benden kisa. Hic gerek yok boyle seylere bana gore tabii :D

cengaver51

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
169
Sizin kastettiğiniz boy uzaması kemiklerdeki uzama şuan günümzde bu pek mümkün değil çok riskli amelytlar var sakat kalma ihtimali olan amelyatlar bu kadarını duymuştum..
Fakat sizin verdiğiniz uzman tv videosunda da belirtilmiş yamuk olan omurgayı düzeltiyorlar yani normalde bir uzama yok fakat yamuk düzeltilince egzersizlerle doğal olarak uzun gözüküyor..
Bilmiyorum anlatabildim mi

omurgayı düzeltiyor zaten bu kaslarla ilgili ama normal bi şekilde kemik uzaması mümkün değil omurgayı düzgün tuttuğu için boy doğal olarak uzun gözüküyor