Php sayfada checkbox ile çoklu kayıt yapma

atasoysahin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle herkese merhaba

aşağıdaki radio butonlu bir formum var bu formu kaydediyorum mysql baktığımda seçmiş olduğum value değeride kaydediliyor tekrar bu formu açtığımda seçmiş olduğum seçenek işaretli olarak geliyor
aşağıdaki form ile ilgili bir sıkıntım yok

fakat ben bu radio butonlu formu checkbox lu hale çevirip çoklu kayıt yapmak istiyorum.
tekrar bu formu açtığımda mysql ya hangi değerler kaydedildiyse bunların işaretli olarak gelmesini istiyorum

bunu nasıl yapabilirim, herkese kolay gelsin iyi çalışmalar.

<input type=radio name=yabancidil value=1 <? if ($profil['yabancidil']==1){ echo 'checked="checked"'; } ?>> Almanca

<input type=radio name=yabancidil value=2 <? if ($profil['yabancidil']==2){ echo 'checked="checked"'; } ?>> Arapça

<input type=radio name=yabancidil value=3 <? if ($profil['yabancidil']==3){ echo 'checked="checked"'; } ?>> Bulgarca

<input type=radio name=yabancidil value=4 <? if ($profil['yabancidil']==4){ echo 'checked="checked"'; } ?>> Çince

<input type=radio name=yabancidil value=5 <? if ($profil['yabancidil']==5){ echo 'checked="checked"'; } ?>> Farsça

kizanlik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1- Databasede her CheckBox için field oluşturmalısın

2- Input Typeları CheckBoxa değiştirmelisin

3- Select / Insert / Update querylerini eklenen CheckBoxlara göre değiştirmelisin