PHP Son Eklenenler

expert24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar siteme son eklenenleri anasayfa da göstermek istiyorum. fakat bir türlü olmadı... bu şekilde bir kod yazdım sorun var mı?

PHP:
<?php 
$urun_cek="select id, urun_adi, fiyat, resim from urunler where kategori_id='".$id."' and durum='1' order by id desc limit 0,10"; 
$calistir_urun_cek=mysql_query($urun_cek); 
$urun_sayisi=mysql_num_rows($calistir_urun_cek); 

while($urun_dizisi=mysql_fetch_array($calistir_urun_cek)) { 

$urun_adi=$urun_dizisi["urun_adi"]; 
$fiyat=$urun_dizisi["fiyat"]; 
$resim=$urun_dizisi["resim"]; 
$urun_id=$urun_dizisi["id"]; 

?>

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Arkadaşlar siteme son eklenenleri anasayfa da göstermek istiyorum. fakat bir türlü olmadı... bu şekilde bir kod yazdım sorun var mı?

PHP:
<?php 
$urun_cek="select id, urun_adi, fiyat, resim from urunler where kategori_id='".$id."' and durum='1' order by id desc limit 0,10"; 
$calistir_urun_cek=mysql_query($urun_cek); 
$urun_sayisi=mysql_num_rows($calistir_urun_cek); 

while($urun_dizisi=mysql_fetch_array($calistir_urun_cek)) { 

$urun_adi=$urun_dizisi['urun_adi']; 
$fiyat=$urun_dizisi['fiyat']; 
$resim=$urun_dizisi['resim']; 
$urun_id=$urun_dizisi['id']; 

?>

Şunu bir dener misin ;

PHP:
<?php
$sor=mysql_query("SELECT * FROM urunler where kategori_id='$id' and durum='1' ORDER BY id DESC LIMIT 0,10");
if(mysql_num_rows($sor) > 0){
while($urun_dizisi=mysql_fetch_array($sor)){

$urun_adi=$urun_dizisi["urun_adi"]; 
$fiyat=$urun_dizisi["fiyat"]; 
$resim=$urun_dizisi["resim"]; 
$urun_id=$urun_dizisi["id"];
?>

--- içeriğin yazdırılacağı bölüm---

<?php

}
}else{
   echo "<center><b><br><br>Henüz Ürün Eklenmemiş</b></center><br><br>";
}

?>

Eğer bir yerde hata yapmadıysam inşallah çalışması lazım.

expert24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dediğiniz gibi yaptım fakat ne resimler geldi ne başlık ne de fiyat.. ama tablo olarak ortaya çıktı..

bkrhq.png

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
dediğiniz gibi yaptım fakat ne resimler geldi ne başlık ne de fiyat.. ama tablo olarak ortaya çıktı..

bkrhq.png

Şimdi "Henüz ürün eklenmemiş" ibaresi bulunmadığına göre o kategorideki ürünler çekiliyor.
Sorun veritabanındaki verilerin alınmasında.
"urun_adi","fiyat" vs.. değerlerinizi veritabanından kontrol edin, veritabanı ile aynı olmalı.
Eğer bunlarda bir sorun yok ise, tablonuzda değişkenleri yazdırdığınız kısımı kontrol edin.
Değişkenleri hatalı yazmış olabilirsiniz veyahut değerleri yazdıramamış olabilirsiniz.
Aklıma başka bir problem gelmiyor..Çalışması lazım.

expert24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi "Henüz ürün eklenmemiş" ibaresi bulunmadığına göre o kategorideki ürünler çekiliyor.
Sorun veritabanındaki verilerin alınmasında.
"urun_adi","fiyat" vs.. değerlerinizi veritabanından kontrol edin, veritabanı ile aynı olmalı.
Eğer bunlarda bir sorun yok ise, tablonuzda değişkenleri yazdırdığınız kısımı kontrol edin.
Değişkenleri hatalı yazmış olabilirsiniz veyahut değerleri yazdıramamış olabilirsiniz.
Aklıma başka bir problem gelmiyor..Çalışması lazım.

hocam sizin verdiğiniz kod tam olarak çalışmadıda. bir arakadaş bu kodu önerdi.. ama yine çalışmadı.. bende başka sorun heralde..

PHP:
<?php
$urun_cek="select id,urun_adi from urunler";  
$urun_sayisi=mysql_num_rows($urun_cek);  while($urun_dizisi=mysql_fetch_array($urun_cek)) {  echo $urun_dizisi["urun_adi"]."<br>".$urun_dizisi["fiyat"]."<br>".$urun_dizisi["resim"]."<br>".$urun_dizisi["id"]; }  
?>

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Valla hani en son " elimin altında görmeden bişey diyemeyeceğim " diyeceğim galiba. :)
yardımcı olamıyorum kusura bakmayın.