Php'ye Yeni başladım bazı sorularım var

unalatasoy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Php'ye başlamadan Önce Wampserver Yüklemiştim sonra bazı nedenlerden dolayı kaldırdım. Fakat kodu www dosyasına yazıp localhost'a girerken kod ıle yapılan calısma localhostda acılıyordu . Şimdi Appserv Yükledim Bu biraz daha farklı kafamı karıştırdı açıkcası yine aynı sekılde test ıcın kodlarımı www dosyasında mı yazmam gerekıyor ? birde bunun arayüzünde yapılan calısmaları nereden bulabılırım bilen biri yardımcı olursa sevınırım .

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bence alışık olmadığın bir ortamda çalışmaktansa tekrar Wamp server kur. C:\wamp\www klasörüne yaptığın çalışmaları at. localhost/klasöradı şeklinde de çağırabilirsin yaptığın çalışmaları.

unalatasoy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam Wamp server sorunlu geldi biraz bana bilgisayar yenıden baslatınca cevrımdısı oluyor bazen arayüze gırmıyor portlar bırbırıyle çakışıyor düzgün bir hale getırdım fakat Appserv kullanımı daha iyi geldi tek sorun dedıgın gıbı bunda yaptıgım calısmalara nereden bakıcam bunları anlatıcak bırılerı lzm bana

mrtAkdeniz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarınızı test sunucusu olarak kullanıyorsanız çevrimdışı olması gayet normal, port açmaya da gerek yok. Dışarıdan erişim içindir çevrimiçi/çevrimdışı olayı. Kendi bilgisayarında çevrimdışı olsa bile localhost üzerinden erişim yapabilirsiniz.

İkinci olarak tüm servisler çalışmıyor, simge yeşil olmuyorsa çakışma problemi vardır, apache konfigrasyon dosyasından farklı bir porta yönlendirebilir, veya bu çakışma probleminin en başında yer alan "Skype" türevi programları işiniz olmadığı sürece kapalı tutarak sorunu çözebilirsiniz.

Üçüncü ve son olarak Appserv de yerel sunucu için wamp'dan aşağı kalmayan bir program olmasına karşın bileşenleri sürekli güncel olmuyor. Bunun yanında appserv klasörü altında "emin olmamakla birlikte, lakin uzun süredir appserv kullanmıyorum" httpdocs tarzı bir klasör olmalı. Orayı deneyebilirsiniz.

Düzenleme:
Sizin için az önce indirdim tekrar, baya değişiklik olmuş. Nitekim artık ayrıca bir yazılım yok, denetim masası denilen has yazılımından bahsediyorum. Bunun yerine elle kurulum şeklinde gerekli servisleri kurup ayarları oradan yapmanızı istiyor. C:\Appserv\www klasöründen de local dosyaları görüntüleyebilir, dosyalarınızı buraya atabilirsiniz. Lakin yeni başladığınızı belirtmişsiniz ve mysql client üzerinden yapacağınız değişiklikleri ve httpd.conf dosyasını nasıl düzenleyeceğinizi bilmediğinizi varsayarak size ısrarla WampServer öneriyorum.

unalatasoy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevabınız için çok teşekkür ederim wamp server'a tekrar yüklerim o halde .