Php Yönlendirme (Yardım)

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Merhaba arkadaşlar, bir dosya linkini bi adrese yönlendirebilir miyiz acaba? Şöyle ki, diyelim şu adreste bir dosya var: www.abc.com/dosya.zip
bu adrese tıklayan bir kişi www.abc.com/indir.php adresine yönlendirilebilir mi?

amacım şu, bilirsiniz belki yazmış olduğum Transkript Hesaplama Programı var. Ben ilk zamanlar bu programın linki direk verip yaydım internete :) şimdi ise sistemi değiştirdim ve indirme sayılarını tutuyorum; ancak tabi ki direkt linkle gelenleri saydıramıyorum. buna bi çözüm bulmam lazım :) dosyanın yerini değiştiremiyorum, çünkü o zaman programın içindeki güncelleme modülünü değiştirmem lazım :) yardımlarınızı bekliyorum...

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Su sekilde bir yol olabilir.
Indirme sayfasi acildiginda kullanici dosya ismini ; http://site.net/allahneverdiyse.zip seklinde gorup, ( ismiekrana bastırıp ) indirme adresini istediğin yere yonlendirebilirsiniz.

dediğini tam anlayamadım ama anladığım kadarıyla şunu söyliyim, yeni linklerde problem yok. mesele önceden forumlara falan yazmış olduğum linkler. yani onları değiştirmemin imkanı yok, çünkü epey bi yayılmış :) forumda www.abc.com/dosya.zip yazıyor, adam tıklıyor, direk iniyor dosya :) benim bi şekilde o linki indir.php ye yönlendirmem lazım. cpanel üzerinden yapmayı denedim ama dosyalarda çalışmıyor, sadece sayfa yönlendirmesi yapıyor malesef :( yine de teşekkürler yorumun için..

Fatih Toprak

Asistan
Reaksiyon puanı
350
.htaccess ile sanırım yapılır. bir araştırmalı. kolay gelsin. sonuca erişirsem bende yazarım.

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
eyvallah sağ olasın, ben de şu htaccess i bi araştırayım iyice...