Php mi asp mi

yucelsolak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben c programı gördüm. visual basic görmedim.
sizce php mş asp mi kullamalıyım

mstfcck

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Sadece ikisi arasında seçim yapmak istiyorsan tabiki Php.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
asp'den kastın asp.net ise kendine en çok kolay geleni seçebilirsin. ben php'yi öneririm bir çok avantajı var.

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
php derim.nerdeyse bütün siteler php ile yazılıyor.php linux sunucularda asp window sunucularda çalışıyor.wordpress gibi bir çok net uygulaması ( açık kaynak kodlu) hepsi php ile yazılmış.İnterneti araştırırsen php ile ilgili yazılmış sitelerin daha çok olduğunu göreceksin.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Serbest iş yapacaksan kesinlikle PHP, kendini geliştireceksen kesinlikle PHP.

Kurumsal büyük bir firmaya giricem, kesin girerim diyorsan asp.net (c#)

Şahsi olarak PHP den başlamanı tavsiye ederim, zaten birini öğrendin mi 2. dili öğrenmek çok kolay geliyor.

NeoCrys

Asistan
Reaksiyon puanı
1
php yazmak çok zahmetli diye biliyorum ben asp.net biliyorum. visual studio editörünün sayesinde çok rahat kod yazabiliyorsun.

mstfcck

Asistan
Reaksiyon puanı
5
php yazmak çok zahmetli diye biliyorum ben asp.net biliyorum. visual studio editörünün sayesinde çok rahat kod yazabiliyorsun.

Bu sorunuda eğer PHP kullanmak istiyorsanız her ne kadar yavaş çalışsa da Eclipse IDE'si ile çözebilirsiniz ki ben ne kadar çok C#, Java vs. ile de çalışsam da dersler itibari ile Php kullanmak zorunda kaldığım için bu programı tavsiye ediyorum.
Programın 32bit sürümünü buradan, 64bit sürümünüde buradan indirebilirsiniz.
Bu arada da programın tamamen ücretsiz ve açık kaynak olduğunu belirtmek istiyorum. Kuruluma vs. luzum yok direk olarak çalışıyor.
Programı çalıştırdıktan sonra proje klasörünüzü Apache vb. programlardaki htdocs veya www dizinine göre ayarladığınızda direk olarak oluşturduğunuz php sayfalarını tek tık ile çalıştırabilirsiniz.

ilica18

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ben asp.net ile uğraşıyorum ve bulaşmanı kesinlikle tavsiye etmem !!! İlk fırsatta ben de php ye kaçmak istiyorum... nerden bulaştım bu .net e vay arkadaş yaa...

green_lion

Asistan
Reaksiyon puanı
5
PHP tamamen ücretsizdir. Linux + Apache + PHP + MySQL/PSQL/SQLite ile tamamen ücretsiz yazar host eder satarsın.

ASP.NET ise başlı başına paradır. Uzun kod yazarsın ama editörü(IDE) sayesinde daha kolay gelir. Tamamen MS Sunucuları üzerinde çalışır. MS sunucudan, editörden, veritabanından çılgın paralar alır.

Her dil yazmayı bilene kolaydır. Hepsini araştır belli seviyeye kadar gel. Hangisine yatkınsan anlarsın zaten.