Php Uzantıda Resim Göstermek

ben siteye resim eklerken .jpg ve .gif doyalarıyla değilde .php ile resim eklemek istiyorum meselea
<img src="image.php?id=1"> bu şekilde nasıl yapabilirim.
 
eğer image.php?id=1 'in resimler/1.jpg deki resmi yayınlamasını istiyorsan
image.php
PHP:
<?php
$id = $_GET[id];
if($id !== ""){echo include ("resimler/$id.jpg");}else{echo include ("resimler/hata.jpg");}
?>
ne yaptığımıza gelince id değişkenini adres çubuğundan gelen "id" verisine eşitledik.
daha sonra "if" ile eğer id değişkeni boşa eşit değilse resimler/id.jpg dosyasını çekip yayınla eğer boşa eşitse resimler/hata.jpg i yayınla dedik.
kullanımı
HTML:
<img src="image.php?id=RESMINADI" border="0">
olacaktır. (border ı 0 olarak belirtmemin sebebi link atadığında kötü bir çerçeve oluşması

-- KOD TARAFIMCA KONTROL EDİLMİŞTİR.
 
eğer image.php?id=1 'in resimler/1.jpg deki resmi yayınlamasını istiyorsan
image.php
PHP:
<?php
$id = $_GET[id];
if($id !== ""){echo include ("resimler/$id.jpg");}else{echo include ("resimler/hata.jpg");}
?>
ne yaptığımıza gelince id değişkenini adres çubuğundan gelen "id" verisine eşitledik.
daha sonra "if" ile eğer id değişkeni boşa eşit değilse resimler/id.jpg dosyasını çekip yayınla eğer boşa eşitse resimler/hata.jpg i yayınla dedik.
kullanımı
HTML:
<img src="image.php?id=RESMINADI" border="0">
olacaktır. (border ı 0 olarak belirtmemin sebebi link atadığında kötü bir çerçeve oluşması

-- KOD TARAFIMCA KONTROL EDİLMİŞTİR.


ama olmadı http://www.orc.com.tr/php_image/image.php?id=1 buradaki resmi http://www.orc.com.tr/php_image/image.html ye kodladım ama yok olmuyorr
 
Üst