Php'de Başlık Listeleme

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
12
İnanın 5 dakika boyunca problemimi en kısa şekilde anlatabilecek başlık aradım. bulamadım. yine en genel tanım "Php'de Başlık Listeleme" şeklindeydi.. neyse problemime geçeyim..

php'de yeni sayılırım. bir web sitesi hazırlıyordum sitenin görünümü şu şekilde

http://oi56.tinypic.com/2ljtic6.jpg

sağ tarafta başlıklar var. herhangi birine tıklayınca sol tarafta içerik açılıyor. sağ tarafta yeni eklenen başlıklar en üstte görünüyor. bunun yanı sıra ben mesaj gönderilen başlığında en üstte görünmesini istyorum.

yani sdn ya da sözlüklerdeki gibi.. güncel başlıklar ya da yeni açılan başlıklar en üstte olmasını istiyorum bununla ilgili mysql fonksiyonlarını inceledim pek bişey bulamadım.

yardımcı olursanız çok sevinirim.

bortu3

Asistan
Reaksiyon puanı
0
<?php

$sql = mysql_query("select * from konubaslıklarınıtuttuguntabloadın order by id desc");

while($veri = mysql_fetch_array($sql))
{
echo $veri["başlıklarınbulunduğusütunadı"];
}

?>

az açıklama yapıyım saten fonksiyonları internetten araştırırsın

mysql query ile tablondaki butun verileri çekmek istiyorum ancak en son konulana göre cekicek bunuda nerden anlıcak her konunun bir idsi bulunacak order by id desc komutu idsi en cok olandan az olana dogru cekiyor(order by id asc en kucuk id den en buyuge dogru ceker) while dongusuyle ise dizi olarak $veri değişkenine atıyoruz mysql_fetch_array fonksiyonu $veri değişkenine herhangi bi sütundaki veriyi cekme imkanı sağlıyor

bak tablon su sekilde olsun

id (otomatik sayı) konu_baslik(varchar(255)) konu_icerik(text(1000)) inş mysqlden az birşey biliyorsundur

ben buralardayım sorabilirsin aklına takılan şeyleri.

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
12
hocam verdiğin cevap için teşekkür ederim. ancak ben derdimi tam anlatamadım. şu an zaten order by id desc aktif durumda yani son eklediğim başlık her zaman en üstte görünüyor. yani sizin anlattığınız olayı zaten şu an uyguluyorum benim demek istediğim şu;

örneğin

ABCD isminde bir başlık açıldı
daha sonra EFGH isminde bir başlık açıldı

order by id desc aktif olduğu için tabloyu tersten okuyor ve en üstte EFGH başlığı görüntüleniyor. buraya kadar problem yok.

ancak ABCD başlığı altında birisi mesaj yazınca ABCD başlığının en üstte görünmesini istiyorum. İnşallah ne demek isteiğidimi anlatabilmişimdir. 1 haftadır bu konuyu araştırıyorum kafayı yiyecğim.

bortu3

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ozaman mesaj dediğin şeyler yorum oluyodur tahminim farketmez zaten

mesajlarınıda o tablonun içinde kullan ve mesajlarına da id ver

başlıkları mesajların order by id descine göre cek :)

son mesaj yazılan konu gelecektir ekrana

edit: aynı tabloda yapma ozaman mesajlara id veremessin farklı tabloda yap mesajlarına id ver hatta mesajlarını tuttuğun tablonda başlıkları içinde bi sütun açarsan direk ordan cekersin orayı hem vt az yorulur hemde iş kolaylaşır :)

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
12
:) onu bende düşündüm ama işin içinden çıkamadım müsaitsen msn'den bir görüşelim kodları vereyim sana bir dene istersen.

smokje

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tablonda bi alan olustur zaman vs. diye. yorum yazildiginda o alana date('d-m-Y:H-i') yi update et
sonra order by zaman desc ile sirala olur.