PHP Post mantığı

refik97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, wordpress üzerinde yeni bir gönderi oluşturduğumuzda yazdığımız yani post ettiğimiz gönderiyi yeni bir sayfa oluşturuyor. PHP'de admin panelinden yeni bir gönderi oluşturduğumuzda, bunu yeni bir sayfa olarak anasayfaya ve kendi profilimize (twitter-facebook) mantığı nasıl gönderebiliriz? Ayrıca bu sayfanın url'sini nasıl değiştirebiliriz, wordpress gibi?

mrtAkdeniz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Söylediğin şeyi (anasayfaya gönderme) olayını tam olarak anlayamadım, profillerde paylaşmak için Twitter ve facebook'un kendi api ve kodları var, onları kullanabilirsin. Sayfa URL'leri için de ".htaccess ile SEO yapımı" veya "PHP reWrite URL" şeklinde aratırsan sonuç alırsın.

refik97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şundan bahsediyorum, bir üye giriş yaptıktan sonra profilinde bir gönderi yayınlayacaksa fotoğraf/yazı vs, bunu kendi profil sayfası site.com/profile.php?id=514545 sayfasının içerisinde paylaşmasından bahsediyorum. Aynı zamanda istediğim bir sayfada paylaşmasından bahsediyorum. Yani bir üye, herhangi bir şey post ettiğinde form action'u nasıl ayarlamam lazım ki gönderi hem veri tabanına kaydolsun hemde istediğim sayfalarda gözüksün. Yani şundan bahsediyorum, yeni bir gönderi oluşturduğunda wordpress'teki gibi yeni bir sayfa nasıl oluşturtucam?

mrtAkdeniz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
form action ile alakalı değil bu, bunu veritabanına yazdıktan sonra o söylediğin profile.php sayfasında
"Select * from db where userid = id" şeklinde bir sorgu ile çağıracaksın.

Sayfa oluşturma diye bir şey yok Wordpress'de. Single.php adında bir sayfa var, bütün gönderiler bunun içinde veritabanından çağırılarak yayınlanır. Yani her yeni dizi için yeni televizyon almazsın, televizyondaki farklı kanalları açarsın. Aynı şekilde o sayfa televizyondur, dizi de veritabanından çağırılan içeriktir.