• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

PiBook - Projem

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Sitede hemen hemen , beni tanıyanlar Raspberry Pi 2'ye ne kadar ilgili olduğumu da bilir.Uzun zamandırda belli aralıklara forumda diz üstü bilgisayar konusu açıyorum ki zaten para biriktiriyordum.İnternette araştırma yaparken bir çok şeye rastladım.Raspberry Pi 2 'den dizüstü bilgisayarlar :mrgreen:

maxresdefault.jpg

Bu bilgisayar gayet hoşuma gitti , şahsen zarif bir cihaza benziyor.Videosu var , istenirse paylaşırım.Her neyse , bende bir Notebook yapmaya karar verdim ama bir çok sebebe takıldım.Misal ; Oyunlarımı açarmı, ne kadar stabil olur.

Daha sonra bir kaç video izledim , oyun konusunda en fazla rahata eriştiren video bu oldu :

[video=youtube;T_PxW2G_ukY]https://www.youtube.com/watch?v=T_PxW2G_ukY[/video]

Evet , eğer küçücük cihaz bu oyunları oynatıyorsa benim elimde patlayan her şeyi oynatacaktır.Üstüne birde 32 GB'lık bir USB lehimler bağlarsam Depolamada da sıkıntı çekmeyeceğim.Kasasını marangozda kendim kestiririm, oda mantıklı olur.Ayrıca Raspberry Pi 2 en zor şartlarda bile 10 Sene yaşayabilirmiş.

Birde üstüne diğer notebooklarla karşılaştırma yaptım.700TL'ye HP bilgisayardan daha ucuz bir bilgisayarım olacak , hemde daha güzel performans sağlayacak.Ben böyle düşündüm en azından.En fazla 300 TL tutacak çünkü , sizce yapmalı mıyım ? Sizde bir şeyler yazarsanız bana destek olursunuz.Teşekkürler.

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
İyide orada oyunu oynatıyor demiyor ki stream ediyor yani akış sağlıyorlar :D Sen telefondaki bir oyunu tv üstünden oynamanı sağlıyor :D

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Nasıl yani , ben anlamadım olayı pek.

[MENTION=425956]Mustafa.Demiral[/MENTION] yardımcı olurmusun ?

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Mesela playstatiton'ı televizyona bağlamış gibi. Rasberry burada televizyon işlemini görüyor.

bud

Forumdan uzaklaştırıldı
Reaksiyon puanı
1,710
Nasıl yani , ben anlamadım olayı pek.

@Mustafa.Demiral yardımcı olurmusun ?

Oyunu oynatan RaspBery Pi'nin donanımı değil. [MENTION=104135]seckyn[/MENTION] ın dediği gibi. Laptop yapma işine bakarsak bu senin için güzel bir tecrübe olur. Günlük işlerini yapar, film izler, internette sörf yaparsın. Birkaç tane de RaspBery'nin açabileceği oyun oynarsın. Programlama vesaire yapabilirsin bildiğin gibi.
Ama alabileceğin bir laptopun yerini tutmaz. Laptop almak yerine böyle yapıcam diyorsan bence mantıklı olmaz. Ama dediğim gibi güzel bir tecrübe olur. Laptop tarzı yerine bilgisayar kasası gibi kaplasan da güzel olur içerisine farklı şeyler eklersin. Yaratıcılığına kalmış.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Quake III Falan oynatıyor , Mb Warband oynatıyor , ama ben elimde patlayan oyunları oynamasıda lazım.Biraz daha araştırmaya devam

====================

Aslında RetroPie ile Raspbian bir arada kurulabiliyorsa , benim işime çok yarar.Ama steam tabanlı kullanmamı amaçladım.Yinede videoyu göstereyim :

[video]https://youtu.be/Cn7WWqWjABQ[/video]

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
raspberry pi ın üretilme amacı elektronik cihazları daha akıllı tasarlayabilmektir. günlük kullanım için pek de yeterli cihazlar değiller. raspberry pi 'ı fullhd video,, ve tarayıcıda gezinmek zorlar fakat kameralı ve uzaktan kumandalı bir quadcopteri işletmek zorlamaz. bu yüzden üzerinde dijital giriş çıkış portları var

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Raspberry Pi diğer bir alanda Dünyanın en ucuz bilgisayarıdır ama.Herneyse.Nvida 2010'da harici ekran kartı üretecekti güya.Hala yok.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
[MENTION=425956]Mustafa.Demiral[/MENTION] , ekran kartı alıp e-gpu yapmayı düşünüyorum sen ne dersin ?

Ama içeride olacak.İşlemciyede cüzi bir overclock , ben yine sanmıyorum oyun destekleyeceğeni.

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
pi ile yapılan bir notebook sadece yapılmak ve yaptım demek için yapılabilir. haricen kesinlinke hiç bir konuda tatmin etmez. pi nin amacı haberleşme ve kontrol üzerine kuruludur. haricen bir netbook havası yaratmaz.