Php ölüm tarihi hesaplama

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
S.A.
Arkadaşlar php ile ölüm tarihi hesaplama yapmaya çalışıyorum çeşitli sorularla ömrünü kısaltacak yada uzaltacak...
mesela spor yapıyormusunuz ?sigara içiyormusunuz ? gibi sorular sordum .
Böyle bir şey yaptım ben kendi bildiğim kadarıyla ama gerisini getiremiyorum php kodlarında yardımcı olurmusunuz ?

<html>
<head><title>ölecegimiz günü hesaplama</title></head>
<form method="post" action="olum.php">
<table border="2" >
<tr><td>
<body>

<b> <u> <i> ...Ölüm tarihini hesaplama.... </i> </u> </b>

<BR>

<BR>Cinsiyetinizi belirtiniz <BR>
Erkek<input type="radio" name="cinsiyet" value="erkek"/>
Kadın<input type="radio" name="cinsiyet" value="kadin"/>

<BR>
<BR>Sigara Kullanıyormusunuz ?<BR>
evet<input type="radio" name="sigara" value="evet"/>
Hayır<input type="radio" name="sigara" value="hayır"/>
<BR>

<BR>Alkol Kullanıyormusunuz ?<BR>
evet<input type="radio" name="alkol" value="evet"/>
Hayır<input type="radio" name="alkol" value="hayır"/>
<BR>
<BR>Madde bağımlılığınız var mı ?<BR>
evet<input type="radio" name="madde" value="evet"/>
Hayır<input type="radio" name="madde" value="hayır"/>

<BR>
<BR>Medeni Durumunuz nedir ?<BR>
Evli<input type="radio" name="medeni" value="evli"/>
Bekar<input type="radio" name="medeni" value="bekar"/>

<BR>
<BR>Nerede Yaşıyorsunuz ?<BR>
Metropol<input type="radio" name="yasam" value="metropol"/>
Köy<input type="radio" name="yasam" value="köy"/>

<BR>
<BR>Spor Yapıyormusunuz ?<BR>
evet<input type="radio" name="spor" value="evet"/>
Hayır<input type="radio" name="spor" value="hayır"/>

<BR>
<BR>Cocuğunuz Varmı ?<BR>
evet<input type="radio" name="cocuk" value="evet"/>
Hayır<input type="radio" name="cocuk" value="hayır"/>

<BR>
<BR>Kaç Çocugunuz Var ? <BR>
1<input type="radio" name="cocuk_sayisi" value="1"/>
2 ve üzeri<input type="radio" name="cocuk_sayisi" value="2"/>
<br>
<input type="submit" value="gönder"/>
<input type="reset" value="temizle"/>

</form>
</td>
</tr>

</table>

</body>

</html>

mgazi

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Ortaya php namına birşey koymamışşsın ki! En azından algoritmanı anlat ki sana php konusunda yardımcı olalım.

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bu yaptığının günah olduğunu biliyor musun?

forumstar

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bence ilk önce html ile php nin ne oldugunu ögren sonra basla yapmaya, sana hazir kod verilse bile bir sonuca varacagini sanmiyorum, bence biraz temele calis.

fatih_61

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu kodu yazmanda ki amaç ne?Daha gerçekçi olaylarla ilgilenebilirsin.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
al yavuzz veryim ben sana bizim kodları artık işine yaramaz ama :D

HTML:
<html><head> <title> Rom. Php Ömür Hesaplama Kodları </title> </head>
<marquee> Rom. </marquee>
<center><table width="697" border="1">  <tr>    <td width="687">        <body bgcolor="#FFCC66">                <marquee> Rom. </marquee>
<form method="POST" action="Rom..php">
  <p align="center">      Ad: </font>         <input type="text" name="ad">    Soyad:        <input type="text" name="soyad">    <br>      <br>    Doğum Yılı :        <input type="text" name="dogum">     <br>     <br>    </p>  <p align="center">..: Cinsiyet :.. </p>  <p align="center"> Bayan    <input type="radio" name="cins" value="Bayan">    Bay    <input type="radio" name="cins" value="Bay">     <br>     <br>    ..: Medeni Hal :.. <br>    <select name="med_hal">      <option value="1"> Evli </option>      <option value="2"> Bekar </option>    </select>     <br>          <br>            <marquee> Rom. </marquee>  ..: Aşk Durumu :.. <br>  Aşığım    <input type="radio" name="ask" value="  Asigim">  Aşk da Neymiş Be!     <input type="radio" name="ask" value=" Ask da Neymis Be! ">     <br>     <br>            <br>    ..: Sigara Kullanımı :.. <br>    <select name="sigara">      <option value="1"> Kullanmıyorum </option>      <option value="2">Haftada 1 Paket </option>      <option value="3"> Günde Birkaç Kere </option>      <option value="4"> Günde 1 Paket </option>      <option value="5"> Günde 2 Paketten fazla</option>    </select>       <br>     </p>  <p align="center">..: Kilonuzu Seçiniz :..<br>    <select name="kilo">            <option value="1"> Kilolu </option>      <option value="2"> Zayif</option>      <option value="3"> Normal</option>    </select>     <br>    <br>    ..: Beslenme Durumu :..<br>    <select name="bes">      <option value="1"> Düzenli Besleniyorum </option>      <option value="2"> Düzenli Beslenmeye Çalisiyorum</option>      <option value="3"> En azindan Günde 1 Kere Yiyorum</option>      <option value="4"> Hiç Düzenli Beslenmiyorum</option>    </select>  </p>  <p align="center">      <br>                   <input type="submit" value="Ne Kadar Ömrüm Kaldi ?">       <br>      <br>  </p></form>
</td>  </tr></table>
</body></html> 

<?php// if isset komutuyla html'den verileri çektik. if (isset($_POST['dogum'])) {// $_POST komutuyla verileri çekerek deger atadik.$ad = $_POST ['ad'];$soyad = $_POST ['soyad'];$dogum = $_POST['dogum'];$cins = $_POST['cins'];$sigara = $_POST['sigara'];$bes = $_POST ['bes'];$med_hal = $_POST ['med_hal'];$kilo = $_POST ['kilo'];$ask = $_POST ['ask'];//hesap degiskeni sayesinde girilen yili 2012'den çikartmak için asagidaki komutu kullandik.$hesap = 2012 - $dogum;$sonuc = $hesap;// radio buttondan cins seçimi yapildiktan sonra asagidaki ortalama ömürlerinden hesap adli degiskeni çikarttik.{if ($cins=="Bay")$hesap = 65 - $hesap;
if ($cins == "Bayan")$hesap = 70 - $hesap; }
// listboxda belirttigimiz sigara kullanim seçeneklerini asagidaki sekilde isleme koyduk.if ($sigara == 2)$hesap = $hesap - 2;
elseif ($sigara==3)$hesap = $hesap - 3;
elseif ($sigara==4)$hesap = $hesap - 4;
elseif ($sigara==5)$hesap = $hesap - 5;

// Beslenme durumuna göre de yanlarindaki rakam degerlerinde ömründen düstük.elseif ($bes==1)$hesap = $hesap + 5;
elseif ($bes==2)$hesap = $hesap + 3;
elseif ($bes==3)$hesap = $hesap + 2;
elseif ($bes==4)$hesap = $hesap - 1;
// // Medeni Hal  durumuna göre de yanlarindaki rakam degerlerinde ömründen düstük.elseif ($med_hal==1)$hesap = $hesap - 4;
elseif ($med_hal==2)$hesap = $hesap + 5;
// // Kilosuna göre de yanlarindaki rakam degerlerinde ömründen düstük.elseif ($kilo==1)$hesap = $hesap -3;
elseif ($kilo==2)$hesap = $hesap -1;
elseif ($kilo==3)$hesap = $hesap +3;
//ask durumu için Radio Button olarak verdigimiz seçenekleri asagidaki sekilde isleme koyduk. elseif ($ask == "Asigim")$hesap = $hesap - 3;
elseif ($ask == "Ask da Neymis Be! ")$hesap = $hesap + 3;

// echo komutuyla yastan gerekli eksiltilmeler yapilarak ekrana asagidaki kod sayesinde yazdirdik.echo  "<b>Sevgili"." ".$ad." ".$soyad." ; ". " Ortalama"." ".$hesap." "."Yıl Sonra Hakkın Rahmetine Kavuşacağınız Hesaplanmıştır ! </b> "; }
?>